Dominica eco, rust & natuur

Complete 11-daagse reis Dominica

Deze reis is voor de echte liefhebber van natuur. Dominica wordt niet voor niets “Nature Island of the Caribbean” genoemd. De natuur van dit authentieke eiland is schitterend en zeer divers.  Vulkanische terreinen, hoge bergpieken, regenwouden vol met exotische planten, fruitbomen en tropische dieren, valleien, ontzettend veel rivieren, ’s werelds een na grootste kokende meer ter wereld, vulkanische bergen, zwavelbronnen, watervallen, warm waterbronnen, witte en zwarte stranden en een nationaal park dat de Unesco World Heritage status heeft verkregen. Vogelaars, duikers, wandelaars en natuurliefhebbers zullen zich op Dominica meer dan thuis voelen.

Wat zit er in de complete reis?

La Bou Cottage

Tijdens deze reis zul je volop genieten van dit prachtige eiland. Je verblijft namelijk bij  La Bou Cottage midden in de schitterende natuur. La Bou is een Eco vriendelijk verblijf waar iedere natuurliefhebber een grote grijns van op het gezicht krijgt. La Bou ligt midden in het bos. Je bent hier omgeven door boeren grond en een prachtig uitzicht op de bergen. Geniet van het geluid van de natuur, wandel rond in de tuin en adem de heerlijke schone lucht in. Vind je het heerlijk om even helemaal weg te zijn van computers, voortdurende newsfeeds, ringtones, alarmbellen en to-do-list? Deze reis zorgt ervoor dat je helemaal tot jezelf komt.

La Bou heeft gezorgd voor eigen voorzieningen. De stroom wordt geleverd door zonnepanelen en watertanks vangen regenwater op. Hier heb je geen wifi en ben je dus even niet voortdurend online, maar juist wel verbonden met de natuur, mensen en dieren om je heen. Er staan potten en pannen  en kookgerei tot je beschikking om een heerlijk maal op tafel te zetten. Gebruik de gezamenlijke overdekte BBQ-plaats met grill, vuurplaats en brander. Pluk ’s ochtends heerlijk vers fruit voor het ontbijt. Ontspan lekker in een hangmat of lounge stoel terwijl je het gefluit van de tropische vogels op de achtergrond hoort.

lees meer over La Bou Cottage 

Ontdek Dominica

Dominica is een eiland met zoveel prachtige natuur en mooie plekken. BON travel geeft graag advies en verzorgt op verzoek graag tours met gidsen. We maken deze reis graag op maat. Binnen deze reis is een kleine 4×4 inbegrepen. Dit geef je alle vrijheid om de natuur te ontdekken. Bijna alle natuur is vrij toegankelijk op Dominica. Maar natuurlijk kan het wel veel leuker zijn om met een lokale gids op pad te gaan, omdat hij/zij de weg kent en je leuke weetjes kan vertellen. De eigenaren van La Bou kennen het eiland ook als geen ander en kunnen je volop adviseren over de mooiste plekjes van Dominica. Een paar absolute aanraders binnen deze reis:

 • Complete Reis
 • €1823,-
 • 12-daagse reis
 • Vliegtickets, verblijf bij La Bou Dominica, verblijf St. Maarten, pick-up 4x4
 • Vanafprijs voor verschillende vertrekdata. Niet tijdens de schoolvakanties. Vraag naar de mogelijkheden
 • Vanafprijs per persoon o.b.v. 2 personen.

Deze reis is inclusief

 • Retour vliegticket Amsterdam – St. Maarten
 • Retour vliegticket St. Maarten – Dominica
 • Brandstof toeslag airliner
 • Vertrekbelastingen airport
 • Toeristen belasting eilanden
 • Ruimbagage
 • 7 nachten verblijf Dominica bij La Bou Cottage
 • 2 nachten verblijf St. Maarten La Plantation
 • Transfer van en naar accommodaties

Accommodatie in deze reis

Aanraders binnen deze reis

Vissersdorpje Soufriere: Bezoek het idyllische dorpje Soufriere. Het is hier dankzij de vele kleuren en de prachtige ligging erg fotogeniek. Het dorpje ligt direct aan zee en wordt omsloten door hoge bergen. Loop over het strand en proef de sfeer van het gelukkige leven op Dominica.

Bubble Beach Spa: Wat is er lekkerder dan een dag hiken in het regenwoud af te sluiten in een natuurlijk warm therapeutisch bubbelbad terwijl je geniet van de zonsondergang. Het prachtige uitzicht op Scotts Head draagt alleen nog maar meer bij aan het therapeutische effect van deze plek. Dale Mitchell bedacht en bouwde deze plek. Precies op de plek waar warme zwavel bellen uit de bodem komen creëerde hij met een muur van stenen een soort van klein zwembad langs de kustlijn. De plek is gratis maar een kleine donatie om de plek schoon een mooi te houden is wel welkom. En groot voordeel! Deze fijne plek ligt aan het strand dat slechts een km rijden is vanaf La Bou.

Hiken in de natuur: Een natuurliefhebber zal op Dominica niets liever willen dan de hele dag in de prachtige natuur te wandelen. Dominica heeft van alle Caribische eilanden met 185 kilometer de langste hikingtrail, genaamd de Waitukubuli National Trail.  Samen met andere paden zijn er ook veel dagdeel of dagetappes te bewandelen op Dominica. Een populaire wandeling is de pittige tocht naar de Boiling lake. Dit is dankzij de vulkanische bodem het een na grootste kokende meer ter wereld.

Neem contact met mij op

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op

Not readable? Change text. captcha txt