Vakantie Curaçao + duikcursus

Leer duiken tijdens je vakantie op Curaçao

De duikende medewerkers van BON travel zijn het erover eens. Het hebben van een duikbrevet verrijkt je vakantie. Het vergroot je wereld! Over de hele wereld vind je de mooiste duikspots op veel verschillende vakantieplekken. Eenmaal onder water zie je vaak een complete nieuwe wereld. Stijle koraalwaanden, vulkanische kraters met kleurrijke waaierkoralen, scholen met tropische kleurrijke visjes, baitballs. Of misschien word jij eerder warm van wrakduiken, stromingsduiken en grote vis? Hoe dan ook, met het behalen van een duikbrevet ligt de (onderwater)wereld aan je voeten!

Natuurlijk kun je in Nederland heel goed leren duiken. Maar BON travel weet uit ervaring dat veel reizigers vooral willen leren duiken om daar op vakantie van te profiteren. Dan is het toch super leuk om tijdens je vakantie te leren duiken! En misschien krijg je de smaak helemaal te pakken met je nieuwe hobby en duik je binnenkort ook in de Nederlandse plassen. Daarom heeft BON travel deze reis samengesteld.

happyhourproost

Scuba Lodge & Dive Center

Tijdens deze reis verblijf je bij de Scuba Lodge. Deze kleinschalige accommodatie is populair bij zowel duikers als niet-duikers. Scuba Lodge ligt midden in de hoofdstad van Curaçao, Willemstad. Scuba Lodge wordt gerund door een enthousiast team en beschikt over een eigen duikcentrum. Hier zullen ze ervoor zorgen dat jouw eerste ervaring met duiken een onvergetelijke belevenis wordt. En dat je natuurlijk je duikbrevet haalt!

gekkigheid

Padi Open Water 1

Tijdens je verblijf bij de Scuba Lodge op Curaçao zul je jouw duikbrevet halen. Er zijn verschillende certificeringen mogelijk. Padi is een van de bekendere en het wordt wereldwijd erkend. Je kunt als duiker verschillende niveau’s behalen. Na Open Water 1 volgt bijvoorbeeld Advanced. Daarnaast kun je ook diverse specialties behalen, zoals fotografie, navigatie, technisch duiken, nitrox, etc. Maar als beginnende duiker start je met het behalen van Open Water 1. Je mag dan zelfstandig met een buddy (duiken doe je niet alleen) duiken, materiaal en flessen huren.

Na het behalen van dit brevet mag je overal ter wereld tot een maximale diepte van 18 meter duiken.  Zeker op de Bonaire & Curaçao is dit meer dan genoeg. Het rif op deze eilanden ligt namelijk niet diep. En daar komt bij dat je als duiker liever niet te diep gaat. Je ziet namelijk veel beter de kleuren van het koraal en tropische vissen, omdat de zon hier nog op schijnt. En de tijd dat je onderwater kunt blijven is ook veel langer wanneer je wat meer aan de oppervlakte duikt.

1512828_646191172135468_5042610570953253426_n

Wat ga je leren?

Duiken is een prachtige hobby en kan zeer ontspannen werken. Om je ‘als een vis in het water te voelen’ is het wel belangrijk om te weten wat je doet. De cursus Padi Open Water 1 bestaat uit een praktijk en theorie deel.

Tijdens de theorie leer je onder andere welk effect de druk op het lichaam heeft en hoe je hier mee om moet gaan. Ook leer je een duik te plannen, bijvoorbeeld hoe lang je kunt duiken op een bepaalde diepte. Ook zal duidelijk worden wat je kunt doen in noodsituatie en hoe je gevaren kunt herkennen. En je leert het juiste materiaal kiezen voor je duik.

Tijdens het praktijk gedeelte ga je al snel met je instructeur en medecursisten de Caribische zee in. Tijdens de les zul je dus al prachtige tropische vissen tegenkomen. En om het extra leuk te maken zul je bij de Scuba Lodge Divecenter tijdens iedere praktijkles op een andere locatie duiken! Op Curaçao is het water heerlijk warm en je hebt meestal zicht tot wel 20 meter. Ook heb je weinig tot geen last van stroming. De omstandigheden zijn zo goed dat dit de perfecte leeromgeving is. In eerste instantie zul je vertrouwd worden gemaakt met je materiaal en het gevoel van onder water ademen. Daarna zul je onder andere leren navigeren onder water, zul je leren je de druk in je oren/maskerte klaren en zul je leren welke universele gebaren je kunt gebruiken.

Ook zul je oefenen om zo steady mogelijk in water te drijven zodat je niet daalt en niet stijgt (Buoyancy). Dit is een mooi samenspel van de juiste hoeveelheid lood, het lucht in je vest en de lucht die je in de longen inhaleert. Het is een prachtig gevoel om precies de juiste balans te vinden. Een gevoel van gewichtloosheid!

Ook zul je leren wat je in noodsituaties kunt doen. Je zult leren om je vest onderwater uit te trekken zonder dat je hem verliest, zelf lucht in je vest blazen mocht je inflator niet werken, een met water volgelopen masker legen, gezamenlijk duiken op de luchtfles van je buddy, etc. Dit laatste klinkt misschien allemaal erg spannend maar de gehele cursus wordt eigenlijk door iedereen vooral als heel erg leuk ervaren. Doordat je weet wat je moet doen in de noodsituaties voel je jezelf steeds meer ontspannen onder water. En daarbij ben je al direct aan het duiken in de Caribische zee en kijkt intussen je ogen uit!

 • Actuele aanbieding
 • €1311,-
 • 9-daagse reis
 • Vliegticket, duikcursus, ontbijt, transfer
 • Vanafprijs voor verschillende vertrekdata. Niet tijdens de schoolvakanties. Vraag naar de mogelijkheden
 • Vanafprijs per persoon o.b.v. 2 personen.

Voorwaarden voor curcus

 • Minimale leeftijd 15 jaar
 • Goede gezondheid
 • Je kunt zwemmen

Deze reis is inclusief

 • Retour vliegticket Intercontinentaal
 • Brandstof toeslag airliner
 • Vertrekbelastingen airport
 • Toeristen belasting eilanden
 • Ruimbagage
 • Verblijf bij Scuba Lodge
 • Iedere ochtend ontbijt bij de Scuba Lodge
 • Tussentijdse schoonmaak / eindschoonmaak accommodatie
 • Padi Open Water 3-daagse Cursus
 • Lesmateriaal
 • Duikmateriaal gedurende de cursus
 • Certificaat bijdrage
 • Transfer (pick-up huurauto ook mogelijk)

Scuba Lodge

Ontdek deze accommodatie

I can now dive down to about 18m! I need the advanced one :D

Dit geeft je alle vrijheid!

curacao-duikcursus

Neem contact met mij op

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op

Not readable? Change text. captcha txt