Christoffel Park

Het Christoffel Park is aan het eind van de zestiger jaren ontstaan uit de samenvoeging van vier plantages t.w. Savonet, Zorgvlied, Knip en Zevenbergen.

In het park staat de hoogste berg van Curaçao: de St. Christoffelberg van 375 meter hoog. Wat natuur betreft is dit park het mooiste gedeelte van Curaçao. Na de uitvoering van een inrichtingsplan werd het park in 1978 voor het publiek geopend.

Het park is toegankelijk via de stallen van het Landhuis Savonet. In één van de stallen is bovendien een museum ingericht.

De bezoeker kan kiezen uit drie autoroutes en één wandelroute die een behoorlijke kliminspanning vraagt: een wandeling naar de top van de St. Christoffelberg. Daarnaast zijn er nog kortere wandelroutes, waarvan er één naar de Boca Grandi, een prachtige inham, leidt.

Onder begeleiding kan er ook paard gereden worden. Wie echt wil genieten zal er tijd voor over moeten hebben: een hele dag is eigenlijk nog te weinig. Maar wat de bezoeker ervoor terug krijgt is de bestede tijd meer dan waard!

Er worden Jeep Safari’s georganiseerd door het Christoffelpark.

Grotten

Op Curaçao zijn heel wat grotten te vinden. In veel van die grotten vind je rotstekeningen uit het pre-Columbiaanse tijdperk.

Ze zijn aangebracht door de oorspronkelijke bewoners. De precieze betekenis van de inscripties heeft men tot op de dag van vandaag niet kunnen achterhalen.

Met een oppervlakte van ca. 4900 vierkante meter zijn de grotten van Hato verreweg het meest bezienswaardig: veel druipsteen en ondergrondse meren. Ook in deze grotten zijn Indiaanse rotstekeningen.

Stranden

Curaçao heeft ongeveer 38 openbare en privé-stranden, variërend van intieme, rotsachtige baaien tot lange stranden met bruisende activiteit. Bijna alle zwemstranden liggen verspreid langs de beschermde zuidwestkust, daar waar het water meestal rustig en kristalhelder is. Het water aan de noordkust is met zijn krachtige branding en sterke onderstroom niet geschikt om in te zwemmen. Officieel is topless baden verboden op alle openbare en op enkele privé-stranden, maar op sommige plaatsen wordt het oogluikend toegestaan.

De stranden van Curaçao zijn veilig. Om niet alleen het kwetsbare rif maar ook uzelf te beschermen, raden wij aan niets aan te raken: neem alleen foto’s en laat alleen luchtbellen achter. Maak zelf een keuze uit de stranden die u het liefst wilt bezoeken.

Manzenilleboom
Ook wel ‘manchineel’ genoemd. Wordt vaak aangetroffen op de stranden van Curaçao en zijn daar een welkome leverancier van schaduw. Het sap van deze bomen kan echter de huid irriteren. Mensen die er allergisch voor zijn, reageren heftig op de stof. Reageer je er niet te veel op, spoel de geïrriteerde plek dan met koud water af. Let op ! Het kleine, ronde fruit (groen of geel) van deze bomen is erg giftig.

Geef een reactie

NIeuwsbrief

Altijd de laatste Caribische deals en het actuele nieuws!

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)