Windsurfen

Windsurfen op Curaçao is minder bekend dan op de andere eilanden Bonaire en Aruba, maar er valt hier ook zeker te genieten van een goede wind en heerlijk water.

Windsurfing Curaçao

Windsurfing Curaçao is gelegen in de zuidoost hoek van het Spaanse water, aan de Caracasbaai. Hier kun je terecht voor verhuur en lessen en je kunt hier ook heerlijk relaxen recht aan het strand, een echte surfvakantie dus!.

Dit is tevens een trainingsspot voor de locale kids waar je zeker dus een aantal Freestyle talenten tussen zult zien. Het water is hier voornamelijk vlak met af een toe bij hele sterke wind een aardige chop. Een uitstekende plek om dus lekker te cruisen of je Freestyle techniek wat op de krikken.

Naast een locatie op het Spaanse Water heeft Windsurfing Curaçao sinds kort ook een 2e locatie. Deze locatie is gelegen aan het strand van Jan Thiel Beach op 5 minuten lopen van 4 mooie resorts. Hier kan uitsluitend de gevorderde windsurfer een board huren. Deze spectaculaire plek met flinke deining is een geweldige aanvullen op de spot aan het Spaanse Water.

Materialen

Er wordt voornamelijk gebruik gemaakt van Starboard en JP planken in combinatie met Hotsails Maui zeilen. Verder zijn er golf surfplanken en tegenwoordig ook SUP planken ter huur! Dus voor alle wind of niet wind dagen genoeg keuze om plezier op het water te hebben!

Kite surfen

Ook een kite surfvakantie is erg leuk, want er valt hier ook uitstekend te kiten bij Kitesurf Curaçao. Deze IKO school heeft zijn locatie op de St. Joris Baai. Hier kan de beginner tot ver gevorderd kiter volop aan zijn trekken komen. Er worden dagelijks lessen gegeven op heerlijk vlak water dus je zult hier snel leren.

De wind is hier gemiddeld 18 knopen (in de maanden september tot december kans op wat mindere dagen).

Ze gebruiken als materiaal: Liquid Force en Cabrinha. Verder zijn worden er trips georganiseerd naar de gevorderde spot Klein Curaçao, een schitterend klein onbewoond eilandje voor de kust, dit is wel voor gevorderden die al upwind kunnen varen. Je kunt hier dan ook lekker snorkelen of duiken en ligt op maar 1,5 uur varen vanaf het Spaanse water.

Ook zijn er voor de gevorderden de kite spots Marie Pompoen en Mariot waar die wind side-shore is. Vanwege de rotsen is het hier iets moeilijker om in en uit het water te komen.

Kitesurf Curaçao zal je ter plaatse goed op weg helpen.

SUP (Stand up Paddle Boarding)

De nieuwste trend onder de watersporters is het SUP-en. Op een wat groter model golfsurfplank verplaats je jezelf door middel van een lange paddel in het water. Op vlak water of in de golven, super cool!

Dit is een perfecte aanvulling op het windsurfen, surfen en kiten en is in eerste instantie ook begonnen op de niet-wind dagen. Maar het SUP-en is zeker al uitgegroeid tot een volwaardige sport! Goed voor je balans, heerlijk om te cruisen op het water, of om kleiner golven te pakken. Voor iedereen te leren en aan te raden om zeker te proberen.

De SUP boards zijn dan ook bij deze surflocatie aanwezig om de nieuwe sport uit te oefenen en je zult heel wat extra uren plezier op het water kunnen beleven.

Geef een reactie

NIeuwsbrief

Altijd de laatste Caribische deals en het actuele nieuws!

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)