ervaardominica-teaser

Ervaar het beste van Dominica

Een compleet verzorgde reis van dag tot dag

Dominica heeft zoveel te bieden. In deze reis ontdek je het allemaal. De reis is samengesteld voor de actieve en onderzoekende reiziger. Ga hiken door het tropische regenwoud, bewandel de stijle kraters, ga lunchen bij lokale bewoners, ontdek de boeiende kolonialistische historie van Dominica, maak kennis met de oorspronkelijke cultuur, dompel jezelf onder in de natuurlijke spa en ervaar de rijke smaken in de Dominicaanse keuken.

Hoe ziet deze reis eruit?

Dag 1 – Aankomst

De reis begint met een ontmoeting op het vliegveld van Dominica waar een representant je zal verwelkomen. Na een korte kennismaking en introductie van de week zul je naar het hotel worden gebracht.

dominica-400 1 (1)

Dag 2 – Ontdek de oorsprong

Op deze dag zul je terug gaan naar de wortels van Dominica. Het belooft een leerzame dag te worden vol boeiende indrukken en ervaringen. Een dag die je zal leiden naar de Kalinago mythologie en naar de Dominica’s oorspronkelijke bewoners. De Kalinago zijn de  de Amerikaans Indiaanse afstammelingen die zo’n 2.000 jaar geleden door de Caribbean trokken.

Je zult naar Touna Village bezoeken. Een kleine gemeenschap gelegen langs de Pagua River. Hier zul je de dag door brengen met de Kalinago, de carib indians. Je zult hun leefstijl ontdekken door kennis te maken met deze bijzondere cultuur. Je leert over de historie van de Kalinago, leer hoe je een mandje weeft, suikerriet uitknijpen, fruit plukken, ontdek de geheimen van de natuurlijke geneeskunde tijdens een tocht door een natuurlijke kruidentuin.

Daarna zul je genieten van een lunch die klaar is gemaakt door dorpsgenoten zelf. Ze gebruiken lokaal producten en kruiden van lokale boeren. Daarna zul je zwemmen in een kristal heldere rivier. Vervolgens keer je terug naar het hotel.

Dag 3 – Waitukubuli National Trail

Vandaag belooft een dag te worden als geen ander! De Waitukubuli trail loopt door het gehele regenwoud van de ene kant van het eiland naar de andere kant. Het is het enige lange afstand pad in het Caribisch gebied. Je zult deze dag de laatste twee segmenten afleggen van deze avontuurlijke trail. Segment 13 zul je afleggen over land. Segment 14 over zee.

Segment 13 voert langs vulkanisch terrein en droge bos gebied. Het is een van de oudste en meest gebruikte route die nog in takt is. Het parcour is licht glooiend en is daardoor erg gemakkelijk te bewandelen. Met een lengte van 7 kilometer is het een van de kortere segmenten. Het vraagt zo’n 3 uur om af te leggen. Onderweg zul je o.a. Cold Soufrière bezoeken. Een natuurlijke poel met bubbelend water, waar je duidelijk de geur van sulfaat gas omhoog komt. Onderweg heb je een geweldig uitzicht op de nabij gelegen eiland Guadeloupe. En de overblijfselen van Grand Fond Village vertellen het verhaal van een verlaten dorp in tijden van veranderende economische tijden. En het dorpje Cupachin met Amerikaanse indiaanse historie zal onderdeel uitmaken van de route. Hier zul je genieten van een ‘home-cooked’ lunchbuffet.

Vanaf hier zul de baai afdalen naar de vissersboten om de route te vervolgen met segment 14. Hier maak je kennis met de lokale vistraditie en de verhalen over het smokkelen van goederen in het verleden. De boot zal aanmeren bij de pier van Prince Rupert’s Bay, na een korte duik in het water keer je terug naar het hotel.

Dag 4 – Ontdek de westkust / Portsmouth

Deze dag ontdek je nog meer van ‘Nature Island’ of ‘Land of Rivers’ zoals Dominica ook wel genoemd wordt. Je zult een van Dominica’s breedste rivieren ontdekken, genaamd Indian River. In het dorpje Ouhayo kwamen de Europeanen jaren gelden voor het eerst op bezoek bij de oorspronkelijk bewoners, de Indianen. Met een roeiboot zul je verder de kalme rivier op varen om de mangroves en het wildlife te ontdekken. Voor vogelaars en natuurliefhebbers zal deze 90 minuten durende boottrip een heel bijzondere indruk achter laten. Een bijna magische belevenis.

Daarna zul je het noordelijke puntje van Dominica ontdekken waar de Britten hun verdediging voerden in de 18e eeuw. Het dorp Portsmouth en Fort Shirley herinneren aan deze tijd. Het fort werd ooit bemand door 600 soldaten. Terwijl je geniet van een prachtig uitzicht zal een picknick lunch goed smaken.

Je zult de dag ontspannen vervolgen op Purple Turtle Beach. Het is een van de mooiste stranden langs de wetskust. De perfecte plek om te chillen op het strand en te genieten  van de Dominicaanse zon.

Tot slot zul je een indrukwekkende trail door het Syndicate Nature Reserve afleggen. Een geweldige trail waar ontzettend veel te zien is waaronder diverse boomsoorten, orchideeën, vogelsoorten, bromelia’s, lucht planten. Hier heb je de beste kans om Dominica’s trots de Sisserou papegaai te spotten.  Daarbij geniet je van de meest unieke uitzichten tijdens de trail.

Dag 5 – De andere kant van Dominica

Op dag 5 zul je de hoofdstad van Dominica ontdekken. Je zult ervaren hoe deze oud Franse stad uit verschillende cirkeltjes is opgebouwd. Bewandel de smalle straatjes en bekijk de kenmerkende hout met stenen stadshuisjes uit victoriaans tijdperk. Je zult langs de botanische tuinen gaan en vanaf Morne Bruce van een geweldig uitzicht op Roseau genieten.

Vervolgens zul je naar de berg communiteit van Laudat gaan en het Fresh Water Lake. Dit meer is vaak gehuld in een mysterieuze mist en je voelt duidelijk de schone berglucht. Op deze serene en ontspannen plek is er tijd om de omgeving te ontdekken. En zul je geïnteresseerd raken in de vele spookverhalen, mythes en legendes die over dit meer de ronde gaan. Zo zou er een een-oog-monster rond zwemmen in dit naar zeggen bodemloze meer.

Daarna vertrek je naar Titou Gorge, deze smalle doorgang met een hoge rotswand aan beide zijden is door de rivier is uitgesleten. Je kunt al zwemmend deze verborgen schat in zwemmen. De adembenemende tocht zal je voeren langs watervallen, stroomversnellingen en het ruisende geluid van het water dat langs de stijle wand naar beneden valt. Een energieke en verfrissende tocht.

Je zult de dag ontspannen afsluiten met een natuurlijke spa ervaring en de mogelijkheid om opnieuw op te laden. Geniet van natuurlijke warm water baden en bubbelende zwavel modder baden. Het is hier ook mogelijk om een tocht door de tropische tuin te maken of om in contact te komen met een mystieke genezer.

Day 6 – Slowing Down …

Deze laatste dag staat helemaal in het teken van jou. Je zult Daria en Elizabeth ontmoeten die je de geheimen van de Caribische keuken zullen laten ontdekken. Je zult ontdekken waarom de Caribische bewoners zo kleurrijk en luidruchtig zijn. Niet vanwege de zon maar van de kruiden en de rum. Beschouw deze dag niet als een toer maar eerder een ervaring. Kook lekker mee en proef zoveel je kunt en wil. Mede dankzij de rum zal deze ervaring een glimlach op je gezicht toveren.

Vanaf hier zul je Morne Trois Pitons National Park bezoeken. Het park staat op de Unesco werelderfgoedlijst. Je zult stoppen bij Emerald Pool na een korte wandeling door het regenwoud. En wanneer de tijd het toelaat zul je nog naar de kleine gemeenschap van Belles gaan om even te zwemmen in de rivier en een glaasje lokale rum te proeven.

Dag 7 – De kers op de taart …

Deze laatste dag belooft opnieuw een bijzondere dag te worden en is de perfecte afsluiting van een enerverende week. Een vier uur durende tocht voert je naar een diepe zee marine avontuur. Als het weer het toe laat zal de boot naar de machtige Atlantische oceaan varen of je blijft op de kalmere Caribische zee. In de meeste gevallen blijft de boot binnen een straal van 5 kilometer rondom het eiland. Je hebt een geweldig uitzicht op het profiel van Dominica met haar hoge bergtoppen en groene regenwouden. Je zult jezelf regelmatig voelen wegdromen in de avonturen van de afgelopen week. Een heerlijke tocht om de indrukwekkende reis tot dus ver even lekker op je in te laten werken.

Maar blijf ook opletten, want de reden van de tocht zijn de vele bijzondere walvissen die regelmatig bij Dominica zwemmen. Allerlei verschillende soorten worden hier regelmatig gezien: bultruggen, potvissen, de blauwe vinvis, etc. Ook kun je vogels en hun broedtechnieken ontdekken, scholen vliegende vis, dansende dolfijnen rondom de boot en lokale visserlui die aan het werk zijn. Hopelijk heb je het geluk deze dag aan je zijde. Aan boord zijn in ieder geval kundige stuurmannen en voldoende apparatuur aanwezig om de kans zo groot mogelijk te maken.

Tot slot zal de boot haar anker uitgooien bij Champagne Beach. Dit strand is vernoemd naar de nabij gelegen top snorkel en duikspot genaamd Champagne Reef. Deze plek is regelmatig uitgeroepen tot snorkelspot nummer 1 in het Caribisch gebied. En waarom dat zul je snel genoeg merken zodra je hier gaat snorkelen. De vulkanische oorsprong van het eiland zorgt ervoor dat er continu allerlei gasbellen uit de bodem komen. De zonnestralen schijnen door het water, je bent omringd met luchtbellen en prachtige kleurrijke koralen, terwijl onttelbaar veel tropische visjes om je heen zwemmen. Het geheel vormt een magisch schouwspel. Je kunt op sommige plekken het warme water voelen vanwege het vulkanische karakter.

De week zal afgesloten worden met een diner om de geslaagde week te vieren.

Dag 8 & 9 – St. Maarten

Na deze enerverende week zul je doorvliegen naar St. Maarten. Op St. Maarten heb je nog 2 dagen de tijd om heerlijk te ontspannen. Bestel lekker een cocktail op een hagelwit strand en lees een boekje tot de zon onder gaat. Ga heerlijk uiteten op de “culinaire hoofdstad” van de Caribbean. Na deze reis zul je vol nieuwe indrukken en volledig ontspannen terug naar Nederland vliegen.

 • €3578,-
 • 12-daagse reis
 • internationale vlucht, caribische vluchten, compleet verzorgd programma, transfer & verblijf.
 • Vanafprijs voor verschillende vertrekdata. Niet tijdens de schoolvakanties. Vraag naar de mogelijkheden
 • Vanafprijs per persoon o.b.v. 2 personen.

Deze reis is inclusief

 • Intercontinentale vluchten AMS -SXM
 • Caribische vluchten SXM – DOM
 • 7 nachten verblijf op Dominica
 • 2 nachten verblijf op St. Maarten
 • Eten & drinken
 • Gidsen
 • Transfers
 • Compleet verzorgd programma zoals omschreven
 • Toeslagen en Taxen
Neem contact met mij op

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op

Not readable? Change text. captcha txt