bontravel-caribben-logo

BON travel

BON travel is al meer dan 16 jaar de specialist voor reizen naar het Caribisch gebied. BON travel is destijds gestart met reizen naar de aan Nederland gerelateerde Caribbean: Aruba, Bonaire, Curaçao, St. Maarten, St. Eustatius en Saba. Intussen hebben we verder gezocht naar de pareltjes van de Caribbean en zijn de Engelstalige eilanden: Dominica, Anguilla, Antigua & Barbuda & St. Lucia en het land Belize toegevoegd. En ook het Franse gedeelte van St. Maarten en het Franstalige St. Barth.

BON travel is gespecialiseerd in het organiseren van Island Hopping reizen en maatwerk reizen. We hebben veel kleinschalige accommodaties in ons aanbod en organiseren graag een compleet verzorgde reis.

Als ik boek bij een touroperator in Nederland, hoe vlieg ik dan naar de Caribbean?

Er zijn verschillende manieren

Section 2

te

Moet ik me inenten?

Wie kent ze niet, die kleine zoemende beestjes, die om je heen zwermen en die vervelende jeukende bulten veroorzaken. In het Caribisch gebied is het klimaat warmer, hierdoor zijn er zeker in de natte periode nu eenmaal meer muggen. Maar als je bent voorbereid dan blijft het bij zoemen.

Knokkelkoorts, vaak Dengue genoemd is een virus die door de tijgermug wordt overgebracht. Deze (overigens mooie mug) is vooral overdag en in de middag (tot het donker wordt actief). Omdat in de periode dat het meer regent meer zoet water poeltjes ontstaan is het zo dat er meer Tijgermuggen op het eiland zijn. Het is echter niet zo dat elke Tijger mug deze ziekte ook overbrengt. Lees meer over de tijgermug op Wikipedia.

We adviseren iedereen die naar de eilanden afreist om voldoende Deet meet te nemen (50%, te koop op Schiphol maar ook bij je eigen drogist). Een mug heeft een hekel aan deze geur en zal vast om je heen zwerven, maar niet op je gaan zitten. Een goede tip van de lokale mensen, draag ‘s avonds geen donkere kleding en wees alert, muggen vinden het heerlijk om onder een tafel of andere donkere plek te zitten, draag een lange broek.

Is er eventueel een kinderoppas op Bonaire?

Steeds vaker wordt BON travel gevraagd of er kinderopppas geregeld kan worden. Vanuit ons uitgangspunt dat we maximale zorg willen besteden aan onze klanten, ook al heeft het geen direct commercieel belang, zijn we op zoek gegaan naar een passende dienstverlening. En voor de bestemming Bonaire is dat gelukt!

We hebben afspraken kunnen maken met een aantal betrouwbare oppashulpen. Wie bij het boeken van een reis naar Bonaire al weet dat een oppas gewenst is, doet er goed aan ons dat te laten weten. Wij zullen dan proberen een oppas te regelen. Echter, omdat er tussen de boeking en de reis een behoorlijk tijdsverschil kan zitten, kunnen we vanzelfsprekend geen garanties geven voor een oppas.

Op de overige eilanden is ook vaak oppas te regelen, met name bij de grotere resorts.

Voltage op de Antillen

Het voltage op de Antillen is standaard 110/120V. Op de meeste scheerapparaten en haarföhns zit een schakelaar waarmee u het voltage kunt omzetten van 220 naar 110/120 volt. U heeft wel een reisstekker nodig met twee platte polen, zoals die ook in de Verenigde Staten gebruikt wordt. Als u geen schakelaar op uw elektrische apparatuur heeft, heeft u een adapter nodig. U kunt deze het beste voor vertrek kopen. Sommige accommodaties echter, hebben ook 220 V aansluitingen. Dit staat bij de accommodatie vermeld. In het geval van een duiklamp kunt u vaak ook bij de duikschool terecht!

 

Mag ik (dood) koraal meenemen naar huis?

Het is absoluut verboden om koraal mee te nemen naar huis. Zelfs wanneer het koraal dood is. Er wordt streng gecontroleerd op de verschillende vliegvelden.

Is er een decompressietank?

Voor duikers is het belangrijk om te weten dat er een decompressietank aanwezig is op Bonaire. Deze voorziening wordt geleid door zeer goed getrainde mensen. Het noodtelefoonnummer is 133.

Hoe lang is het vliegen naar Bonaire?

Van Amsterdam Schiphol naar Bonaire is het circa 9 uur non-stop vliegen. Als de vlucht een tussenlanding maakt (op Curaçao of Aruba) is het circa 11 uur vliegen. KLM en TUI fly vliegen meerdere keren per week naar Bonaire en terug.

Wat voor talen spreken ze op Bonaire?

De meeste mensen praten Engels, Spaans en Nederlands op Bonaire. De officiële taal op Bonaire is echter nog altijd Nederlands. De lokalen spreken vaak Papiaments.

Is er openbaar vervoer op Bonaire?

Op Bonaire is geen openbaar vervoer. We raden dan ook eigenlijk altijd een huurauto aan. Bonaire is niet een groot eiland dus het is ook mogelijk om een fiets te huren. Hou er wel rekening mee dat het warm is om te fietsen. Of huur een scooter.  Taxi’s zijn er wel op het eiland maar slechts op afspraak.

Wat is het verschil tussen TUI fly & KLM ?

TUI fly en KLM zijn beide gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen die dagelijks naar het Caribisch gebied vliegen. Een veel gestelde vraag is: wat is nu het verschil tussen beide maatschappijen qua service? U vliegt over het algemeen voordeliger met TUI fly, maar u moet voor een aantal services apart betalen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het nuttigen van drankjes. Dit alles is wel verschillend in de klasse waarin u vliegt. Daarnaast is er een groot verschil als het om het ruimbagage beleid gaat. Wilt u veel meenemen, dan is het veelal voordeliger om met TUI fly te reizen. TUI fly vliegt met de nieuwe Dreamliner of een Boeing 767, KLM met een Aribus A330 of een Boeing 747.

 

 

Hoe ziet vliegen met TUI fly eruit?

Vliegen met TUI fly

Bagage informatie TUI fly

Ruimbagage is bij TUI fly  standaard inbegrepen. TUI fly rekent de volgende tarieven voor ruimbagage naar Aruba, Curaçao en Bonaire

Economy / Comfort Deluxe
20 kg ruimbagage € 40,- p.p. Inclusief
25 kg ruimbagage € 50,- p.p. Inclusief
30 kg ruimbagage € 60,- p.p. Inclusief
40 kg ruimbagage € 70,- p.p. Inclusief
50 kg ruimbagage € 80,- p.p. € 30,- p.p.

De genoemde tarieven zijn per persoon voor een enkele reis.

Afmetingen handbagage

Als uw handbagage niet groter is dan 50 x 40 x 20 (l x b x h) centimeter blijft deze gegarandeerd bij u aan boord. In de bagagebakken boven uw hoofd, of onder de stoel voor u. Het maximale gewicht is 10kg. U mag 1 stuk handbagage meenemen. Neemt u bijvoorbeeld ook nog een laptop(tas) mee dan moet deze in uw handbagage passen.

Kiest u voor een groter stuk handbagage, houd dan rekening met de maximaal toegestane afmeting van 55 x 40 x 25 cm (l x b x h). Wanneer er ruimtegebrek in de bagagebakken ontstaat, vervoert TUIfly de grotere stukken alsnog in het vrachtruim van het vliegtuig. U hoeft daarvoor niet te betalen, maar heeft uw handbagage dan niet bij de hand.

Voor handbagage die groter is dan de maximaal toegestane afmeting van 55 x 40 x 25 cm, geldt dat deze zonder uitzondering in het vrachtruim wordt vervoerd. Bij de gate vindt een laatste controle plaats. Voor de extra handelingen van  medewerkers én het risico op vluchtvertraging, betaalt u vijftig euro.

Afmetingen Ruimbagage

  • Eén stuk ruimbagage mag maximaal 32 kilo wegen
  • De afmetingen van een gewone koffer zijn maximaal 158 cm (L+B+H)
  • Als u met meerdere passagiers binnen één boeking reist, mag u het totale bagagegewicht verdelen. Reist u bijvoorbeeld met twee passagiers en hebt u ieder twintig kilo gereserveerd, dan mag u in de ene koffer vijftien kilo en in de andere koffer vijfentwintig kilo vervoeren. Uw bagage moet u in dat geval bij de balie inchecken, dit kan niet bij de bagage drop-off.
  • U mag meerdere stukken bagage inchecken per persoon.

Stoelreservering

Het is bij TUI fly mogelijk om vooraf tegen betaling online in te checken en een stoelnummer te reserveren. Dit kan vanaf 30 dagen tot 48 uur voor vertrek. De kosten voor de stoelreservering zijn als volgt (wijzigingen voorbehouden):

Standaard stoel € 11,- per enkele reis
Stoel met extra beenruimte € 40,- per enkele reis (let bij het reserveren op de kenmerken van de stoel(en), welke door het systeeem vermeld worden.)
Stoel aan de nooduitgang € 50,- per enkele reis

Entertainment

Een entertainmentset is gratis aan boord. U geniet aan boord van de laatste films, series en cd’s.

Hoe ziet vliegen met KLM eruit?

Vliegen met KLM

Bagage
U mag binnen de afmetingen tot maximaal 12kg aan handbagage meenemen.  KLM rekent voor een extra koffer/tas van maximaal 23kg een tarief van € 80,- per enkele reis. Graag horen wij bij uw boeking of u extra bagage naar de eilanden wilt meenemen.

Duikbagage
Een duikuitrusting (zonder persluchttank) telt als één bagagestuk. U betaalt een overbagagetarief wanneer u een duikuitrusting boven op de standaard bagagevrijstelling meeneemt of als de uitrusting meer weegt dan 23 kg (50,5 lbs).
Ook duiklampen dienen apart bij ons aangevraagd te worden. Wij hebben het type lamp, het gewicht en de afmetingen nodig. De lampjes en accu dienen apart van elkaar vervoerd te worden.

Als BON travel de extra bagage voor u voor vertrek (72 uur) vastlegt dan bent u het meest voordelig uit. Op de luchthaven betaalt u reguliere tarieven. Vanzelfsprekend kunt u e.e.a. ook zelf via Mijn Reis op de website van KLM aanvragen.

Stoelen met extra beenruimte
Wilt u tijdens uw reis lekker ruim zitten? Dan biedt KLM een aantal mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor voorkeursstoelen (zoals een stoel bij de nooduitgang) of voor Economy Comfort stoelen (extra beenruimte en uw rugleuning kan verder naar achteren). Logischerwijs zijn hier wel kosten aan verbonden, deze variëren van € 30,- (voorkeursstoelen) tot € 140,- voor een stoel in de Economy Comfort (enkele reis).
Bent u Platinum Flying Blue Elite deelnemer dan betaalt u niets extra voor een Economy Comfort-zitplaats. Flying Blue Gold-deelnemers krijgen 50% korting en Flying Blue Silver-deelnemers 25%. Voor alle reserveringen in Economy Comfort geldt: ‘zolang beschikbaar’. Let op: KLM stelt een bepaald percentage stoelen beschikbaar voor de voorverkoop. Daarna sluit het systeem en is elke stoelreservering pas weer mogelijk bij check-in.

 

Waar kan ik Kitesurfen op Bonaire?

Kitesurfen wordt gedaan bij het strand van Atlantis. Rij vanaf Belnem in zuidelijke richting langs de zuidkust van Bonaire. Richting de vuurtoren. Net voorbij de Slavenhuisjes zie je een oude schoolbus op het strand staan. Hier mag je kiten!

Neem contact met mij op

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op

Not readable? Change text. captcha txt