Aruba Natuur

Hoe klein Aruba ook is, iedereen die er geweest is, staat eigenlijk altijd weer versteld over de hoeveelheid bezienswaardigheden die Aruba te bieden heeft. Natuurlijk allereerst onder water: duikers en snorkelaars raken nooit uitgekeken op wat er onder het wateroppervlak te zien en te bewonderen valt. Maar ook aan de vaste wal valt er heel wat te zien en te ontdekken. In Oranjestad, al vanaf 1797 de hoofdstad van Aruba, bijvoorbeeld de winkelcentra met vele (luxe) winkels en winkeltjes waar van alles te koop is, ook luxe merkartikelen. En Seaport Village, waar het elke ochtend bruist van de activiteiten van onder meer vissers die hun zo pas gevangen vis aan de man of vrouw proberen te brengen. Maar Oranjestad heeft ook een aantal musea, die een bezoekje meer dan waard zijn: het Historisch Museum of het Archeologisch Museum dat een collectie kunstwerken bezit van de oorspronkelijke bewoners, de Arawak Indianen.

Groot aanbod

Daarnaast is er een groot aanbod aan eilandtochten onder begeleiding van een gids die gebracht worden onder het motto “Ontdek Aruba”, zoals snorkelen, zeilen op een catamaran, safari, kajakken, speciale zonsondergang zeiltochten, enz. Als het om dit soort excursies en tochten gaat is De Palm Tours dé aangewezen organisatie.

Arikok National Park

Natuurliefhebbers zullen een bezoek willen brengen aan het Arikok National Park. Het park is een beschermd natuurgebied van 870 hectare groot en beslaat daarmee een vijfde deel van de totale oppervlakte van Aruba! Er zijn verschillende routes uitgezet die o.a. langs de vele grotten in het park voeren.

Butterfly Farm

Of bezoek de Butterfly Farm. Zo’n bezoek betekent een ontmoeting hebben met misschien wel de kleurrijkste dieren die de wereld rijk is; vlinders. Bijzonder is het meebeleven van de totale levenscyclus van de vlinder.

Fort Zoutman en de Willem III Toren

Fort Zoutman werd in 1796 gebouwd als verdedigingswerk en is het oudste creatures in the world: gebouw op Aruba. De Willem III Toren werd er later, in 1868, bijgebouwd.

Op de binnenplaats elke zondagmiddag live-muziek.

Natural Bridge

Tot 2005 ongetwijfeld één van Aruba’s meest bezochte en gefotografeerde bezienswaardigheden. Helaas inderdaad tot 2005 want deze door de natuur en het zeewater gevormde brug is medio 2005 ingestort! Weliswaar een schrale troost, maar gelukkig zijn er aan de Oostkust nog wat soortgelijke, maar wel veel kleinere, bruggen te zien.

Grot van Fontein

De Grot van Fontein, één van de meest bezochte grotten van Aruba, is een druipsteengrot met veel Indiaanse rotstekeningen.

Alto Vista Chapel

De huidige kapel is gebouwd in 1952 en staat op dezelfde plaats als waar de eerste Rooms Katholieke Kapel was geplaatst door de Indianen in 1750. De kapel wordt regelmatig bezocht. Niet alleen vanwege de pitoresque locatie op een 70 meter hoge heuvel, maar ook vanwege de vredige rust die men daar kan vinden.

Boca Prins

Aruba heeft vele Boca’s (baaien) die de moeite van een bezoekje waard zijn. De Boca Prins is echter meer dan de moeite waard en verdiend dan ook speciale aandacht vanwege zijn parelwitte stranden op een rotsachtige ondergrond.

Museums

 

  • Museo Arqueologico Arubano

 

  • Zoutmanstraat.

 

Dit museum belicht archeologische artifacts, als potten, skeletten, gereedschappen, etc. Ook wordt er veel aandacht besteed aan de pre-history en de levenswijze van de allereerste inwoners: de Indianen.

 

  • Museo Historico Arubano

 

  • Fort Zoutman.

 

Dit museum, gelegen bij Aruba’s oudste gebouw (1796), huist een collectie dat de geschiedenis van het eiland door de eeuwen heen weergeeft.

 

  • Museo Numismatico

 

 

  • J.F. Iransquinplein

 

Dit museum heeft een beroemde, erg indrukwekkende collectie van meer dan 30.000 munten van over de hele wereld. (meer dan 400 landen)

 

  • Old Mill

 

The Old Mill vind zijn oorsprong in Nederland. De windmolen was gebouwd in 1804 en werd overgeplaatst naar Aruba in 1962, waar hij werd gereconstrueerd. De molen bevat een restaurant, gemeubileerd in oud Hollandse stijl.

 

  • The Tunnel of Love

 

The Tunnel of Love (De Tunnel der Liefde) is meer dan 200 meter lang en is niet toegankelijk zonder gids. Wanneer men deze tunnel bezoekt zal men de naam ervan ervaren!

Geef een reactie

NIeuwsbrief

Altijd de laatste Caribische deals en het actuele nieuws!

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)