Corona Maatregelen

Naar welke Caribische eilanden kun je weer reizen?

BON travel is al sinds 1999 gespecialiseerd in reizen naar het Caribisch gebied. We bieden veel verschillende Caribische eilanden aan waaronder de eilanden Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, St. Eustatius en St. Maarten. En ook eilanden die horen bij Frankrijk zoals St. Martin, Guadeloupe, Martinique en St. Barth behoren tot ons aanbod. Hieronder tref je een actueel overzicht van de huidige situatie aangaande Corona maatregelen op onze bestemmingen. Het team van BON travel doen haar uiterste best om deze informatie actueel te houden. De informatie kan echter snel wijzigen. Er kunnen dan ook geen rechten aan worden ontleend.

Onderaan deze pagina kun je per bestemming de geldende reisadviezen en Corona-maatregelen bekijken

Veel gestelde vragen (om) boeken en reisadviezen

Als je reisbestemming tijdens je vertrek geel is kun je gewoon vertrekken. Elke bestemming met reisadvies oranje, voor vertrek, wordt door BON travel omgeboekt.

Er zijn twee (hoofdredenen) waarom een bestemming reisadvies oranje krijgt (i.v.m. Covid-19):

  1. Als een lokale overheid inreisbeperkingen instelt of oplegt, zoals bijvoorbeeld verplichte quarantaine, dan stelt het Ministerie van Buitenlandse zaken (BuZa) dat code oranje van kracht wordt. In de meeste gevallen is thuis quarantaine bij terugkomst in Nederland niet van toepassing. Op het eiland is alles normaal, wij begrijpen deze kleurstelling dan ook niet zo goed. Mocht dit gebeuren dan gaan we met je in overleg wat je zou willen, je reis afmaken of vervroegd terugkeren naar huis. Het is wel goed om voor vertrek je reisverzekering te vragen wat hun voorwaarden zijn bij een gewijzigd reisadvies en wat je (on)mogelijkheden zijn;
  2. Als op een van de bestemmingen een Covid-19 uitbraak is kan Buza besluiten dat de veiligheid van de aanwezige en nog af te reizen reizigers een gevaar voor de gezond kan opleveren. Dit bijvoorbeeld als ziekenhuis capaciteit zeer beperkt is. In dit geval wil je zelf waarschijnlijk niet langer verblijven. BON travel zal met jou de mogelijkheden bespreken door bijvoorbeeld je reis op een veilige bestemming voort te zetten of je naar Nederland te repatriëren.

Hoe het Corona virus zich zal ontwikkelen kan niemand voorspellen. Of een bepaalde bestemming over bijvoorbeeld een half jaar ook nog oranje is hangt van veel verschillende factoren af. BON travel overlegd samen met jou wat verstandig is. Je kan afwachten, aan de andere kant merken wij dat de beschikbaarheid (voornamelijk voor de vakantieperiodes) beperkt is door alle omboekingen. BON travel laat je alleen naar bestemmingen reizen die of groen of geel zijn (zie hierboven).

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) heeft besloten dat vouchers met SGR-garantie uitgegeven mogen worden t/m 31 maart 2021, maar alleen voor reizen die:

– onder SGR-garantie vallen (dat zijn al onze reizen)
– in 2020 zijn geboekt
– worden uitgevoerd voor 30 april 2021
– geannuleerd worden door BON travel vanwege Covid-19

Met dit SGR voucher is het mogelijk om de reis om te boeken naar een andere reisdatum. Voor reizen die hier niet onder vallen, maar wel geannuleerd zijn vanwege Covid-19, geldt de normale regeling die inhoudt dat de consument door de reisorganisatie recht heeft op een refund van de (aan)betaalde reissom. 

Zoals aangegeven houden we de situatie per bestemming nauwlettend in de gaten. Momenteel is er geen reden om nu al om te boeken voor een reis over enkele maanden. Mocht je nu al beslissen de reis niet te willen maken, dan gelden de normale annuleringsvoorwaarden. We kunnen in overleg altijd samen kijken of omboeken tot de mogelijkheid behoort. Hier zijn mogelijk wel kosten aan verbonden. Voor alle vertrekken houden we een termijn aan van ca. 3 weken voor vertrek waarin we besluiten of de reis wel of niet kan doorgaan. Vanzelfsprekend doen we dit in overleg met jou.

Bij code oranje geldt dat alleen noodzakelijke reizen is toegestaan. Vakantie is niet noodzakelijk. BON travel zal geen reizigers naar een bestemming met Oranje laten reizen. 

Als je de Corona-Voucher eerder hebt geaccepteerd dan zijn we er tot nu toe vanuit gegaan dat je je reis in een later stadium wil gaan maken. De Autoriteit Consumenten Markt (ACM) stelt:

“Zo is afgesproken dat consumenten de vouchers ook kunnen inwisselen voor een reis die start op een later tijdstip dan binnen een jaar. Die nieuwe reis is dan gewoon gedekt door de SGR-garantie. Als de consument uiteindelijk besluit geen gebruik te maken van de voucher, is de reisaanbieder die de voucher heeft verstrekt verplicht de volledige waarde terug te betalen uiterlijk aan het eind van de SGR-dekkingstermijn van één jaar na uitgifte, maar niet eerder dan na 6 maanden na de uitgifte van de voucher. De reisorganisatie mag hiervan in het voordeel van de consument afwijken. Hiermee blijft dus hun recht op geld terug in stand maar alleen op een later tijdstip.”

Als je geen gebruik meer van de de SGR Corona Voucher wil maken dan zal BON travel dit administratief in werking zetten, door o.a. reeds aan luchtvaartmaatschappijen en accommodaties betaalde gelden terug te vragen. Als deze zijn ontvangen zal BON travel deze direct naar jullie doorstorten. BON travel kan in deze uitzonderlijke situatie de reeds betaalde bedragen aan leveranciers niet ‘voorschieten’ waardoor de terugbetaling niet per direct kan worden uitgevoerd. We zullen er alles voor in het werk stellen om de terug betaaltermijn zo kort mogelijk te houden, wettelijk ligt dit termijn tussen 6 en 12 maanden. 

Iedereen wil graag op vakantie, maar door Corona is dit niet altijd mogelijk. We zijn op dit moment druk om met partners mooie reizen in eigen land, of dichterbij huis te ontwikkelen. Je kan de SGR Corona Voucher ook hier voor gebruiken. Als er, na boeking, waarde overblijft dan zal BON travel deze terugstorten, conform de regels van ACM. 

Voor het actuele aanbod kun je kijken op de nieuwe website bonisland.nl

Covid 19 PCR - Test

Er zijn verschillende plekken waar je een PCR Test kunt halen inclusief Non-Covid verklaring. Kijk bijvoorbeeld op het Het HuisartsLab voor een PCR-test. 

Op het moment dat je positief test voor vertrek dan kan je reis helaas niet doorgaan. Je zal niet op de vlucht mogen en je wordt niet toegelaten op je bestemming. In de meeste gevallen kun je dan aanspraak maken op de dekking van je annuleringsverzekeraar. Check van te voren goed of de annuleringsdekking van jouw verzekeraar dekking biedt wanneer je voortijdig de reis wegens ziekte moet afbreken. Kijk ook goed naar de situatie van je reisgenoten. Als je positief test en je niet kan reizen is er geen recht op terugbetaling van de reissom.

Mocht je Corona klachten (hoesten, loopneus, koorts, keelpijn, kortademig) krijgen tijdens je reis dan kun je je melden bij de lokale GGD. Deze zullen in samenspraak bepalen hoe te handelen. Dit kan zijn dat je op de bestemming in quarantaine wordt geplaatst in een quarantaine hotel of dat je medische hulp nodig hebt. Neem in alle gevallen direct contact op met je reis en/of zorgverzekeraar (medische kosten in het buitenland worden vergoedt vanuit het basispakket). 

Er is sprake van een onvermijdbare en buitengewone toestand op het moment dat je vanwege het Coronavirus langer op je vakantiebestemming moet verblijven. Dit wordt ook wel overmacht genoemd. We verwijzen hierbij graag naar artikel 12 en 13 van onze algemene voorwaarden. 

De test is verplicht voor alle volwassenen. Voor Curaçao geldt de testverplichting voor kinderen vanaf 0 jaar en voor Bonaire vanaf 12 jaar.

Reisadviezen per bestemming

Aruba

laatste update: 12.04.2021

Reizen vanaf: Niet mogelijk

Reisadvies Buza: Oranje

PCR Covid-19 certificaat: Verplicht, max. 3 dagen en 12 uur voor vertrek

Gezondheidsverklaring: Verplicht

Quarantaine bij terugkomst in Nederland: Een quarantaineperiode van 10 dagen is verplicht. Op dag 5 kan je je bij de GGD laten testen. Indien deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode.

Afstand-houden: 2 meter

Mondkapjes: Verplicht als 2 meter niet gehandhaaft kan worden, in alle openbare gebouwen en openbaar vervoer

Stranden: open tot 19:00 uur

Winkels: open

Restaurants: open tot 21:00 uur 

Duikcentra: open

Avondklok: ja van 22:00 tot 05:00 uur

Overige

Bij aankomst dient bewijs te worden overlegd van een geldige (reis) verzekering voor Medische kosten.

Bij aankomst verplichting om  lokale bezoekersverzekering USD 30 per persoon per dag af te sluiten (kinderen tot 14 jaar USD 10,-

Alle reizigers vanaf 13 jaar moeten bij terugkomst in Nederland in het bezit  zijn van een negatieve testverklaring. Men kan zich 24 uur voor vertrek naar Nederland laten testen middels een COVID 19 NAAT (PCR) test of men laat zich 72 uur voor vertrek naar Nederland testen met een COVID 19 NAAT (PCR) test en 24 uur voor vertrek met een sneltest.

Bonaire

laatste update:
12.04.2021

Reizen vanaf: Niet mogelijk

Reisadvies Buza: Oranje

PCR Covid-19 certificaat: Verplicht, max 72 uur voor vertrek

Gezondheidsverklaring: Verplicht, online indienen

Quarantaine bij terugkomst in Nederland: Een quarantaineperiode van 10 dagen is verplicht. Op dag 5 kan je je bij de GGD laten testen. Indien deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode.

Afstand-houden: 1,5 meter

Mondkapjes: Verplicht als 1,5 meter niet gehandhaaft kan worden (niet medische mondkapjes)

Stranden: open

Winkels: niet noodzakelijke winkels gesloten

Restaurants: gesloten, alleen geopend voor afhaal

Duikcentra: gesloten

Avondklok: ja van 21:00 tot 04:00 uur

Overige

Bij aankomst dient bewijs te worden overlegd van een geldige (reis) verzekering voor Medische kosten.

Alle reizigers vanaf 12 jaar moeten bij terugkomst in Nederland in het bezit  zijn van een negatieve testverklaring. Men kan zich 24 uur voor vertrek naar Nederland laten testen middels een COVID 19 NAAT (PCR) test of men laat zich 72 uur voor vertrek naar Nederland testen met een COVID 19 NAAT (PCR) test en 24 uur voor vertrek met een sneltest.

Curaçao

laatste update: 12.04.2021

Reizen vanaf: Niet mogelijk

Reisadvies Buza: Oranje

PCR Covid-19 certificaat: Verplicht, max. 72 uur voor vertrek

Gezondheidsverklaring: Verplicht, online indienen

Quarantaine bij terugkomst in Nederland: Een quarantaineperiode van 10 dagen is verplicht. Op dag 5 kan je je bij de GGD laten testen. Indien deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode.

Afstand-houden: 2,0 meter

Mondkapjes: Verplicht in het openbaar vervoer, supermarkten en winkels. 

Stranden: gesloten

Winkels: niet noodzakelijke winkels gesloten

Restaurants: gesloten, alleen bezorgen mogelijk

Duikcentra: gesloten

Avondklok: ja van 19:00 tot 04:30 uur en o.b.v. je kenteken mag je twee dagen per week de weg op. 

Overige

Bij aankomst dient bewijs te worden overlegd van een geldige (reis) verzekering voor Medische kosten.

Alle reizigers moeten bij terugkomst in Nederland in het bezit  zijn van een negatieve testverklaring. Men kan zich 24 uur voor vertrek naar Nederland laten testen middels een COVID 19 NAAT (PCR) test of men laat zich 72 uur voor vertrek naar Nederland testen met een COVID 19 NAAT (PCR) test en 24 uur voor vertrek met een sneltest.

St. Maarten (NL)

laatste update: 12.04.2021​

Reizen vanaf: Niet mogelijk

Reisadvies Buza: Oranje

PCR Covid-19 certificaat: Verplicht, max. 72 uur voor vertrek

Gezondheidsverklaring: Verplicht, online indienen

Quarantaine bij terugkomst in Nederland: Een quarantaineperiode van 10 dagen is verplicht. Op dag 5 kan je je bij de GGD laten testen. Indien deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode.

Afstand-houden: 2,0 meter

Mondkapjes: Verplicht als 2,0 meter niet gehandhaaft kan worden (niet medische mondkapjes)

Stranden: open

Winkels: open

Restaurants: open

Duikcentra: open

Overige

Bij aankomst dient bewijs te worden overlegd van een geldige (reis) verzekering voor Medische kosten. Reizigers moeten een verplichte Covid-19 verzekering afsluiten, deze kan worden afgesloten aan het einde van het EHAS formulier en kost 30 dollar per persoon.

De grens tussen Sint Maarten en Saint Martin is alleen open voor noodzakelijke essentiële beroepen. Als je aankomt op de Nederlandse kant is het wel mogelijk om op de Franse kant te verblijven.

 

St. Maarten (FR)

laatste update: 12.04.2021

Reizen vanaf: Niet mogelijk

Reisadvies Buza: Oranje

PCR Covid-19 certificaat: Verplicht, max. 72 uur voor vertrek

Gezondheidsverklaring: Verplicht, online indienen

Quarantaine bij terugkomst in Nederland: Een quarantaineperiode van 10 dagen is verplicht. Op dag 5 kan je je bij de GGD laten testen. Indien deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode.

Afstand-houden: 2,0 meter

Mondkapjes: Verplicht als 2,0 meter niet gehandhaaft kan worden (niet medische mondkapjes)

Stranden: open

Winkels: open

Restaurants: open

Duikcentra: open

Overige

De grens tussen Sint Maarten en Saint Martin is alleen open voor noodzakelijke essentiële beroepen. Als je aankomt op de Nederlandse kant is het wel mogelijk om op de Franse kant te verblijven.

Reizigers moeten een verplichte Covid-19 verzekering afsluiten, deze kan worden afgesloten aan het einde van het EHAS formulier en kost 30 dollar per persoon.

Saba

laatste update: 03.08.20

Reizen vanaf: Niet mogelijk

Reisadvies Buza: Oranje

PCR Covid-19 certificaat: 

Gezondheidsverklaring: 

Quarantaine: nee

Afstand-houden: 

Mondkapjes: 

Stranden: 

Winkels: 

Restaurants: 

Duikcentra: 

 

Overige

 

 

St. Eustatius

laatste update: 03.08.20

Reizen vanaf: Niet mogelijk

Reisadvies Buza: Oranje

PCR Covid-19 certificaat: 

Gezondheidsverklaring: 

Quarantaine: nee

Afstand-houden: 

Mondkapjes: 

Stranden: 

Winkels: 

Restaurants: 

Duikcentra: 

 

Overige

 

 

Anguilla

laatste update: 03.08.20

Reizen vanaf: Niet mogelijk

Reisadvies Buza: Oranje

PCR Covid-19 certificaat: 

Gezondheidsverklaring: 

Quarantaine: 

Afstand-houden: 

Mondkapjes: 

Stranden: 

Winkels: 

Restaurants: 

Duikcentra: 

 

Overige: 

 

Antigua

laatste update: 03.08.20

Reizen vanaf: Niet mogelijk

Reisadvies Buza: Oranje

PCR Covid-19 certificaat: verplicht

Gezondheidsverklaring: verplicht

Quarantaine: 2 dagen*

Afstand-houden: 

Mondkapjes: 

Stranden: 

Winkels: 

Restaurants: 

Duikcentra: 

 

Na 48 uur quarantaine ben je verplicht een tweede Covid test te laten doen. Bij negatief resultaat wordt quarantaine opgeheven.

St.Barth

laatste update: 03.08.20

Reizen vanaf: Niet mogelijk

Reisadvies Buza: Geen advies

PCR Covid-19 certificaat: 

Gezondheidsverklaring: 

Quarantaine: 

Afstand-houden: 

Mondkapjes: 

Stranden: 

Winkels: 

Restaurants: 

Duikcentra: 

 

Overige

 

 

Guadeloupe

laatste update: 06.01.2021

Reizen vanaf: Momenteel niet mogelijk

Reisadvies Buza: Oranje

PCR Covid-19 certificaat: Verplicht, max. 72 uur voor vertrek

Gezondheidsverklaring: Verplicht

Quarantaine: 

Afstand-houden: 

Mondkapjes: 

Stranden: 

Winkels: 

Restaurants: 

Duikcentra: 

 

Overige

 

 

Martinique

laatste update: 06.01.2021

Reizen vanaf: Momenteel niet mogelijk

Reisadvies Buza: Oranje

PCR Covid-19 certificaat: Verplicht, max. 72 uur voor vertrek

Gezondheidsverklaring: Verplicht

Quarantaine: 

Afstand-houden: 

Mondkapjes: 

Stranden: 

Winkels: 

Restaurants: 

Duikcentra: 

 

Overige

 

 

Dominica

laatste update: 03.08.20

Reizen vanaf: Niet mogelijk 

Reisadvies Buza: Oranje

PCR Covid-19 certificaat: 

Gezondheidsverklaring: 

Quarantaine: 

Afstand-houden: 

Mondkapjes: 

Stranden: 

Winkels: 

Restaurants: 

Duikcentra: 

 

Overige

 

 

St.Lucia

laatste update: 03.08.20

Reizen vanaf: Niet mogelijk

Reisadvies Buza: Oranje

PCR Covid-19 certificaat: 

Gezondheidsverklaring: 

Quarantaine:

Afstand-houden: 

Mondkapjes: 

Stranden: 

Winkels: 

Restaurants: 

Duikcentra: 

 

Overige

 

 

Belize

laatste update: 03.08.20

Reizen vanaf: Niet mogelijk

Reisadvies Buza: Oranje

PCR Covid-19 certificaat: 

Gezondheidsverklaring: 

Quarantaine: 

Afstand-houden: 

Mondkapjes: 

Stranden: 

Winkels: 

Restaurants: 

Duikcentra: 

 

Overige

 

 

Verenigde Staten

laatste update: 03.08.20

Reizen vanaf: Niet mogelijk

Reisadvies Buza: Oranje

PCR Covid-19 certificaat: 

Gezondheidsverklaring: 

Quarantaine: 

Afstand-houden: 

Mondkapjes: 

Stranden: 

Winkels: 

Restaurants: 

Duikcentra: 

 

Overige

 

 

Offerte aanvraag

Wat leuk dat je een offerte wilt aanvragen! Via het formulier hieronder kun je een aanvraag doen. Maar je kunt ons ook altijd bellen zodat we telefonisch de aanvraag kunnen doornemen. Besluit zelf wat je fijn vindt. Vul het formulier in of laat een reisexpert jou bellen om je wensen op te nemen. Het is ook mogelijk om een Zoomgesprek aan te vragen stuur dan even een email met daarin jouw voorkeur tijdstip.

Plan een gesprek in met een reisspecialist

Wij hebben graag persoonlijk contact met jou. Zo kunnen we onze reizen nog beter afstemmen op jouw wensen. 

Zoomen of bellen

Vraag of iemand willen bellen of zoomen. En wanneer dan?
    Zou je graag telefonisch contact willen of zullen we een link sturen voor een digitale afspraak via Zoom?
  • Geef hier aan welk tijdstip jouw voorkeur heeft. Indien geen voorkeur opgegeven dan kiezen wij een tijdstip.
  • Geef hier aan welk tijdstip jouw voorkeur heeft. Indien geen voorkeur opgegeven dan kiezen wij een tijdstip.

NIeuwsbrief

Altijd de laatste Caribische deals en het actuele nieuws!

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)