Tierra del Sol

Tierra del Sol is in meerdere opzichten een heel bijzonder resort. Niet alleen vanwege de 5-sterren status als indicatie van de luxe die gasten er mogen verwachten, maar ook vanwege de ligging: het resort ligt op een stuk grond van maar liefst 600 hectare midden in een ruig, beschermd natuurgebied in het noordwesten van Aruba.

Golfbaan

Maar behalve dat is het resort ook zo bijzonder, omdat de accommodaties in privé handen zijn en er op het resort een 18-holes wedstrijd golfbaan is. Deze golfbaan is ontworpen door Robert Trend Jones II, in golfkringen een bekende naam. Het is dan ook geen wonder dat Tierra del Sol een geliefde vakantiebestemming is voor golfers. Temeer ook, omdat gasten gedurende hun verblijf op het resort tegen gereduceerd tarief gebruik mogen maken van de golfbaan en zich dus voor de volle honderd procent kunnen wijden aan hun geliefde sport!

Maar ook voor niet Golfers is het een heerlijke resort op een perfecte lokatie!

talk-of-town-Aruba-600 008

WIFI aanwezig met oog voor de natuur aan zee zwembad aanwezig kindvriendelijk bar aanwezig eetgelegenheid aanwezig eigen keuken geschikt voor groepen strand nabij

Golfen met uitzicht op zee

talk-of-town-Aruba-400 016

In het uiterste noorden, vlak bij de vuurtoren California Lighthouse, ligt de 18-holes baan Tierra del Sol. Deze door Robert Trent Jones II ontworpen golfbaan ligt prachtig geïntegreerd in de grillige natuur. De Caribische Zee omsluit de baan. Dat is trouwens ook goed te merken met spelen. De passaatwinden zorgen ervoor dat spelen op deze baan, zeker de eerste keer, lastig is. Gone with the wind had ook een zeer toepasselijke naam voor de baan geweest.

Passaatwinden
Dat de winden een grote invloed hebben op je spel zal duidelijk zijn. Geen hole is daardoor hetzelfde. De passaatwinden hebben echter ook het nodige effect op de baan zelf. Zelfs het wat stugge gras van de greens heeft een soort vleug die met de windrichting mee gaat. Dat vergt overigens extra aandacht bij het uitholen.

Schitterende ligging
Wind of geen wind, de baan is mooi. Misschien dat hier en daar het onderhoud iets beter kan, maar de ligging is schitterend. Het begint eigenlijk al op hole 1 waar de drives op de vuurtoren gericht moeten worden. Overal op de baan cactussen en u moet niet gek opkijken als een leguaan voor u op de green oversteekt. En als het geen leguaan is, dan misschien wel een kudde geiten. De schitterende links met uitzicht op de azuurblauwe Caribische zee leiden de eerste keer zelfs een beetje af. Je kan je ogen niet sluiten voor de mooie omgeving.

High Tech
De 18-holes golfbaan van het Tierra del Sol Resort kan zich, met zijn nieuwe satelliet- en computertechnieken, sinds kort meten met de meest geavanceerde banen ter wereld De golfkar is uitgerust met Par View technologie. Dat betekent dat bezoekers van de golfbaan via een 10,4″ kleurenscherm de hele baan kunnen overzien, de afstand van de kar naar de green kunnen aflezen en de score elektronisch kunnen bijhouden. Daarnaast kunnen ze communiceren met het clubhuis en onderweg hapjes en drankjes bestellen.
Tierra del Sol is geen goedkope baan. $145 pp is een behoorlijk bedrag. Buiten de spitstijd kan het goedkoper, maar dan golft u op het heetst van de dag. Bij de prijs is overigens wel de golfkar inbegrepen.

Hoofd erbij houden
Op zich is dat niet echt handig, want je moet je hoofd erbij houden als je op Tierra del Sol speelt. Eén onoplettendheid kan je behoorlijk in de problemen brengen. Precisie is geboden. Bijvoorbeeld op hole 15, par 3. Je moet wel perfect kunnen richten om de bal over het water op de green te krijgen. Te kort is sowieso foute boel, dan lig je in het water. Te lang betekent echter ook grote problemen door de prut achter de green. Beginnende golfers hebben een hele kluif aan deze baan.

talk-of-town-Aruba-400 017

En nog meer…

Vliegveld

Het vliegveld van Aruba ligt op een afstand van ca. 12 km terwijl de afstand naar het centrum van Oranjestad, de hoofdstad van Aruba, ongeveer 10 km bedraagt. Palm Beach is ca. 5 minuten met de auto.

talk-of-town-Aruba-400 010

Faciliteiten

Zoals verwacht mag worden, kunnen gasten van Tierra del Sol gebruik maken van een aantal eerste klas voorzieningen:

 • Het Ventanas del Mar Restaurant met een uitstekend bekend staande keuken en een eilandbrede faam voor hun ‘Dinner under the Stars’
 • De Look-out Bar & Grill op de golfbaan, waar het in meer dan één opzicht genieten is: niet alleen van een hapje en een drankje maar ook van een fantastisch uitzicht over het eiland
 • Zwembad met terras en ligbedden
 • Body & Soul Spa
 • Fitness
 • Full Care Beauty Salon
 • Tennisbanen
 • En natuurlijk het gebruik (tegen gereduceerd tarief) van de fantastische 18-holes golfbaan!

 

Accommodatie

Er zijn verschillende accommodaties beschikbaar met uitzicht op zee, uitzicht op de golfbaan of uitzicht op het achterliggende zeer fraaie natuurgebied.

  • Villa’s met 2 of 3 slaapkamers
  • Villa’s met 2 of 3 slaapkamers en privé-zwembad
  • Appartementen met 2 slaapkamers

talk-of-town-Aruba-400 014

 • Complete reis
 • €…,-
 • 9 dagen
 • Inclusief vlucht, accommodatie, transfer
 • prijs op aanvraag
 • Vanafprijs per persoon o.b.v. personen.
Neem contact met mij op

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op

Not readable? Change text. captcha txt