Kitesurf Bonaire

We hebben het zelf ondervonden, we hebben in augustus leren kiten bij kiteboardingbonaire. Op het strand van Atlantis (Zuid Zijde Bonaire) is een nieuw paradijs ontstaan, water van 28 graden. bijna altijd goede wind en vooral vlak water. De wind is aflandig, er wordt echter keurig op je gepast. De crew van Kiteboarding Bonaire heeft boten liggen en halen je op als je dat wil. Voor de echte ‘die hards;

Regelmatig wordt er een trip georganiseerd met de GoodReturnBonaire (Gerrie) van Bonaire naar Curaçao. Bijna een downwinder van het ene eiland naar het andere eiland. Dit is alleen mogelijk voor zeer ervaren kitesurfers.

Atlantis ligt net na de zoutpannen in het zuiden van Bonaire. De kitebus van Roan staat bijna elke dag op het strand en de boten liggen klaar voor instructie en hulp. Kun je al kiten of heb je het altijd al willen leren. Atlantis is de place to be. We hebben het zelf ondervonden, relaxe uitleg en vooral veilig. En grappig, wie is de grootste kite fanaat van Bonaire, jawel Piet Boon, van onze villa’s.

Video

Bekijk het relaxte kitesurfleven op Bonaire

locatie-kitesurf-bonaire

Ligging kitesurf en windsurf spots op Bonaire. Zuidkust Bonaire, voorbij de zoutpannen.

Windsurf Bonaire

Lac Bay: het surfwalhalla

Nog niet zo lang geleden is Bonaire door surfexperts uitgeroepen tot één van de beste 10 surfplekken ter wereld. Het heeft die uitverkiezing te danken aan Lac Bay, een grote baai aan de zuidkust, die tegen de branding is afgeschermd door een uitgestrekt koraalrif. Bovendien is de baai tot aan het rif vrij ondiep en het water lekker warm. Lac Bay is daarom ook voor beginners zeer geschikt. Mooi meegenomen: behalve in september waait er het hele jaar een stevige, aanlandige wind.

Freestyle surfen op hoge snelheid

In Lac Bay is enkele jaren achter elkaar het wereldkampioenschap Free Style Surfen georganiseerd. Lokale held Tonki Frans sleepte er heel wat prijzen in de wacht. Maar er is meer te doen op en rond het water. Kitesurfen wint de laatste jaren aan populariteit. Uit veiligheidsoverwegingen is kitesurfen op Lac Bay niet toegestaan.

Jibe City

Hét surfcentrum bij Lac Bay, Jibe City verzorgt een compleet lesprogramma voor surfers: zowel individueel als in groepsverband. Dankzij de afgeschermde baai is Jibe City ook voor een surfvakantie met kinderen heel geschikt. Een shop, waar behalve surfspullen ook artikelen als zonnebrandolie te koop zijn maakt deel uit van het centrum. Vanzelfsprekend kunnen er ook surfplanken worden gehuurd.

jibe4

Relaxter dan dit krijg je het niet

Video

Bonaire heeft al heel wat surftalent groot gebracht

jibe3

Heerlijk warm vlak azuurblauw water en altijd wind!

tip 1.

jibe city
Drink een heerlijke sangria bij Jibe City, direct aan het surfcentrum.

bar-jibecity

Na afloop heerlijk een Polar of Cocktail uit de bar

Kite en surfreizen op Bonaire

Neem contact met mij op

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op

Not readable? Change text. captcha txt