De Arubaanse keuken

Op het Caribische eiland word je getrakteerd op een unieke lokale keuken. Een keuken die uitgerust is met heerlijke gerechten, veelal opgebouwd met verse lokale producten.
Indianen, Spanjaarden, Hollanders en de Afrikaanse slaven brachten allemaal hun eigen ingrediënten en recepten mee naar Aruba. De kushina krioyo of creoolse keuken bepaalt de manier van koken op Aruba.

De Arubaanse samenleving telt nu meer dan 80 verschillende nationaliteiten uit alle windstreken en dat vertaalt zich ook in de lokale keuken. Cassave, Madame Jeanette-peper, tomaat, kaneel, foelie, muskaatnoot, rijst, ui, suikerriet, yamwortel, okraboontjes, rode bonen, zwarte bonen en erwten zijn ingrediënten die veelvuldig in de Arubaanse keuken worden gebruikt.

Groente en fruit

In het steppeklimaat van Aruba valt weinig regen. Hierdoor is het bedrijven van akkerbouw of veeteelt op Aruba beperkt. Dit heeft ook zijn weerslag op de Arubaanse keuken die daardoor weinig variëteit aan groentes kent. Maar door het grote aantal toeristen is de vraag naar verse groenten en fruit enorm. De meeste landbouwgewassen moeten daarom ingevoerd worden. Er is een levendige handel met Venezuela, dagverse producten komen voornamelijk uit dat Zuid-Amerikaanse land.

Kippen- en geitenvlees

Het kippen- en geitenvlees dat vaak in de Arubaanse keuken wordt gebruikt hoeft niet geïmporteerd te worden. Deze dieren zijn talrijk aanwezig op het eiland. Verder vormt de Caribische Zee die Aruba omspoelt natuurlijk een enorme bron aan heerlijke vissen, week- en schelpdieren.

De beste Restaurants opgesomd

 

  • Qua Pasa Famous for atmosphere and lobster
  • Iguana Joe’s Caribbean / Mexican
  • Rumba bar & grill International & European Grill
  • Salt & Pepper International
  • Benihana Japanese Steakhouse
  • The old Cunucu house Local / International
  • The pirates’ nest Seafood
  • Yemanja
  • Marandi
  • Cafe Rembrandt (eetcafe)

 

Neem contact met mij op

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op