Duiken met een walvishaai

De droom van iedere duiker!

Wil je duiken en de vriendelijke reus, de walvishaai ontmoeten, dan kan dit in duikwalhalla Belize. Elk jaar in de maanden maart, april, mei en juni komt de walvishaai naar het gebied rondom het Placencia Reef, rondom volle maan is Spawning, kortom voedsel in overvloed, waar de walvishaai van komt genieten. De walvishaai bevindt zich in de zuidelijke wateren van Belize, rondom het rif bij Placencia. Met een binnenlandse vlucht zul je hier naartoe worden gebracht. Het is geen drukcabine, dus je hoeft geen duikdag te missen. Vanuit Placencia wordt de dagtocht naar de walvishaaien georganiseerd.

De maanden april en  mei zijn de meest succesvolle maanden om de walvishaai te ontmoeten. In maart is de kans kleiner. De duikscholen houden dan de locaties waar ze normaal verschijnen in de gaten. Als er walvishaaien worden gespot dan gaat men met de duikers op stap.

De duiken worden rondom het rif van Gladden Spit Silk Cayes Marine Park gemaakt. Je maakt een 2 tank duik. Omdat de duiken vaak in het ‘blauw’ zijn vragen bijna alle duikscholen minimaal Advanced als certificering, plus recent gemaakte duiken.

Het is ook mogelijk om als snorkelaar mee te gaan. Tijdens de dagtrip zijn drankjes en lunch inbegrepen. De trip start rond 8h en je bent om ca. 17h weer terug aan de wal.

Wanneer zijn de walvissen in 2019 bij Belize?
  • 20 Maart – 30 Maart (kleinere kans)
  • 18 April – 29 April (grote kans)
  • 17 Mei – 28 Mei (grootste kans)
  • 16 Juni – 27 Juni ( kleinere kans)
Foto's
Inbegrepen

Volledig verzorgde duikreis op zoek naar een of meerdere walvishaaien. Inclusief:

  •  2-tank bootduik
  • lunch
  • gids
Wat kost het?

Pakket extra

1 dag

Inclusief Inclusief 2-tank onbeperkt lucht & lood compleet verzorgde bootduik naar de walvishaaien, lunch en park-fee. Prijs per persoon o.b.v.  1 personen vanaf.

€ 250,-

Neem contact met mij op

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op

Not readable? Change text. captcha txt