Surf en Kite

Of je nu een beginner bent of een uitstekende windsurfer, Aruba is een windsurfers paradijs! Ideaal voor een surfvakantie! Het heerlijke helder blauwe water, op veel plaatsen niet dieper dan je middel, en de betrouwbare wind, maken het tot een van de beste surfplekken ter wereld.

Aflandige wind

De wind is hier aflandig waardoor het water erg vlak is en daardoor uitstekend voor de beginnende windsurfer maar ook voor de gevorderde snelheidsduivel of freestlyle freak! Af en toe is er een kleine break bij een schipwrak wat iets uit de kust ligt.

High Winds

In juni worden hier altijd de High Winds georganiseerd, een week lang wedstrijden van slalom tot freestlyle. Een aantal jaren geleden was deze nog onderdeel van de PWA World tour. Niet voor niets komt hier nu de nummer 1 van de dames Freestyle vandaan: Sarah Quita Offringa. Er kan hier namelijk altijd goed geoefend worden!

Vela Aruba

Het surfstation Vela Aruba ligt aan de Noordkant van de hotels op het strand van de Fisherman’s Huts, direct aan het water met veel ruimte om lekker te relaxen in de schaduw. Ieder jaar wordt hier het allernieuwste materiaal aangeschaft van Neilpryde, JP Australia en Starboard en ligt klaar om uit te proberen. Ook tegenwoordig de nieuwe trend van SUP boards zijn aanwezig

Kitesurfen

Ook een kite surfvakantie is natuurlijk hartstikke leuk! Het kitesurfen is hier namelijk uitstekend, mede weer door het vlakke water en de aflandige wind. Een hele veilige manier om te leren, omdat je met een boot wordt gevolgd tijdens de lessen.

Dare2Fly

Het kitesurf station Dare2Fly als onderdeel van Vela biedt verschillende pakketten aan. Ook worden soms trips georganiseerd naar de Noordkust , Boca Grandi, voor de meer gevorderde kiter. Een baai met aanlandige wind en wat meer golven. Het surfstation ligt recht naast het Marriott hotel waar je voldoende aanbod van drankjes en eten hebt. Ook ligt op 5 minuutjes lopen over het strand de gezellige strandbar Moomba met heerlijke salades en cocktails.

SUP (Stand up Paddle Boarding)

De nieuwste trend onder de watersporters is het SUP-en. Op een wat groter model golfsurfplank verplaats je jezelf door middel van een lange paddel in het water. Op vlak water of in de golven, super cool!

Dit is een perfecte aanvulling op het windsurfen, surfen en kiten en is in eerste instantie ook begonnen op de niet-wind dagen. Maar het SUP-en is zeker al uitgegroeid tot een volwaardige sport! Goed voor je balans, heerlijk om te cruisen op het water, of om kleiner golven te pakken. Voor iedereen te leren en aan te raden om zeker te proberen.

De SUP boards zijn dan ook bij deze surflocatie aanwezig om de nieuwe sport uit te oefenen en je zult heel wat extra uren plezier op het water kunnen beleven.

Afwisseling

Indien je tijdens de surfvakantie niet iedere dag wilt surfen zijn er voldoende andere activiteiten. Wat dacht je van een snorkeltrip op een catamaran, duik cursussen, diepzeevissen, een jeeptour langs de ruige Noordkust, shoppen in Oranjestad, een helikopter tour of parachutesprong om het eiland eens van bovenaf te kunnen bewonderen! Kortom, tijd te kort.

Dus….

Aruba is in het Caribische gebied erg gemakkelijk bereikbaar en biedt een ruim scala aan uitstekende accommodaties en vele restaurants waardoor het soms moeilijk wordt om te kiezen! Door de verscheidenheid aan activiteiten is Aruba ook een favoriete familie bestemming. Ontdek waarom Aruba als een van de beste windsurfbestemmingen ter wereld wordt gezien!

Geef een reactie

NIeuwsbrief

Altijd de laatste Caribische deals en het actuele nieuws!

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)