Red Palm Village, Bonaire

Een oase van rust en ruimte…

Red Palm Village Bonaire

Red Palm Village is een kleinschalig chalet-resort en heeft een unieke ligging midden in de natuur van Bonaire. Het resort is gelegen aan de pittoreske kronkelweg van Kralendijk langs en door het beschermde natuurgebied Lac Bay naar de stranden van Sorobon. Het resort is gemaakt voor liefhebbers van het buitenleven. En wie doet dat niet op Bonaire? De Architect heeft alle lodges gebouwd met het oog op het Caribische buitenleven.

WIFI aanwezig met oog voor de natuur kluis aanwezig zwembad aanwezig zwembad aanwezig kindvriendelijk bar aanwezig eetgelegenheid aanwezig eigen keuken geschikt voor groepen

Op Bonaire leef je buiten

De lodges beschikken allemaal over een grote porche . De binnenruimte wordt dankzij brede schutterdeuren in een handomdraai een buitenruimte. Ook de ramen zijn vervangen door schutters en ook de binnendeuren bevatten shutters. Zo profiteer je in de lodges altijd van een heerlijk Bonairiaans briesje.

Superior lodges

Een Superior Lodge is geschikt voor 1 tot 4 personen. Deze lodge beschikt over een woonkamer met open keuken en loungehoek. De keuken is voorzien van een koelkast, inductie kookplaten en een combi magnetron en compleet keukengerei. Je geniet van een ruime L-vormige porche met eettafel, stoelen en bank. De lodge beschikt over 2 slaapkamers met een dubbel boxspring, airco en plafondventilator. De badkamer heeft een dubbele stortdouche, dubbele wastafel en toilet. Er is een kluisje aanwezig en er is wifi .Er zijn 2 afsluitbare lockers voor al je watersportartikelen

Basis Lodge

Een Basis Lodge is geschikt voor 1 tot 2 personen. De keuken is voorzien van een koelkast, inductie kookplaten en een combi magnetron en compleet keukengerei. Je geniet van een ruime porche met een buitenkeuken, eettafel, stoelen en een 2-persoons hangmat. De lodge beschikt over een slaapkamers met een dubbel boxspring, airco en plafondventilator. De en-suite badkamer heeft een dubbele stortdouche,  wastafel en toilet.

In alle lodges is een kluisje aanwezig en wifi. En er zijn  afsluitbare lockers voor al je watersportartikelen.

Dit verblijf is “Bon Bonaire” omdat:

 • Red Palm is gebouwd met een minimum aan beton. Bij de fundering is gebruik gemaakt van schroeffundering ipv beton.
 • de ‘houten’ buitenwanden van de lodges zijn van hoogwaardig gerecycled kunststof (onderhoudsvrij, geen termietengif nodig, geen verflagen)
 • Ook bij andere materialen is rekening gehouden met eco vriendelijke producten. Rimvrije toiletten, cco douchesystemen, etc.
 • Red Palm maakt zoveel mogelijk gebruik van led- en solarverlichting.
 • Er is een natuurlijke omheining geplaatst op typisch Bonairiaanse wijze, namelijk een cactushaag.
 • Voor de overdag elektriciteitsvoorziening van het park heeft Red Palm Village zonnepanelen geplaatst.
 • De waterboilers, zwembadpompen en jacuzzi draaien overdag met timers op deze zonnepanelen.
 • Er wordt gebruik gemaakt van een uniek Biofiltersysteem van Eloy Water, dat de Belgische Energie- en Milieuprijs 2014 won. Chemicaliën op ecologisch verantwoorde wijze het afvalwater van het park reinigt naar 98% schoon water wat Red Palm vervolgens gebruiken voor de ondergrondse driplersystemen van de tropische tuin. Het vetscheidingssysteem waardoor ook het keuken afvalwater naar het biofilter.
 • Red Palm Village zich als eerste resort zich aangemeld voor een partnership met het de groene stroomopwekking van het WEB.
 • Red Palm Village maakt gebruik van de nieuwste, mileuvriendelijke technieken die in het Caribisch gebied nog niet eerder zijn toegepast.
 • Er wordt optimaal gebruik gemaakt van natuurlijke ventilatie. De lodges zijn namelijk gunstig op de wind gebouwd en beschikken over veel shutters.
 • De lodges hebben een isolerende laag wat helpt om de warme lucht buiten gehouden.
 • Bij de aanleg van de tuin is rekening gehouden met de verrijking van het lokale ecosysteem. De doorgaans kale en dorre kunukugronden bieden weinig voedsel voor vogels en vlinders. Met inheemse beplanting wil Red Palm Village het gebied verrijken.
 • Red Palm zoekt daarbij ook veel naar lokale bedrijven. Zo maakt de keuken gebruik van wisselende koks met verschillende nationaliteiten. Ook de (biologische) producten uit de keuken worden zoveel mogelijk lokaal gehaald. Daarnaast  zoekt Red Palm Village voor het organiseren van activiteiten zoveel mogelijk naar lokale contacten.

Bon Bonaire is een certificaat, uitgegeven door Bon Travel, wat staat voor het behoud van een goed (bon) Bonaire. De drie peilers zijn: Island, Sea, People.

Bij Red Palm zit je goed …

Of je nou komt voor de heerlijke oase van rust, de duurzaamheid, de perfecte ligging ten opzichte van de watersport hotspots, of de kindvriendelijke faciliteiten… Bij Red Palm Village zit je goed. Zo is er een restaurant, bar, ontbijtservice, informatiebalie, uitstekende gratis wifi, zonnedek, zwembad, afgesloten parkeerterrein.

Kinderen meer dan welkom bij Red Palm

Wil je met je gezin op vakantie naar Bonaire? Dan ga je bij Red Palm Village waarschijnlijk erg blij worden. Red Palm Village is een kleinschalige accommodatie en erg kindvriendelijk. Zo zijn er kindvriendelijke faciliteiten: kinderbad met waterspeelgoed, een familie jacuzzi, computer- en speelhoek voor kinderen, oppasfaciliteit voor kinderen.

Restaurant met uniek concept

Red Palm werkt graag samen met lokale partners op het eiland. En dat heeft gezorgd voor een uniek en leuk concept voor het restaurant. Er komt namelijk iedere dag (m.u.v. maandag) een andere freelance kok het diner verzorgen. Denk aan een Argentijnse BBQ avond, visavond, Kip Tukki, Lokaal smullen dankzij een kok uit Rincon. En dat allemaal tegen eerlijke prijzen, kwaliteit en ook vooral kindvriendelijk.

Red Palm Village Bonaire
Red Palm Village Bonaire

Prijzen indicatie overzicht

Reistype Verblijf Reis Inclusief Periode Vanafprijs p.p.
Neem contact met mij op

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op

Not readable? Change text. captcha txt