Top bestemmingen

om te duiken

duikencuracao

Curaçao

Duiken op Curaçao betekent duiken op de 2e kantduiklocatie ter wereld. Curaçao is uitgeroepen tot de op twee na beste kantduiklocatie ter wereld en tot de tweede in het Caribische gebied! De onderwaterwereld op Curaçao is vergelijkbaar met haar buur Bonaire. Alleen, waar je op Bonaire langs de gehele kustweg duikspots ziet liggen, zul je op Curaçao wat beter moeten zoeken. Ga je met een niet-duiker op vakantie, of wil je meer doen dan alleen maar duiken? Dan is het  goed om te weten dat Curaçao bovenwater ook veel te bieden heeft: restaurants, beachclubs, romantische baaitjes, etc.

Meer duiken op Curaçao

statiaduiken

St. Eustatius

Sint Eustatius mag dan qua landoppervlakte een klein eiland zijn maar de omringende diepblauwe wateren van de Caribische Zee zijn een veelvoud van de eigen oppervlakte en herbergen een zee aan schatten! Bovendien biedt Sint Eustatius onder water een grote variëteit aan ecosystemen. Volgens kenners zijn er wel acht van dit soort systemen. De onderwaterwereld van Sint Eustatius wordt beschermd door het Statia Marina Park.

Meer duiken op St. Eustatius

duikenbelize

Belize

Belize staat onder duikers vooral bekend om de wereldberoemde duikspot: The Blue Hole. Daar komt nog eens bij dat Belize beschikt over het op een na grootste barrière rif ter wereld (alleen Australië is groter). En wie daar nog niet genoeg aan heeft kan in Placencia een walvishaai ontmoeten. Kortom, een top duikbestemming.

Meer duiken bij belize

Nk1084552705

Aruba

Net als Bonaire en Curaçao oefent ook Aruba een grote aantrekkingkracht uit op duikers. Natuurlijk vanwege het heldere water met een heerlijk temperatuurtje van gemiddeld zo’n 28 graden Celsius, de koraalriffen en de rijkdom aan (tropische) vissen, maar misschien meer nog door de aanwezigheid van relatief veel wrakken.

Meer duiken op Aruba

Dominica

Duiken op Dominica is een unieke belevenis. Het vulkanisch karakter van het eiland zie je ook onderwater terug. Je zult versteld staan van het indrukwekkende profiel van dit eiland. Op het land rijken de door regenwoud begroeide bergtoppen tot aan de wolken. Onderwater duik je naar prachtige diepe vulkanische kraters, langs stijle koraalwanden of over puntige Pinnacles. Je zult allerlei verschillende koralen tegenkomen in de prachtigste kleuren en formaties. Kortom, een schitterend decor voor een top duikvakantie. Naast de mooie koralen kun je op Dominica een breed scala aan caribische vissen tegen komen. Waaronder ook een paar die je zelden tegenkomt, zoals de vleermuisvis, elektrische rog en zeeslangen. In het zuidelijke gedeelte worden regelmatig grotere vissen gespot.

Meer duiken op Dominica

bonaire-duiken

Bonaire

Duikers over de hele wereld weten één ding zeker: Bonaire is een duikparadijs, eén van de drie beste duiklocaties ter wereld. Die reputatie is meer dan verdiend. Het water rond Bonaire is kristalhelder. Dertig tot veertig meter zicht is eerder regel dan uitzondering. En dankzij de gemiddelde watertemperatuur van ongeveer 28 graden is het onder water uitstekend toeven. Er is veel te zien. Een aantal schitterende koraalbanken bijvoorbeeld. Maar ook een grote diversiteit aan vissen. Volgens kenners zijn er meer dan 350 verschillende soorten waargenomen. In alle vormen, maten, en kleurschakeringen

Meer duiken op Bonaire

saba-duiken

Saba

Saba, “The Unspoiled Queen”, heeft de duiker heel veel ongerepte, pure natuur te bieden. Saba is zuinig op haar onderwaterrijkdom: al vanaf 1986 is het Saba Marine Park een beschermd natuurgebied. Anders dan bijvoorbeeld Bonaire kent Saba geen kantduiklocaties, om de simpele reden dat er geen baaien en/of stranden zijn.

Meer duiken op Saba

Je hoeft niet slechts één bestemming te kiezen… een combinatiereis kan ook!

Duikreizen in de spotlight