Duiken met een walvishaai, wanneer kan het?

Wil je duiken en de vriendelijke reus, de walvishaai ontmoeten, dan kan dit in duikwalhalla Belize. Elk jaar in de maanden maart, april, mei en juni komt de walvishaai naar het gebied rondom het Placencia Reef, rondom volle maan is Spawning, kortom voedsel in overvloed, waar de walvishaai van komt genieten. De walvishaai bevindt zich in de zuidelijke wateren van Belize, rondom het rif bij Placencia. Met een binnenlandse vlucht zul je hier naartoe worden gebracht. Het is geen drukcabine, dus je hoeft geen duikdag te missen. Vanuit Placencia wordt de dagtocht naar de walvishaaien georganiseerd.

De maanden april en mei zijn de meest succesvolle maanden om de walvishaai te ontmoeten. In maart is de kans kleiner. De duikscholen houden dan de locaties waar ze normaal verschijnen in de gaten. Als er walvishaaien worden gespot dan gaat men met de duikers op stap.

De duiken worden rondom het rif van Gladden Spit Silk Cayes Marine Park gemaakt. Je maakt een 2 tank duik. Omdat de duiken vaak in het ‘blauw’ zijn vragen bijna alle duikscholen minimaal Advanced als certificering, plus recent gemaakte duiken.

Data waarop de walvishaai waarschijnlijk weer langs Belize komt?

  • 31 Maart – 9 April 2018 (kleinere kans)
  • 30 April – 10 Mei 2018 (grote kans)
  • 29 Mei – 10 Juni 2018 (grootste kans)
  • 28 Juni – 12 Juli 2018 ( kleinere kans)
Vakantiesalon Vlaanderen 2017
Verre Reizen Event 2017

Volgende maand staat Bon Travel op het Verre Reizen Event in Den Haag. Reisliefhebbers kunnen op 22 en 23 oktober 2016 met al hun vragen en wensen terecht bij reisspecialisten, touroperators en toerismebureaus om compleet voorbereid het avontuur tegemoet te gaan.

Bon Travel zal hier ook aanwezig zijn om je te inspireren en informeren voor een volgende droomreis. Misschien wil je weten welk Caribisch eiland het beste bij je past. Wil je de ideale route voor je reis naar Belize uitstippelen samen met onze Belize expert. Of zoek je een Island Hopping combinatiereis met voor het hele reisgezelschap wat wils… Bon Travel staat voor je klaar!
Verre Reizen Event
Datum:           22-23 oktober 2016
Tijd:                10:00 – 17:00 uur
Locatie:          Fokker Terminal, Binckhorstlaan 249, Den Haag
Parkeren:      Gratis
OV:                 Gratis shuttleservice vanaf busplatform Den Haag CS (1e etage)
Entree:           €7,50 bij voorregistratie klik hier voor tickets (kinderen t/m 17 jaar gratis)

Neem contact met mij op

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op