Guadeloupe

Guadeloupe is een archipel bestaande uit meerdere eilanden. Er is ongelooflijk veel diversiteit. Basse-Terre en Grande Terre, gescheiden door een smalle zeestraat welke is overbrugd, zijn de twee hoofdeilanden. Guadeloupe is een archipel bestaande uit meerdere eilanden. Er is ongelooflijk veel diversiteit. Basse-Terre en Grande Terre, gescheiden door een smalle zeestraat welke is overbrugd, zijn de twee hoofdeilanden. Basse-Terre, bergachtig met een vulkaan, voornamelijk gehuld in tropisch regenwoud met prachtige watervallen en volop overige tropische vegetatie. Er groeit een diversiteit aan fruitbomen, met name de bananenplantages springen er in het oog. Maar ook tref je er veel mangobomen. Grande Terre heeft prachtige witte zandstranden en een betrekkelijk vlak landschap. Les Saintes (9 eilandjes 15 kilometer ten zuiden van Basse-Terre) zijn een paradijs voor zeilliefhebbers. Een idyllische plek waar de tijd lijkt stil te staan en waar nagenoeg geen auto te vinden is. Twee van de eilanden zijn bewoond; Terre-de-Haut en Terre-de-Bas. Dan is er Marie-Galante. Een vlak eiland ter grootte van Sint-Maarten, maar met veel minder inwoners. Het eiland heeft een aantal prachtige witte zandstranden en prachtig uitzicht op de overige eilanden van Guadeloupe en het naburig gelegen Dominica. Tot slot is er La Désirade, 8 kilometer ten oosten gelegen van Grande Terre. Een klein en dunbevolkt eiland, bekend om haar verse zeegerechten, leguanen en natuurschoon. Alle eilanden zijn overigens dagelijks per ferry te bereiken. Duikliefhebbers komen zeker aan hun trekken op Guadeloupe. Er zijn enorm veel duikplekken rondom de archipel. Maar wat dacht je van snorkelen met schildpadden? Het is er allemaal mogelijk.

Waar

Guadeloupe ligt in het Caribisch gebied. Het eiland ligt boven Dominica en onder Antigua.

Guadeloupe in kernwoorden

Regenwouden, watervallen, stranden, kindvriendelijke, Europees-Caribisch, vulkanisch, outdoor paradijs, wandelen, duiken, uniek, diversiteit, regenwouden, rum, frans-caribische keuken.

Slogans

Decidedly French … Undeniably Caribbean, le papillon, So many flavors to discover.

Taal

Frans

Hoofdstad

Poinet-à-Pitre

Oppervlakte

Ca 1.705 km²

Inwoners Aantal

Ca 409.905

Ze rijden hier

Links

Munteenheid

Euro

Leuke weetjes

De serie “Death in Paradise” is hier opgenomen, dankzij de vlinderachtige vorm wordt Guadeloupe ook wel Le Papillon genoemd,

Uniek op Guadeloupe

Guadeloupe heeft (naar eigen zeggen) de lekkerste rum van de wereld. Planteur en Ti Punch zijn populaire cocktails met rum. Naast maar liefst 9 rum distilleerders vind je ook koffie en cacaoplantages op het eiland. Le Parc National de la Guadeloupe is Frankrijk 7de grootste Nationale Park. Op het eiland kom je oude windmolens tegen.