Complete Reis Noord & Zuid Dominica

Ontdek heel Dominica met een Split Stay

Dominica is ongeveer vier keer de grote van Texel. Wil je heel Dominica vanuit een accommodatie ontdekken dan kan dat. Maar wie liever het Noorden en het Zuiden in alle rust verkent, kiest voor een split stay. In zowel het Noorden als het Zuiden zijn veel boeiende dagtripjes te maken. Je verblijft in twee verschillende accommodaties en omgevingen. Dubbel zo leuk!

Wat zit er in de complete reis?

Noord Dominica

Verblijf de ene helft van je vakantie in het Noorden van Dominica. Verblijf bij Picard Beach in een cottage aan het strand terwijl je uitkijkt over de schitterende noordpunt van het eiland. Ontdek vanuit hier de historische overblijfselen uit het Engelse Koloniale tijdperk. Ga naar Fort Shirley waar de ruïnes en kanonnen nog aan deze tijd doen herinneren.

Of ga met een bootje de Indian River op en roei jezelf steeds verder de jungle in, terwijl je luistert naar het prachtige geluid van het regenwoud. Je zult begrijpen waarom dit een filmlocatie was voor de kaskraker “The Pirates of the Caribbean”.

Ga snorkelen in de prachtige baai Secret Bay. In deze idyllische verscholen baai zul je volop genieten van de ongerepte schoonheid die op Dominica te vinden is.

Wie de dag wat actiever wil invullen gaat hiken. Leg segment 11 of 14 van de Waitukubuli National Trail af. Deze trail doorkruist het hele eiland van Zuid naar Noord. De trail gaat door regenwouden, langs (kokende) meren, vulkanische bodem en langs prachtige kustpaadjes.

Zuid Dominica

Verblijf de andere helft van je vakantietijd in het zuiden van Dominica. Ook hier kies je weer je eigen accommodatie. Ontdek vanuit hier het Zuidelijke deel van Dominica. Ga naar de hoofdstad Roseau en ontdek de Franse invloeden van deze stad.

Ga hiken in vulkanisch landschap en ontdek de pracht van Boiling Lake en sluit ontspannen af bij Sulpur Spa. De Boiling lake is ’s werelds een na grootste kokende meer ter wereld. De stevige wandeling er naartoe is al een belevenis op zich want je wandelt door de schitterende natuur. Sluit de dag af in de natuurlijke mineraalrijke warmwater bronnen van Sulpur Spa.

Zorg ook dat je een dag mee gaat met de Walvis Spot excursie. Dominica wordt ook wel de “whale watching capital of the Caribbean” genoemd. Bijna alle soorten zwemmen hier rond. De kans is groot dat je bultruggen, dolfijnen en potvissen tegenkomt.

Een andere aanrader in het zuiden is om te gaan snorkelen bij Champagne Reef. Champagne Reef dankt haar naam aan de vele gasbellen die daar uit de bodem naar de oppervlakte drijven. Het voelt alsof je duikt in het glas champagne. En dan komen daar nog kleurrijke tropische vissen en schitterende koralen bij. Deze locatie wordt regelmatig verkozen tot mooiste snorkel locatie van de Caribbean.

Heb je een duikbrevet? Ga dan zeker een dag duiken bij Scott’s Head. Dit is een van de mooiste duikspots van Dominica.

En wie zichzelf even in een tropisch droomplaatje wil plaatsen gaat naar Batibou Beach. Een goudkleurig strand, azuurblauw zee en het dichte begroeide regenwoud start direct na het strand.

 • Complete reis Noord & Zuid Dominica
 • €1786,-
 • 12-daagse
 • Vliegticket, transfer, 3 nachten St. Maarten, 3 nachten Picard Beach, 4 nachten Anchorage, whale watch tour.
 • Vanafprijs voor verschillende vertrekdata. Niet tijdens de schoolvakanties. Vraag naar de mogelijkheden
 • Vanafprijs per persoon o.b.v. 2 personen.

Deze reis is inclusief

 • Retour vliegticket Amsterdam – St. Maarten
 • Retour vliegticket St. Maarten – Dominica
 • Brandstof toeslag airliner
 • Vertrekbelastingen airport
 • Toeristen belasting eilanden
 • Ruimbagage
 • 3 nachten verblijf Picard Beach, Noord Dominica
 • 4 nachten verblijf Achorage Hotel, Zuid Domincia
 • 2 nachten verblijf St. Maarten
 • Transfer van en naar accommodaties

Accommodatie in het noorden

Accommodatie in het zuiden

Upgrade accommodatie in het zuiden

 

Neem contact met mij op

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op

Not readable? Change text. captcha txt