CORONAVIRUS

REISADVIEZEN, INREISBEPERKINGEN & FAQ

Laatste update gedaan op: 20 augustus 2021

Voor reizen naar Aruba

BuZa heeft op dit moment de volgende kleurcode toegewezen: geel

 • Negatieve PCR-Test: Reizigers dienen een PCR-test af te nemen met negatief resultaat maximaal 72 uur voor vertrek. Test bij aankomst is mogelijk maar raden we sterk af ivm risico op quarantaine bij positieve uitslag. Draag de negatieve testuitslag op papier bij je tijdens de reis zodat je deze op verzoek kunt tonen. De PCR test is verplicht voor iedereen vanaf 15 jaar.
 • Online ED Card: voorafgaand aan de reis ben je verplicht om een digitale immigratiekaart in te vullen. Wanneer je het proces met succes hebt voltooid ontvang je een e-mail met de bevestiging dat je naar Aruba mag reizen. Vul de ED kaart hier in. De ED card aanvraag dient maximaal 72 uur en minimaal 4 uur voor vertrek te worden gedaan.
 • Je dient een verplichte COVID-19 verzekering af te sluiten. Deze verzekering is voor iedereen verplicht. De kosten zijn afhankelijk van je reisduur en daarnaast opgedeeld in leeftijdscategorieën. Kinderen van 0 t/m 14 jaar betalen $ 10,- per persoon administratiekosten.

Voor actuele en meer informatie over inreisbeperkingen en lokale maatregelen verwijzen we je graag naar de website van 

Voor reizen naar Bonaire

BuZa heeft op dit moment de volgende kleurcode toegewezen: geel

Inreisbeperkingen Bonaire

We adviseren om het onderstaande schema te bekijken om te kijken welke situatie voor jullie reisgezelschap van toepassing is. Het is afhankelijk van de factoren waar u vandaan reist en of het reisgezelschap een volledig vaccin heeft dit minimaal 2 weken geleden is toegediend. 

Nederland en België zijn vanaf 5 augustus landen met de classificatie ‘Hoog Risico’.

 

Kinderen
Kinderen onder de 12 jaar hoeven geen NAAT(PCR)-test en/of antigeentest af te laten nemen.

DCC-app
Reizigers uit Nederland kunnen het digitale coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat, DCC) gebruiken voor hun reis naar Bonaire. Het advies aan reizigers is wel om het testresultaat uit te printen of digitaal bij zich te hebben. Dit voor het geval de DCC op Bonaire door technische problemen niet gelezen kan worden. Een reiziger die dan geen papieren of digitaal testresultaat heeft, moet zich toch nog laten testen of in quarantaine gaan.

Antigeentest
De antigeentest wordt op het vliegveld van Bonaire afgenomen. Deze test wordt direct na aankomst afgenomen bij Hestia Bonaire. Je kunt van te voren een afspraak maken. Je ontvangt dan een 8 cijferige code waarmee je de test kunt uitvoeren. De kosten voor deze test bedraagt $ 47,50. 

Gezondheidsverklaring
De verplichte gezondheidsverklaring kunt u invullen via de volgende link. Neem een geprinte versie mee tijdens de reis.
 
Optie 1 of 2
Twijfel je of je voor optie 1 of 2 moet gaan? BON travel adviseert om te kiezen voor optie 2. Vanwege de toenemende drukte en de beperkte testcapaciteit op dit moment is de wachttijd voor een uitslag soms langer dan gewenst. Bij optie 1 loop je meer risico dat de uitslag niet op tijd binnen is.
 
 
Kijk op de website van Bonaire Crisis voor meer en de actuele informatie.
 
 
 
 
 

Voor reizen naar Curaçao

BuZa heeft op dit moment de volgende kleurcode toegewezen: geel

Toegangsmogelijkheden Curaçao

Curaçao werkt met een risicolanden classificatielijst. Nederland valt vanaf 19 juli

Reizen vanuit een land met hoog en laag risico

 1. Vóór vertrek online de Digital Immigration Card invullen.

 2. Vanaf 48 uur voor vertrek de Passenger Locator Card (PLC) digitaal invullen en daarvan een uitgeprint bewijsstuk bij zich dragen.

 3. Voor reizigers uit EU-landen met een laag risico die langer dan 2 weken voor vertrek volledig gevaccineerd zijn en dit aan kunnen tonen door middel van een EU Digitaal Corona Certificaat (in Nederland het digitale vaccinatiebewijs in de CoronaCheck-app) zijn vrijgesteld van de coronatest voor vertrek en de antigeentest op de 3e dag na aankomst in Curaçao. Deze reizigers dienen de QR-code voor vertrek te uploaden via dicardcuracao.com.

  Overige reizigers moeten een negatief testresultaat kunnen overleggen van een gecertificeerde COVID-19 PCR-test welke maximaal 48 uur voor vertrek afgenomen is of een negatief testresultaat van een antigeentest welke maximaal 24 uur voor vertrek afgenomen is. Iedere reiziger dient in het bezit te zijn van een afgedrukt of digitaal bewijs. Vóór vertrek moet men de negatieve testresultaten van de COVID-19 test uploaden op dicardcuracao.com.

 4. Antigeentest op de 3e dag na aankomst in Curaçao. Alle reizigers die vertrekken vanuit deze landen zijn verplicht om op de 3e dag op Curaçao een antigeentest af te laten nemen in een lokaal laboratorium. De reservering en betaling van de antigeentest op de 3e dag is onderdeel van het proces van de PLC. Klik hier voor meer informatie.

  Voor reizigers uit EU-landen met een hoog risico die langer dan 2 weken voor vertrek volledig gevaccineerd zijn en dit aan kunnen tonen door middel van een EU Digitaal Corona Certificaat (in Nederland het digitale vaccinatiebewijs in de CoronaCheck-app) zijn vrijgesteld van de antigeentest op de 3e dag na aankomst in Curaçao. Deze reizigers dienen de QR-code voor vertrek te uploaden via dicardcuracao.com.

Reizen vanuit een land met heel laag risico

Reizigers vanuit landen met een heel laag risico hoeven alleen stap 1 en 2 te voldoen.

Reizen vanuit een land met zeer hoog risico

Voor reizigers uit een zeer hoog risico land is het alleen mogelijk om een negatief testresultaat kunnen overleggen van een gecertificeerde COVID-19 PCR-test welke maximaal 72 uur voor vertrek afgenomen is. De mogelijkheid om te kiezen voor de 24 uurs antigeen test te kiezen vervalt dus. 

Overige

Algemene toegangsvoorwaarden

Naast bovenstaande gelden er op Curaçao de volgenden toegangsvoorwaarden voor alle reizigers.

 • U bent niet in contact geweest met iemand die binnen 14 dagen vóór aankomst positief is getest op COVID-19. Als dat wel het geval is, moet u verplicht in quarantaine.
 • Tijdens uw reis en verblijf moet u altijd een uitgeprint bewijsstuk bij u hebben van elke verplichte stap.
 • U moet afdoende verzekerd zijn voor medische zorg en eventuele extra kosten mocht u tijdens uw verblijf in quarantaine moeten of ziek worden.
 • Als u niet aan de bovenstaande voorwaarden voldoet, kunt u bij aankomst in quarantaine worden geplaatst. Dat is volledig voor eigen rekening.

Kinderen
Kinderen van 12 jaar en jonger die geen COVID-19-symptomen vertonen en van wie de ouders/verzorgers een negatieve PCR-test kunnen aantonen, hoeven geen PCR/antigeentest te ondergaan.

Testlocaties
Indien je lokaal een PCR-test nodig hebt kun je terecht bij de volgende locaties: ADC, Lab de Med, MLS.

Voor actuele en meer informatie over inreisbeperkingen en lokale maatregelen verwijzen we je graag naar de website van curaçao.com

 

Voor reizen naar Sint Maarten

BuZa heeft op dit moment de volgende kleurcode toegewezen: geel

Toegangsvoorwaarden Sint Maarten

 • Alle bezoekers van Sint Maarten zijn verplicht om een gezondheidsverklaring (EHAS) voor aankomst online in te vullen. Zonder toestemming van de Sint Maartense overheid wordt u niet in het vliegtuig toegelaten. Houd er rekening mee dat het verwerken van deze autorisatie 12 uur kan duren.
 • Tijdens het invullen van de verklaring bent u verplicht om een lokale ziektekosten verzekering af te sluiten. De kosten bedragen tot 14 jaar USD 10,- en vanaf 15 jaar USD 30,- (eenmalig) per persoon.
 • Alle reizigers vanaf 10 jaar en ouder moeten in het bezit zijn van een negatieve PCR test van max 72 uur oud voor vertrek. 

Overige

Temperatuur controle
Bij aankomst op de luchthaven wordt uw temperatuur gecontroleerd. Het kan zijn dat verplichte extra testen nodig zijn. De kosten hiervoor zijn voor uw rekening. Ook kan quarantaine nodig zijn totdat de test-restulaten bekend zijn.

Zelf monitoren
Voor reizigers afkomstig uit een land met een hoog risico is 5 opeenvolgende dagen zelfcontrole van de lichaamstemperatuur en mogelijke griepachtige symptomen verplicht. De reizigers in deze categorie ontvangen een geautomatiseerde dagelijkse e-mailwaarschuwing met een link voor het online indienen van de vereiste informatie de eerste 5 dagen van hun verblijf.

Kinderen
Kinderen onder de 10 jaar hoeven geen PCR of antigeen-test te doen.

 

Voor actuele en meer informatie over inreisbeperkingen en lokale maatregelen verwijzen we je graag naar de website van St. Maarten Ehas

Voor reizen naar Saba

BuZa heeft op dit moment de volgende kleurcode toegewezen: groen.

Toegangsvoorwaarden Saba

Vanaf 5 augustus 2021 wordt Nederland geclassificeerd als een land met een hoog risico voor toegang tot Saba.

Indien Gevaccineerd

 • Hoog Risico 

Personen die uit Nederland komen (dit geldt voor zowel gevaccineerde als niet-gevaccineerde volwassenen en kinderen), moeten daarom:

  • Maximaal 72 uur voor aankomst een PCR-test laten doen
  • EHAS registratieformulier moet worden ingevuld binnen 24 uur voor vertrek.
 • Zeer Hoog Risico

Mocht Nederland opnieuw de classificatie krijgen dat het een Zeer Hoog Risico land is dan gelden op dit moment de volgende toelatingseisen op Saba.

 • Maximaal 72 uur voor aankomst een PCR-test laten doen
 • EHAS registratieformulier moet worden ingevuld binnen 24 uur voor vertrek.
 • 5 dagen in quarantaine op het eiland
 • Test aan het einde van de 5-daagse quarantaine

Indien Niet-gevaccineerd

Indien je niet gevaccineerd bent gelden voor alle reizigers uit hoog en zeer hoog risico landen.

 • Maximaal 72 uur voor aankomst een PCR-test laten doen
 • EHAS registratieformulier moet worden ingevuld binnen 24 uur voor vertrek.
 • Een negatief resultaat van de rt-PCR-test laten zien
 • U moet 5 dagen in quarantaine blijven
 • Op dag 5 wordt een rt-PCR-test afgenomen.

Voor actuele en meer informatie over inreisbeperkingen en lokale maatregelen verwijzen we je graag naar de website van Saba Tourism

Voor reizen naar St. Eustatius

BuZa heeft op dit moment de volgende kleurcode toegewezen: groen.

Toegangsvoorwaarden St. Eustatius

 •  

  Voor reizen naar Sint Eustatius moet u zich vooraf registreren. Dit moet 72 uur voor uw geplande aankomstdatum op Sint Eustatius gedaan worden. U kunt dit doen door een digitaal formulier in te vullen op de website Electronic Health Authorization System (EHAS) de overheid van Sint Eustatius.
 • Alle reizigers van 11 jaar en ouder moeten bij aankomst op Sint Eustatius een negatieve NAAT(PCR)-test kunnen laten zien die maximaal 72 uur oud is. Dit moet ook als u (volledig) gevaccineerd bent.
 • Bent u (volledig) gevaccineerd? Dan moet u zich na binnenkomst 5 dagen aan een monitoring protocol houden en moet u op de 5e dag een antigeentest doen. Download hier het protocol.
 • Bent u niet gevaccineerd? Dan gaat u na binnenkomst 10 dagen in quarantaine. Op de 10e dag moet u een antigeentest doen.

Overige

Gevaccineerden
Gevaccineerde personen afkomstig uit risicolanden: personen die hun vaccinatie hebben gekregen, worden vrijgesteld van quarantaine als ze minimaal 2 weken voor (her)binnenkomst volledig zijn ingeënt. Deze personen zullen een protocol moeten ondertekenen waarin gedragsadviezen zijn opgenomen. Na 5 dagen worden ze getest door de GGD. Het gedragsadvies bestaat uit social distancing, het dragen van een gezichtsmasker en handhygiëne. Gedurende deze 5 dagen is het niet toegestaan ​​om evenementen te bezoeken. Het bezoeken van bars en restaurants is beperkt tot zitplaatsen buiten.

De overige bestemmingen in ons aanbod kennen momenteel nog een oranje kleurcode. Ook al is het merendeel van deze bestemmingen momenteel een laag of zeer laag risico land. Zodra BuZa de informatie geüpdatet heeft zullen we deze pagina updaten.

Alleen de Verenigde Staten heeft momenteel de gele kleurcode. Alleen stelt de VS strenge eisen waardoor combinatiereizen naar New York of Miami momenteel niet mogelijk zijn. 

 

let op! Vanaf 8 augustus 2021 moet u een coronabewijs laten zien als u terugkomt uit de Caribbean en terug naar Nederland reist.

BON travel doet haar uiterste best om deze pagina up-to-date te houden. De inreisbeperkingen en reisadviezen zijn echter sterk aan veranderingen onderhevig. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze informatie.

Reisadviezen, garanties & verzekeringen

Het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse zaken is een advies. Het is aan de reiziger en de reisorganisatie om te bepalen of u de reis zou willen.

Doorgaans zijn er  beperkingen wat de verzekeringen als een consument besluit naar een oranje bestemming afte reizen. Bij de meeste verzekeraars zijn alle kosten als gevolg van Covid-19 dan uitgesloten. Er is dan wel dekking voor medische kosten die niet-Covid-19 gerelateerd zijn en ook bijvoorbeeld voor de bagagedekking. Enkele verzekeraars sluiten alle dekkingen uit als iemand afreist naar een land met code oranje of rood. Check daarom altijd goed de voorwaarden van je verzekeraar(s).

Het is van belang om te weten dat als er nog steeds een code oranje op uw vertrekdatum is en er zijn geen nieuwe onvermijdbare en/of buitengewone omstandigheden u niet kosteloos kunt annuleren. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat er op de bestemming een inreisverbod is ingesteld, welke niet van toepassing was tijdens de boeking. Of dat u verplicht bij aankomst in quarantaine moet, terwijl dit tijdens de boeking niet aan de orde was.

Nieuwe lokale maatregelen worden gezien als het nieuwe ‘normaal’. In overleg kan worden bekeken of uw reis kan worden omgeboekt.

 

U mag als klant, als u dat zou willen, reizen naar een bestemming met kleurcode oranje. We zullen met u in overleg treden of uw reis verantwoord kan worden uitgevoerd. Als dit kan dan zou u, met de maatregelen in acht genomen de reis, kunnen maken. Als dit niet kan dan zullen we in overleg of de reis wijzigen, of verplaatsen.

Op het moment dat je positief test voor vertrek dan kan je reis helaas niet doorgaan. Je zal niet op de vlucht mogen en je wordt niet toegelaten op je bestemming. Als je positief test en je niet kan reizen is er geen recht op terugbetaling van de reissom. De hoofdboeker kan er voor kiezen om de gehele reis of slechts de positief geteste reiziger(s) te annuleren. Annuleren is in dit geval altijd tegen kosten zoals vermeld in onze algemene voorwaarden.

Verzekering
Voor de annuleringskosten kun je een claim indienen bij jouw verzekeraar. Het hangt af van de dekking van jouw verzekering of kosten worden vergoed in het geval van een positieve test. In de meeste gevallen kun je dan aanspraak maken op de dekking van je annuleringsverzekeraar. Check van te voren dan ook goed of de annuleringsdekking van jouw verzekeraar dekking biedt wanneer je voortijdig de reis wegens covid moet afbreken. Kijk ook goed naar de situatie van je reisgenoten. 

Heb je jouw annuleringsverzekering afgesloten via BON Travel? Dan ben je goed verzekerd in het geval dat jij of jouw medereiziger(s) positief testen. Extra kanttekening is wel: Heb jij een vakantie geboekt naar een oranje gebied en test je voor vertrek positief? Dan dekt je annuleringsverzekering dit mogelijk niet. 

Mocht je Corona klachten (hoesten, loopneus, koorts, keelpijn, kortademig) krijgen tijdens je reis dan kun je je melden bij de lokale GGD. Deze zullen in samenspraak bepalen hoe te handelen. Dit kan zijn dat je op de bestemming in quarantaine wordt geplaatst in een quarantaine hotel of dat je medische hulp nodig hebt. 

Als reiziger ben je zélf verantwoordelijk voor je persoonlijke(gezondheids-)situatie, het hebben van juiste documenten om een land binnen te komen en het opvolgen van en voldoen aan de juiste eisen en maatregelen. Eventuele extra kosten komen voor eigen rekening. Lees de polisvoorwaarden van je reis- en annuleringsverzekering om te zien of je daar een beroep op kunt doen. Eventuele medische kosten lopen via jouw zorgverzekering. Niet-genoten vakantiedagen kun je mogelijk verhalen op jouw annuleringsverzekering.

Op het moment van boeken stellen we je op de hoogte van de actuele algemene inreisbeperkingen en mogelijkheden. Na het boeken ben je als klant zélf verantwoordelijk voor het inwinnen van de juiste informatie en het tijdig voor vertrek nagaan of jouw eerder ontvangen informatie nog klopt. Bon travel zal u zo volledig mogelijk proberen te informeren over wijzigingen. Eventuele kosten die verbonden zijn aan de extra te nemen maatregelen zijn voor eigen rekening.

Indien de kleurcode wijzigt van geel of groen naar oranje dan zal BON travel samen met jou kijken naar de beste oplossing. Kan de vakantie worden voortgezet onder bepaalde maatregelen? Dit kan per situatie verschillen. De oorspronkelijke dekking van de reisverzekering blijft gewoon van kracht tot de eerstvolgende mogelijkheid dat men terug kan reizen.

PCR-, NAAT-, antigeen-testen

De PCR-test toont de aanwezigheid van een stukje genetisch materiaal van het coronavirus aan in neus- en keelslijm. Het is de meest gebruikte en meest betrouwbare test voor het virus. Met een wattenstaafje wordt een uitstrijk genomen van het slijm uit de neus en keel. Dit gaat naar een laboratorium voor analyse.

De PCR-test is een NAAT, wat staat voor Nucleic Acid Amplification Test, een verzamelnaam voor testen die corona aan kunnen tonen. Ook de mPOCT, LAMP, TMA en TR-PCR vallen hieronder. De uitslagen van deze testen duurt in de meeste gevalle een dag, een beetje afhankelijk van het soort NAAT dat je doet.

Bij deze test wordt gekeken naar de aanwezigheid van bepaalde voor het coronavirus specifieke eiwitten in het keel- en neusslijm. Ook hier wordt slijm uit de neus- en keelholte afgenomen met een wattenstaaf.

Voor een aantal bestemmingen geldt dat u bij terugreis naar Nederland in bezit moet zijn van een Coronabewijs. Een coronabewijs is een negatieve testuitslag of een vaccinatiebewijs. Of een bewijs dat u herstelt bent van corona. U kunt deze bewijzen laten zien met de CoronaCheck-app. Kijk voor meer informatie op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/coronabewijs. 

U dient in het bezit te zijn van een Corona bewijs. U hoeft niet in quarantaine bij thuiskomst wanneer u de abc en sss-eilanden hebt bezocht. Wel wordt het aangeraden om bij thuiskomst een zelftest, ook als u bent gevaccineerd. 

Bon Bini, leuk dat je op reis wil. Wij hopen dat u de caribische-laidback-houding al een beetje beheerst, want wegens enorme interesse in het Caribische gebied is de wachttijd op een offerte momenteel langer dan u van ons gewend bent.

Onze reisspecialisten doen hun uiterste best om zoveel mogelijk mensen te verblijden met een mooie reis. Lees onze tips om te ontdekken wat u kunt doen om te helpen. 

Offerte aanvraag

Wat leuk dat je een offerte wilt aanvragen! Via het formulier hieronder kun je een aanvraag doen. Maar je kunt ons ook altijd bellen zodat we telefonisch de aanvraag kunnen doornemen. Besluit zelf wat je fijn vindt. Vul het formulier in of laat een reisexpert jou bellen om je wensen op te nemen. Het is ook mogelijk om een Zoomgesprek aan te vragen stuur dan even een email met daarin jouw voorkeur tijdstip.

NIeuwsbrief

Altijd de laatste Caribische deals en het actuele nieuws!

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)