Reisadviezen en inreisbeperkingen

Naar welke Caribische eilanden kun je weer reizen?

BON travel is al sinds 1999 gespecialiseerd in reizen naar het Caribisch gebied. We bieden veel verschillende Caribische eilanden aan waaronder de eilanden Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, St. Eustatius en St. Maarten. En ook eilanden die horen bij Frankrijk zoals St. Martin, Guadeloupe, Martinique en St. Barth behoren tot ons aanbod. Hieronder tref je een actueel overzicht van de huidige situatie aangaande Corona maatregelen op onze bestemmingen. Het team van BON travel doen haar uiterste best om deze informatie actueel te houden. De informatie kan echter snel wijzigen. Er kunnen dan ook geen rechten aan worden ontleend.

Onderaan deze pagina kun je per bestemming de geldende reisadviezen en Corona-maatregelen bekijken

FAQ

Als je reisbestemming tijdens je vertrek geel is kun je gewoon vertrekken. Elke bestemming met reisadvies oranje, voor vertrek, wordt door BON travel omgeboekt.

Er zijn twee (hoofdredenen) waarom een bestemming reisadvies oranje krijgt (i.v.m. Covid-19):

  1. Als een lokale overheid inreisbeperkingen instelt of oplegt, zoals bijvoorbeeld verplichte quarantaine, dan stelt het Ministerie van Buitenlandse zaken (BuZa) dat code oranje van kracht wordt. In de meeste gevallen is thuis quarantaine bij terugkomst in Nederland niet van toepassing. Op het eiland is alles normaal, wij begrijpen deze kleurstelling dan ook niet zo goed. Mocht dit gebeuren dan gaan we met je in overleg wat je zou willen, je reis afmaken of vervroegd terugkeren naar huis. Het is wel goed om voor vertrek je reisverzekering te vragen wat hun voorwaarden zijn bij een gewijzigd reisadvies en wat je (on)mogelijkheden zijn;
  2. Als op een van de bestemmingen een Covid-19 uitbraak is kan Buza besluiten dat de veiligheid van de aanwezige en nog af te reizen reizigers een gevaar voor de gezond kan opleveren. Dit bijvoorbeeld als ziekenhuis capaciteit zeer beperkt is. In dit geval wil je zelf waarschijnlijk niet langer verblijven. BON travel zal met jou de mogelijkheden bespreken door bijvoorbeeld je reis op een veilige bestemming voort te zetten of je naar Nederland te repatriëren.

Hoe het Corona virus zich zal ontwikkelen kan niemand voorspellen. Of een bepaalde bestemming over bijvoorbeeld een half jaar ook nog oranje is hangt van veel verschillende factoren af. BON travel overlegd samen met jou wat verstandig is. Je kan afwachten, aan de andere kant merken wij dat de beschikbaarheid (voornamelijk voor de vakantieperiodes) beperkt is door alle omboekingen. BON travel laat je alleen naar bestemmingen reizen die of groen of geel zijn (zie hierboven).

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) heeft besloten dat vouchers met SGR-garantie uitgegeven mogen worden t/m 31 maart 2021, maar alleen voor reizen die:

– onder SGR-garantie vallen (dat zijn al onze reizen)
– in 2020 zijn geboekt
– worden uitgevoerd voor 30 april 2021
– geannuleerd worden door BON travel vanwege Covid-19

Met dit SGR voucher is het mogelijk om de reis om te boeken naar een andere reisdatum. Voor reizen die hier niet onder vallen, maar wel geannuleerd zijn vanwege Covid-19, geldt de normale regeling die inhoudt dat de consument door de reisorganisatie recht heeft op een refund van de (aan)betaalde reissom. 

Zoals aangegeven houden we de situatie per bestemming nauwlettend in de gaten. Momenteel is er geen reden om nu al om te boeken voor een reis over enkele maanden. Mocht je nu al beslissen de reis niet te willen maken, dan gelden de normale annuleringsvoorwaarden. We kunnen in overleg altijd samen kijken of omboeken tot de mogelijkheid behoort. Hier zijn mogelijk wel kosten aan verbonden. Voor alle vertrekken houden we een termijn aan van ca. 3 weken voor vertrek waarin we besluiten of de reis wel of niet kan doorgaan. Vanzelfsprekend doen we dit in overleg met jou.

Bij code oranje geldt dat alleen noodzakelijke reizen is toegestaan. Vakantie is niet noodzakelijk. BON travel zal geen reizigers naar een bestemming met Oranje laten reizen. 

Als je de Corona-Voucher eerder hebt geaccepteerd dan zijn we er tot nu toe vanuit gegaan dat je je reis in een later stadium wil gaan maken. De Autoriteit Consumenten Markt (ACM) stelt:

“Zo is afgesproken dat consumenten de vouchers ook kunnen inwisselen voor een reis die start op een later tijdstip dan binnen een jaar. Die nieuwe reis is dan gewoon gedekt door de SGR-garantie. Als de consument uiteindelijk besluit geen gebruik te maken van de voucher, is de reisaanbieder die de voucher heeft verstrekt verplicht de volledige waarde terug te betalen uiterlijk aan het eind van de SGR-dekkingstermijn van één jaar na uitgifte, maar niet eerder dan na 6 maanden na de uitgifte van de voucher. De reisorganisatie mag hiervan in het voordeel van de consument afwijken. Hiermee blijft dus hun recht op geld terug in stand maar alleen op een later tijdstip.”

Als je geen gebruik meer van de de SGR Corona Voucher wil maken dan zal BON travel dit administratief in werking zetten, door o.a. reeds aan luchtvaartmaatschappijen en accommodaties betaalde gelden terug te vragen. Als deze zijn ontvangen zal BON travel deze direct naar jullie doorstorten. BON travel kan in deze uitzonderlijke situatie de reeds betaalde bedragen aan leveranciers niet ‘voorschieten’ waardoor de terugbetaling niet per direct kan worden uitgevoerd. We zullen er alles voor in het werk stellen om de terug betaaltermijn zo kort mogelijk te houden, wettelijk ligt dit termijn tussen 6 en 12 maanden. 

Iedereen wil graag op vakantie, maar door Corona is dit niet altijd mogelijk. We zijn op dit moment druk om met partners mooie reizen in eigen land, of dichterbij huis te ontwikkelen. Je kan de SGR Corona Voucher ook hier voor gebruiken. Als er, na boeking, waarde overblijft dan zal BON travel deze terugstorten, conform de regels van ACM. 

Voor het actuele aanbod kun je kijken op de nieuwe website bonisland.nl

Covid 19 PCR - Test

Er zijn verschillende plekken waar je een PCR Test kunt halen inclusief Non-Covid verklaring. Kijk bijvoorbeeld op het Het HuisartsLab voor een PCR-test. 

Op het moment dat je positief test voor vertrek dan kan je reis helaas niet doorgaan. Je zal niet op de vlucht mogen en je wordt niet toegelaten op je bestemming. In de meeste gevallen kun je dan aanspraak maken op de dekking van je annuleringsverzekeraar. Check van te voren goed of de annuleringsdekking van jouw verzekeraar dekking biedt wanneer je voortijdig de reis wegens ziekte moet afbreken. Kijk ook goed naar de situatie van je reisgenoten. Als je positief test en je niet kan reizen is er geen recht op terugbetaling van de reissom.

Mocht je Corona klachten (hoesten, loopneus, koorts, keelpijn, kortademig) krijgen tijdens je reis dan kun je je melden bij de lokale GGD. Deze zullen in samenspraak bepalen hoe te handelen. Dit kan zijn dat je op de bestemming in quarantaine wordt geplaatst in een quarantaine hotel of dat je medische hulp nodig hebt. Neem in alle gevallen direct contact op met je reis en/of zorgverzekeraar (medische kosten in het buitenland worden vergoedt vanuit het basispakket). 

Er is sprake van een onvermijdbare en buitengewone toestand op het moment dat je vanwege het Coronavirus langer op je vakantiebestemming moet verblijven. Dit wordt ook wel overmacht genoemd. We verwijzen hierbij graag naar artikel 12 en 13 van onze algemene voorwaarden. 

De test is verplicht voor alle volwassenen. Voor Curaçao geldt de testverplichting voor kinderen vanaf 0 jaar en voor Bonaire vanaf 12 jaar.

Reisadviezen per bestemming

SABA

Saba heeft sinds 1 mei 2021 haar grenzen weer geopend. Als je volledig bent gevaccineerd hoef je bij aankomst niet in quarantaine. Als je nog niet volledig bent gevaccineerd dan is het verplicht om bij aankomst 5 dagen in quarantaine te gaan.

Voor alle reizigers geldt dat men vooraf toestemming moet aanvragen voor toegang tot het eiland, de zogenaamde EHAS. U ontvangt binnen 24 uur een bevestiging of afwijzing. De aanvraag doet u via http://www.sabatourism.com/entry-form

U bent volledig gevaccineerd: u dient maximaal 72 uur voor aankomst een PCR test te laten doen. De negatieve uitslag (certificaat) dient u samen met de EHAS verklaring te overleggen voordat u naar Saba reist (per ferry of vliegtuig)

U bent niet (volledig) gevaccineerd: u dient maximaal 72 uur voor aankomst een PCR test te laten doen. De negatieve uitslag (certificaat) dient u samen met de EHAS verklaring te overleggen voordat u naar Saba reist (per ferry of vliegtuig). Bij aankomst gaat u verplicht 5 dagen in quarantaine. Op de vijfde dag ondergaat u ter plekke een antigeen test. Als het resultaat negatief is bent u vrij om het eiland te verkennen.

Bij terugkomst in Nederland hoeft u niet in thuis quarantaine, daarnaast is een PCR test niet meer noodzakelijk. Op Saba gelden geen extra maatregelen, buiten de bekende, zoals het dragen van een mondkapje, handen wassen, etc. etc.

ST. EUSTATIUS

St.Eustatius heeft reisadvies groen. Omdat Nederland als hoog-risico gebied wordt gezien moeten alle (ook volledig gevaccineerde) reizigers een negatieve NAAT test kunnen laten zijn. Bij aankomst moet je verplicht 10 dagen in quarantaine. Op de 10e dag zal een PCR test worden afgenomen. Bij terugkeer naar Nederland hoeft u niet in thuisquarantaine en hoeft u geen negatieve PCR testuitslag te overleggen. 

Aruba

Alle bezoekers zijn verplicht om digitaal een ED-Card aan te vragen. Op basis van 5 componenten wordt er toestemming verleend om het eiland te bezoeken:

Component 1 & 2
Persoonlijke (gezondheid) informatie van de reiziger

Component 3
Voor alle reizigers vanuit Nederland is het verplicht om maximaal 72 uur voor aankomst een PCR-test te laten doen. De uitslag moet voor vertrek negatief zijn. Als u geen certificaat heeft wordt u de toegang ontzegt

Component 4
Elke bezoeker is verplicht een 
bezoekers verzekering af te sluiten. Deze kost tot 14 jaar USD 10,- en vanaf 15 jaar USD 30,- (eenmalig)

Component 5
Je geeft aan akkoord te gaan met de regels gesteld door de Arubaanse overheid.

De ED card aanvraag dient maximaal 72 uur en minimaal 4 uur voor vertrek te worden gedaan.
Bij terugkomst in Nederland is het niet nodig om in thuisquarantaine te gaan. Ook is niet langer noodzakelijk om een negatieve PCR test te overleggen.

SINT MAARTEN

Alle bezoekers van Sint Maarten zijn verplicht om een gezondheidsverklaring (EHAS) voor aankomst online in te vullen. Zonder toestemming van de Sint Maartense overheid wordt u niet in het vliegtuig toegelaten. Tijdens het invullen van de verklaring bent u verplicht om een lokale ziektekosten verzekering af te sluiten. De kosten bedragen tot 14 jaar USD 10,- en vanaf 15 jaar USD 30,- (eenmalig) per persoon.

Alle reizigers vanaf 10 jaar en ouder moeten in het bezit zijn van een negatieve PCR test van max 72 uur oud (bij aankomst). Bij aankomst op de luchthaven wordt uw temperatuur gecontroleerd.

SAINT MARTIN

De rijksoverheid heeft geen reisadvies voor het Franse deel van Sint Maarten. Deze valt officieel onder Guadeloupe. Het reisadvies voor Guadeloupe is Oranje. U kunt echter, als u op het Nederlandse deel verblijft wel naar het Franse deel van het eiland.

Laatste update gedaan op: 15 mei 2021. We proberen deze informatie up-to-date te houden. Check voor de laatste actuele informatie: - Nederlandse deel: https://stmaartenupdates.com/#page-slider
- Franse deel: https://www.st-martin.org/covid-19/modalites-de-voyages

CURAÇAO

Voor alle reizigers vanuit Nederland is het verplicht om maximaal 72 uur voor vertrek een PCR-test te laten doen. De uitslag moet voor vertrek negatief zijn. Als u geen certificaat heeft wordt u de toegang tot het vliegtuig ontzegt.

Maximaal 48 uur voor vertrek bent u verplicht om online een Antigeen test afspraak te maken. Deze test moet u op de derde dag na aankomst laten uitvoeren (op Curaçao). De kosten van deze test dient u vooraf te betalen. 
Voor vertrek dient u online de Passenger Locator Card in te vullen en de benodigde documenten dient u te uploaden. Bij aankomst op Curaçao moet u van alle documenten een papieren afschrift geven.

Stap 1.
Online invullen van de Digitale Immigratiecardhttps://dicardcuracao.com/

Stap 2.
Maximaal 72 uur voor vertrek in Nederland of België een PCR test laten uitvoeren

Stap 3.
Online invullen van Passenger Locator Card (PLC), o.a. uploaden van Certificaat Negatieve uitkomst PCR-test: https://dicardcuracao.com/Stap 4.
Online afspraak maken voor Antigeen test om op de derde dag na aankomst bij een lokaal laboratorium te laten doen: https://dicardcuracao.com/

Stap 5.
Zorgen voor een papieren versie van stappen 1 t/m 4. U dient deze tijdens de reis of bij aankomst te kunnen tonen en of in te leveren.

Stap 6.
Heerlijk op vakantie en genieten van Curaçao. Bij thuiskomst in Nederland hoeft u niet in thuisquarantaine. Verder is het niet meer noodzakelijk om voor terugkomst een PCR-test te laten doen.

Bovenstaande regels gelden op dit moment ook voor reizigers vanaf Bonaire en Aruba. Reizigers vanaf St.Maarten, Saba en St.Eustatius dienen alleen de PLC in te dienen (en dus geen testen). Naast de bekende regels (2,0 meter afstand, mondkapje etc.) geldt er op dit moment nog een avondklok op het eiland. Deze is geldig vanaf 21h00 tot 4h30. Winkels zijn geopend tot 20h en u bent tot 20h welkom bij restaurants en terrassen.

BONAIRE

Voor alle reizigers (13 jaar en ouder) geldt dat je alleen naar Bonaire kan reizen als je negatief bent getest op Corona. Dit geldt ook voor volledig gevaccineerde reizigers. Bonaire accepteert:

NAAT of PCR test niet ouder dan 24 uur (NAAT is een groepsnaam voor testen, waaronder de volgende tests vallen: mPOCT, NAAT, PCR of RT PCR, LAMP en TMA)
of
Een negatieve PCT test, afgenomen maximaal 72 uur voor aankomst op Bonaire én een negatieve Antigeen test, afgenomen maximaal 24 uur voor vertrek.

Indien je geen negatieve testresultaat kan overhandigen word je niet tot de vlucht toegelaten. 
Alle reizigers, vanaf 0 jaar, moeten uiterlijk 72 uur en niet later dan 48 uur voor vertrek een Gezondheidsverklaring van de afdeling Publieke Gezondheid invullen. Dat kan op https://www.bonairepublichealth.org

Bij het inchecken, instappen en de aankomst op Bonaire, moeten de geprinte Gezondheidsverklaring en het resultaat van de coronatest worden getoond.

B thuiskomst in Nederland hoef je niet in thuis quarantaine en is het niet noodzakelijk om een negatieve PCR test te overleggen.

Naast de standaard maatregelen (mondkapje, handen wassen etc.) zijn er voor toeristen weinig beperkingen. Winkels zijn open (max. 2 bezoekers per huishouden) en je kan naar cafe’s en restaurants tot middernacht.

VERENIGDE STATEN

Deze informatie wordt binnenkort aangevuld.

Offerte aanvraag

Wat leuk dat je een offerte wilt aanvragen! Via het formulier hieronder kun je een aanvraag doen. Maar je kunt ons ook altijd bellen zodat we telefonisch de aanvraag kunnen doornemen. Besluit zelf wat je fijn vindt. Vul het formulier in of laat een reisexpert jou bellen om je wensen op te nemen. Het is ook mogelijk om een Zoomgesprek aan te vragen stuur dan even een email met daarin jouw voorkeur tijdstip.

Plan een gesprek in met een reisspecialist

Wij hebben graag persoonlijk contact met jou. Zo kunnen we onze reizen nog beter afstemmen op jouw wensen. 

Zoomen of bellen

Vraag of iemand willen bellen of zoomen. En wanneer dan?
    Zou je graag telefonisch contact willen of zullen we een link sturen voor een digitale afspraak via Zoom?
  • Geef hier aan welk tijdstip jouw voorkeur heeft. Indien geen voorkeur opgegeven dan kiezen wij een tijdstip.
  • Geef hier aan welk tijdstip jouw voorkeur heeft. Indien geen voorkeur opgegeven dan kiezen wij een tijdstip.

NIeuwsbrief

Altijd de laatste Caribische deals en het actuele nieuws!

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)