duiken-binneland-belize

Rondreis Duiken & Cultuur

Ontdek het beste van Belize

Belize is een land met vele aspecten een rijke cultuur, een prachtige natuur en een van de beste duiklocaties ter wereld. In de reis ontdek je het beste van Belize in een reis. Cultuur, Natuur en Duiken! Ontdek de oude Maya cultuur en maak ook kennis met de hedendaagse meltingpot aan culturen. Waaronder de Carifuna. Ga de binnenlanden van Belize in en ontdek de betoverende natuur. Het regenwoud zit vol kleurrijke dieren, tropische planten en verassingen. Combineer dit met duiken en je droomreis is compleet. Het rif van Belize is de een na grootste ter wereld.

Hoe ziet deze reis eruit?

Vanaf Nederland naar Belize

Vanaf Amsterdam vlieg je naar Atalanta. Wij verzorgen voor jullie een transfer naar een goed airport hotel, waar je lekker kan bijkomen van dit eerste deel van de reis (de vlucht vanaf Amsterdam is ongeveer 10 uur). De volgende ochtend word je, na het ontbijt, weer naar het vliegveld van Atlanta gebracht om het tweede, kortere deel, van de reis te maken, je vliegt naar Belize! Let vooral op de fantastische aankomst op Belize, een mooie bocht (naar links) waardoor je de ‘wetlands’ heel mooi kan zien liggen. En dan gaat de deur open, en is het…..warm, heerlijk warm. Je bent in Belize! Vanaf Belize volgt een korte vlucht (20 minuten) naar het rif, Ambergris Caye, San Pedro.

Op het vliegveld van San Pedro wordt u opgewacht en naar uw resort gebracht (veelal zal dit met een golf cart gebeuren, het vervoermiddel van San Pedro. San Pedro is een levendig stadje, met een groot scala aan restaurants, en dat alles, aan de witte stranden van de Caribische Zee. Het rif ligt op slechts 10 minuten varen, je kan het vanaf het strand zien liggen.

Ontdek de onderwater wereld

Op de Ambergris Caye zijn verschillende verblijfsmogelijkheden, in verschillende prijsklassen. Als voorbeeld hebben we Ramons Village uitgewerkt. Ramon’s Village is vooral gericht op duikers, maar ook niet duikers kunnen zich hier heel goed vermaken. Het centrum van San Pedro ligt op loopafstand. Kijk bij accommodaties voor meer informatie over dit en de andere resorts.

Jullie verblijven 7 nachten bij Ramon’s om de onderwater wereld van Belize te ontdekken. Het ontbijt is elke ochtend inclusief en daarna volgt elke dag een ‘two tank’ boot duik op de verschillende duikspots van Belize. Natuurlijk kun je ook duiken op The Great Blue Hole (dagtrip, 3 tank dive) of bijvoorbeeld TurnEffe Elbow (dagtrip, 3 tank dive). Voor deze riffen geldt een toeslag (zie prijzen kader).

Bewonder de Maya Cultuur & Tempels

Belize kent een rijke historie aan Maya cultuur. Vele in de wouden verborgen tempels zijn recentelijk ontdekt en voor de mensen weer toegankelijk gemaakt. Het grote voordeel van Belize is dat het er rustig is, zo rustig dat je soms een volledige tempel voor ‘jezelf’ hebt, er is geen massa toerisme. Tijdens een dagtrip ga je naar de indrukwekkende tempels van Caracol. Op ongeveer 5 km van de grens van Guatemala ligt deze, in 1930 ontdekte, stad. Midden in het tropische woud zul je versteld staan wat de Maya’s allemaal hebben gebouwd. En met welke logica. Je gids kan er uren over vertellen en met geluk kom je ook brulapen en zeker toekans tegen.

Mayan Ruin - Xunantunich in Belize

Tocht naar de binnenlanden

Na je ongetwijfeld overweldigende duikavontuur ga je drie dagen het binnenland van Belize in. Vanaf San Pedro vlieg je naar Belize City waar je wordt opgewacht voor een indrukwekkende transfer (per auto) naar San Ignacio: Midas Resort.

Tijdens de ongeveer 2 uur durende transfer zie het landschap langzaam veranderen. Je verlaat de ‘wet’lands en je komt in een steeds groenere omgeving terecht: de tropische wouden. Fruit groeit overal langs de kant van de weg, de mensen zijn vrolijk, en dat merk je aan alles. Belize heeft een ‘positive vibe’.

 • Complete duik- en natuurreis
 • €2589,-
 • 13 dagen
 • Inclusief intercontinentale vlucht, binnenlandse vluchten & transfers, verblijf + ontbijt, 6 duiken.
 • Combineer prachtig Belize boven en onder water
 • Vanafprijs per persoon o.b.v. 2 personen.

De beste reisperiode..

De beste reisperiode voor Belize is

Deze reis is inclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Overnachting Atlanta
 • Binnenlandse vluchten
 • Transfers
 • Verblijf bij Ramon’s Village
 • Ontbijt bij Ramon’s Village
 • 6 two tank boat dives
 • Toeslagen en Taxen
 • 3 nachten verblijf bij Midas Resort
 • Ontbijt bij Midas Resort

Accommodaties in deze reis


Ramon's Village

Cabana's direct aan zee

Een andere accommodatie gezien? Alles is mogelijk! Deze reis is slechts een uitgangspunt. 

Voeg toe aan deze reis…

De route

Neem contact met mij op

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op

Not readable? Change text. captcha txt