natuur-cultuur-duiken-belize

Rondreis veelzijdig Belize

Natuur, Cultuur & Strand

In deze reis ontdek je het beste van het land Belize. Laat je verassen door de kleurrijke dieren en ontdek planten die je nog nooit eerder gezien hebt. De regenwouden zitten vol verassingen! Daarna gaat de reis verder naar het zuidelijke deel van Belize waar je een interessante mix aan culturen zult zien. Hier zie je wat de uitspraak: “land of 1000 faces” vandaan komt. Tot slot zul je nog een paar dagen heerlijk ontspannen op het strand. Verwerk alle nieuwe indrukken en ga helemaal relaxt terug naar huis.

De reis dag tot dag …

Dag 1

Je vliegt met Delta Airlines van Amsterdam Schiphol naar Atlanta (USA). Helaas haal je de connecting flight naar Belize niet, je overnacht dan ook in het Sheraton Gateway

 

Dag 2

Vandaag vlieg je in ongeveer 3 uur naar het vliegveld van Belize. Na aankomst worden jullie met een privé transfer naar San Ignacio gebracht (3 uur). Jullie verblijven bij het Midas Resort in een Deluxe Superior kamer, elke dag ontbijt

 

Dag 3 t/m 7

Tijdens deze dagen kun je genieten van de prachtige natuur en cultuur in de omgeving van San Igancio. Zie de tab activiteiten waar je zoal uit kan kiezen.

Dag 8

Jullie worden per land transfer naar Punta Gorda gebracht, wederom een prachtige route (3,5 uur) Jullie verblijven 5 nachten bij Tranquility Lodge, inclusief elke ochtend het ontbijt.

 

Dag 9 t/m 12

Tijdens deze dagen kun je genieten van de prachtige natuur en cultuur in de omgeving van Punta Gorda. Zie de tab activiteiten waar je zoal uit kan kiezen.

 

Dag 13

Vandaag vliegen jullie met Tropic Air vanaf Punta Gorda naar Dandriga. Een prachtige vlucht van ongeveer 40 minunten. Jullie worden weggebracht naar het vliegveld en opgehaald om naar Hopkins te rijden (landtransfer, ongeveer 25 minuten). Jullie verblijven 5 nachten bij het prachtig gelegen Beaches & Dreams in Hopkins.

Dag 14 t/m 17

Tijdens deze dagen kun je genieten van de prachtige natuur en cultuur in de omgeving van Punta Gorda. Zie de tab activiteiten waar je zoal uit kan kiezen.

 

Dag 18 & 19

Helaas moeten jullie terug naar Nederland. Jullie worden naar het vloegveldvan Dandriga gebracht om met TropicAir naar Belize Interanational te vliegen (ca. 15 minuten). Daarna brengt Delta jullie naar Atlanta om vervolgens over te stappen op de vlucht naar Amsterdam Schiphol. Jullie komen hier in de ochtend op dag 19 aan.

Hoe ziet deze reis eruit?

Natuur en Cultuur

Tijdens deze reis ga je de prachtige natuur en cultuur van Belize ontdekken. Na aankomst op het vliegveld van Belize reis je naar San Ignacio, een leuke stadje vlak bij de grens van Guatemala. Een schitterende reis door de binnenlanden, je ziet het landschap veranderen, het wordt steeds tropischer.

Verblijf midden in het regenwoud

Midden in het regenwoud en op 7 minuten loopafstand van de stad San Ignacio ligt het Midas Resort. Jullie verblijven hier 4 nachten inclusief ontbijt. Op het terrein van Midas Resort tref je vele vogelsoorten en dankzij de ligging vlakbij de Mopan rivier uit Guatamala worden diverse wilde dieren aangetrokken.. Eekhoorns en leguanen worden regelmatig gespot in de bomen en kolibries vliegen van bloem tot bloem. Jullie kunnen hier hele leuke dagtrips doen, welke je ter plaatse of al bij je reis kan boeken (zie tab activiteiten).

Op naar de rijke mix aan culturen

Na San Ignacio gaan jullie naar het zuidelijkste puntje van Belize, naar Punta Gorda. De Kekchi en Mopan Maya indianen zijn geconcentreerd in dit gebied, samen meer dan de helft van de bevolking. Niet alleen is de plaats rijk aan cultuur, maar het wordt omringd door de pure schoonheid van het landschap. Hier verblijven jullie 5 nachten bij Tranquility Lodge. Eén tour moeten jullie zeker gaan maken, de Cacao en Fruit Adventure. pluk Cacao bonen van de boom en maak je eigen chocolademelk. Of maak het ultieme mee, ga een nacht slapen in het regenwoud, maak je eigen slaapplaats en zoek je eigen eten bij elkaar.

Sluit ontspannen af op het strand

Na alle pracht van het binnen land gaan jullie naar de kust. Ook deze mag je niet missen, Belize heeft immers het een na grootste rif ter wereld. Jullie gaan naar het plaatsje Hopkins en verblijven bij Beaches and Dreams, een relaxed resort direct aan zee! Beaches & Dreams ligt vlakbij het dorp Hopkins in het Stann Creek District  Het is een ontzettend relaxed Resort. Luister naar het rustgevende geluid van de zee en hoor de wind door de palmen waaien.

Een ‘must do’ qua excursie is een bezoek aan het Cockscomb Basin Wildlife Sanctuary. Hier maken jullie kans om een Jaguar te zien! En een andere aanrader is The Monkey River and Manatee Tour, ga naar de habitat van de brulaap en maak kennis met het leukste dier op aarde, de zeekoe.

En na alle indrukken komt er helaas een einde aan deze prachtige rondreis. Je hebt het allemaal gezien, het best bewaarde geheim van Moeder Natuur!

 • Complete rondreis
 • €…,-
 • 19 dagen
 • vluchten, verblijf, transfers.
 • Vanafprijs per persoon o.b.v. personen.

De beste reisperiode is:

eigenlijk elke maand, maar niet in september.

Deze reis is inclusief

 • Delta vluchten o.b.v. economy klasse
 • Taxen en toeslagen (niet omschreven, wel inbegrepen)
 • Hotelovernachting Atlanta
 • Landtransfer naar Midas Resort
 • 4 nachten in Midas Resort, verblijf in een King Deluxe o.b.v. logies en ontbijt
 • Landtransfer naar Punta Gorda
 • 5 nachten in Tranquility Lodge, Deluxe kamer o.b.v. logies en ontbijt
 • Vlucht met Tropic Air naar Dangriga en landtransfer naar Hopkins
 • 5 nachten verblijf in Beaches and Dreams o.b.v. logies en ontbijt, gratis gebruik van fietsen en kayaks
 • Transfer naar Dangriga
 • Tropic Air vlucht Dangriga – Belize International
 • De zorg van het hele BON travel Team

Deze reis is nog exclusief:

 • Optioneel bij te boeken dagtrips
 • Reservingskosten en ticketingfee a € 22,50 per persoon
 • Maaltijden en drankjes (tenzij anders vermeld)
 • ESTA voor het reizen naar de Verenigde Staten
 • Belize is een land waar het normaal is dat u ‘tips’ aan het personeel geeft.

Accommodaties in deze reis

Voeg toe aan deze reis…

De route

Neem contact met mij op

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op

Not readable? Change text. captcha txt