Inreisbeperkingen & Reisadviezen

REIZEN NAAR DE CARIBBEAN

Wat leuk dat jullie binnenkort op reis gaan naar de Caribbean! Om ook de weg er naartoe zo ontspannen mogelijk te laten verlopen helpt BON travel je graag op weg. Op deze pagina hebben we diverse links verzameld die voor jouw reis van toepassing kunnen zijn.

BON travel doet haar uiterste best om deze pagina up-to-date te houden. De inreisbeperkingen en reisadviezen zijn echter sterk aan veranderingen onderhevig. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze informatie. Check altijd voor vertrek de actuele informatie middels de gegeven links.

Actuele updates

22 december 2021

Nederland wordt door Bonaire momenteel geclassificeerd als land met een hoog risico.

21 december 2021

Nieuwe inreisregels gelden niet voor reizigers die reizen uit EU/Schengenlanden en de Caribische delen van het Koninkrijk naar Nederland. Rijksoverheid.nl

4 december 2021

Nederland en Belgie zijn als Zeer Hoog Risico land geclassificeerd voor reizen naar Aruba. 

Algemene links

Reisapp
Het is aan te raden om al direct de Reisapp te installeren. Met de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane heeft u de reisinformatie bij de hand en ontvangt u bericht wanneer een reisadvies verandert. 

Nederland wereldwijd

Check voor vertrek altijd de website van het ministerie van Buitenlandse zaken. Het kan zijn dat het reisadvies voor Aruba gewijzigd is. Een verandering qua kleurcode kan van invloed zijn op uw verzekeringen. Daarnaast kan het dat u bij terugkomst in Nederland in quarantaine zou moeten, omdat Aruba bijvoorbeeld een hoog risicoland is.

Checklist Aruba

Check de site van Aruba Tourism

Bezoek de website van Aruba om te controleren of Aruba mogelijk de inreisbeperkingen heeft aangescherpt.

 • Controleer aan welke voorwaarden je zou moeten voldoen om naar Aruba te reizen.
 • Controleer welke lokale maatregelen er van toepassing zijn. Waar vragen ze je bijvoorbeeld een mondkapje te dragen.

Let op! Vergeet bij een (eventuele) overstap of combinatiereis ook niet de eisen en maatregelen op een ander eiland te checken.

Vul de Online Immigratiekaart in 

Alle bezoekers moeten verplicht de online immigratiekaart (Embarkation/Disembarkation card) process voltooien om naar Aruba te kunnen reizen. Om de ED-kaart te ontvangen dien je aan 5 componenten te voldoen, waaronder een pcr-test en bezoekersverzekering.

Aruba Health App

Terwijl je op het eiland bent wil je natuurlijk goed geïnformeerd zijn, daarom heeft het Departement voor Volksgezondheid (DVG) een officiële Aruba Gezondheidsapp, de Aruba Health App, gecreëerd. Zo ga je een extra veilige en plezierige vakantie tegemoet.

Checklist reizen naar St. Eustatius

Vul online toegangsformulier in

Alle bezoekers moeten verplicht het online EHAS toegangsformulier invullen en op basis daarvan goedkeuring verkrijgen om naar St. Eustasius te mogen reizen. Onderdelen van het EHAS formulier zijn onder meer het uploaden van een negatief PCR-testresultaat en (indien van toepassing) je vaccinatiebewijs.

Check inreisbeperkingen en lokale maatregelen

Bezoek de overheidswebsite van St. Eustasius om te controleren of Saba mogelijk de inreisbeperkingen heeft aangescherpt:

 • Controleer aan welke voorwaarden je zou moeten voldoen om naar St. Eustasius te reizen.
 • Controleer welke lokale maatregelen er van toepassing zijn. Is er op St. Eustasius bijvoorbeeld ook een avondklok.

Let op! Vergeet bij een (eventuele) overstap of combinatiereis ook niet de eisen en maatregelen op een ander eiland te checken.

Checklist reizen naar St. Maarten

Vul online toegangsformulier in

Alle bezoekers moeten verplicht het online EHAS toegangsformulier invullen en op basis daarvan goedkeuring verkrijgen om naar St. Maarten te mogen reizen. Onderdelen van het EHAS formulier zijn onder meer het uploaden van een negatief PCR-testresultaat en (indien van toepassing) je vaccinatiebewijs.

Check inreisbeperkingen en lokale maatregelen

Bezoek de overheidswebsite van St. Maarten om te controleren of St.Maarten mogelijk de inreisbeperkingen heeft aangescherpt:

 • Controleer aan welke voorwaarden je zou moeten voldoen om naar St. Maarten te reizen.
 • Controleer welke lokale maatregelen er van toepassing zijn. Is er bijvoorbeeld een verplichte maximale groepsgrootte op straat.
 •  

Let op! Vergeet bij een (eventuele) overstap of combinatiereis ook niet de eisen en maatregelen op een ander eiland te checken.

Checklist reizen naar Saba

Vul online toegangsformulier in

Alle bezoekers moeten verplicht het online EHAS toegangsformulier invullen en op basis daarvan goedkeuring verkrijgen om naar Saba te mogen reizen. Onderdelen van het EHAS formulier zijn onder meer het uploaden van een negatief PCR-testresultaat en (indien van toepassing) je vaccinatiebewijs.

Check inreisbeperkingen en lokale maatregelen

Bezoek de website van Saba om te controleren of Saba mogelijk de inreisbeperkingen heeft aangescherpt:

 • Controleer aan welke voorwaarden je zou moeten voldoen om naar Saba te reizen.
 • Controleer welke lokale maatregelen er van toepassing zijn. Is er op Saba bijvoorbeeld ook een 1,5 meter-maatregel.
 •  

Let op! Vergeet bij een (eventuele) overstap of combinatiereis ook niet de eisen en maatregelen op een ander eiland te checken.

FAQ

De PCR-test toont de aanwezigheid van een stukje genetisch materiaal van het coronavirus aan in neus- en keelslijm. Het is de meest gebruikte en meest betrouwbare test voor het virus. Met een wattenstaafje wordt een uitstrijk genomen van het slijm uit de neus en keel. Dit gaat naar een laboratorium voor analyse.

De PCR-test is een NAAT, wat staat voor Nucleic Acid Amplification Test, een verzamelnaam voor testen die corona aan kunnen tonen. Ook de mPOCT, LAMP, TMA en TR-PCR vallen hieronder. De uitslagen van deze testen duurt in de meeste gevalle een dag, een beetje afhankelijk van het soort NAAT dat je doet.

Bij deze test wordt gekeken naar de aanwezigheid van bepaalde voor het coronavirus specifieke eiwitten in het keel- en neusslijm. Ook hier wordt slijm uit de neus- en keelholte afgenomen met een wattenstaaf.

Voor een aantal bestemmingen geldt dat u bij terugreis naar Nederland in bezit moet zijn van een Coronabewijs. Een coronabewijs is een negatieve testuitslag of een vaccinatiebewijs. Of een bewijs dat u herstelt bent van corona. U kunt deze bewijzen laten zien met de CoronaCheck-app. Kijk voor meer informatie op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/coronabewijs. 

NIeuwsbrief

Altijd de laatste Caribische deals en het actuele nieuws!

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)