Duiken op Curacao

Duiken op Curaçao betekent duiken op de 2e kantduiklocatie ter wereld.
Curaçao is uitgeroepen tot de op twee na beste kantduiklocatie ter wereld en tot de tweede in het Caribische gebied!

De Caribische zee met een tropische temperatuur van 27 à 28 graden Celsius, kristalhelder water met een zicht van wel 30 meter heeft een enorme verscheidenheid aan de meest exotische vissoorten en prachtige koralen. De populairste duikplekken liggen langs de ongeveer 60 kilometer lange Westkust. Het is een schitterend kustgebied met veel prachtige zandstranden, baaien en kantduikplekken. Als gevolg van de aflandige wind is er nauwelijks branding en dus is de zee heel rustig.

Kant duiken

De kantduiklocaties zijn duidelijk aangegeven en daarnaast zijn er ook speciale duikkaarten waarop alle duikplekken op Curaçao staan vermeld. Zoals je mag verwachten biedt elke plek het prachtigste koraal, sponzen in allerlei soorten, maten en kleuren en natuurlijk een enorme rijkdom aan spectaculair gekleurde tropische vissen.

Van de 60 officiële duikplekken zijn er maar liefst 40 kantduikplekken en net als op Bonaire liggen ze meestal heel dicht onder de kust en zijn dus vaak gemakkelijk bereikbaar.

Ook voor de beginnende duiker

Het ontbreken van branding, het lekkere warme water en de helderheid maken dat de zee aan de Westkust ook heel geschikt is voor beginnende duikers. Maar natuurlijk ook gevorderde duikers kunnen hier hun hart ophalen. Hetzelfde geldt voor snorkelaars: ook die kunnen genieten van al het moois dat onder de waterspiegel verscholen ligt.

Omdat de koraalformaties vrij dicht onder de kust liggen zijn boten naar duiklocaties verder in zee vaak niet langer dan een kwartier onderweg. En dat gegeven wordt door niet duikende partners als prettig ervaren. Bovendien hebben “achterblijvers” meer dan voldoende mogelijkheden om zich te vermaken op de prachtige stranden met vaak een restaurant of bar bij de hand.

Populaire stekken

 • Een sleepbootwrak dicht onder de kust
 • de Superior Producer, een vrachtboot op 30m
 • Beacon Point
 • Porto Marie, eveneens een perfecte locatie voor snorkelaars
 • Mushroom Forest, één van de beste duikplekken ter wereld
 • Klein Curaçao, een onbewoond eilandje voor de kust van Curaçao, dat bekend is om zijn schildpadden
 • Het wrak van een in zee gestort vliegtuig

Duikreizen Curaçao in ’t zonnetje

Hiernaast worden diverse duikreizen gepresenteerd die we extra in het zonnetje zetten. Waarom in het zonnetje? Ze zijn momenteel extra voordelig, worden vaak geboekt door andere klanten of zijn recent vernieuwd.

BON DUIK DEALS

Hiernaast tref je onze altijd scherpe Bon Duik Deals. Samen met onze partners op het eiland doen we altijd ons best om een zo voordelig mogelijk pakket samen te stellen. Een Bon Duik Deal bestaat altijd uit:

 • Een retour vliegticket inclusief brandstof en toeslagen.
 • Verblijf bij een accommodatie naar keuze
 • Onbeperkt gebruik Lucht (ook Nitrox) & Lood
 • Pick-Up huurauto gedurende het verblijf
Neem contact met mij op

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op

Not readable? Change text. captcha txt