question-page

Vraag & Antwoord

Ben ik veilig in Belize?

Belize is een veilig land met een zeer vriendelijke bevolking. In de drukkere gebieden en Belize City komt criminaliteit voor. Let vooral in Belize City extra op uw spullen en laat waardevolle spullen in een kluisje bij de accommodatie. Wees extra alert rondom de grens van Belize en Guatemala.

Ben ik verplicht om fooi te geven?

Fooi geven is niet verplicht. Wanneer er fooi wordt gegeven wordt het onderverdeeld onder het personeel. Als er niet om fooi wordt gevraagd en je wilt graag fooi geven, dan is circa 15% gebruikelijk.

ESTA aanvraag reizen via de Verenigde Staten naar Belize

Als je via de Verenigde Staten reist ben je verplicht om een aantal gegevens voor de reis aan Het Department of Homeland Security en de United States Customs and Border Protection. Het is geen visum maar een electronische toestemming om naar de Verenigde Staten te mogen vliegen. Zonder ESTA word je niet toegelaten op de vlucht. Een ESTA is eenvoudig aan te vragen op deze website: Official ESTA Application

De kosten bedragen ca. USD 15,- per aanvraag.

Op de heenreis is er vaak een overnachting in Atlanta of Houston noodzakelijk. Je kan je ESTA op twee manieren invullen:

  1. je bent op doorreis naar Belize en geeft geen overnachtingsplaats op;
  2. je gaat overnachten in de Verenigde Staten en geeft wel een overnachtingsplaats op.

Beide opties zijn mogelijk en geven recht tot reizen naar naar de Verenigde Staten. Kies je voor optie a. dan is het goed om te weten dat bij een volgende reis naar de Verenigde Staten je geen keuze meer krijgt om een overnachting in de Verenigde Staten op te geven. Je dient dan een nieuwe ESTA aan te vragen. Wij adviseren dan ook om, als je plannen hebt om binnen twee jaar naar de Verenigde Staten te gaan, altijd voor optie b te kiezen. We helpen je graag aan de gegevens van het Airport Hotel dat we voor je hebben geboekt.

Heb ik een visum nodig als ik naar St. Eustatius op vakantie ga?

Nee, een visum is niet vereist als je naar St. Eustatius gaat. Wel moet je goed kijken of uw paspoort nog geldig is bij aankomst. Ook moet je altijd uw retourticket of ticket naar de volgende bestemming bij de hand hebben, zodat je kan bewijzen dat je er niet blijft wonen.

Heb ik een visum nodig om naar Belize te gaan?

Voor een vakantie naar Belize van maximaal 6 maanden hebben Nederlanders en Belgen geen visum nodig. Wel moet het zijn dat je paspoort na vertrek uit Belize nog minimaal 6 maanden geldig is.

Heb ik een visum nodig om op Saba te komen?

Om op Saba te komen heb je als Nederland en Belg geen visum nodig. Dit geldt voor een verblijf van maximaal 180 dagen. U moet wil in het bezit zijn van een paspoort dat geldig is bij aankomst. Ook is een retourticket of een ticket naar de volgende bestemming vereist en moet je alle documenten en/of visa bij je hebben voor de volgende bestemming indien dat van toepassing is.

Heb ik een visum nodig om op St. Lucia te mogen verblijven?

Voor een reis naar St. Lucia hoef je van tevoren geen visum aan te vragen aangezien je een toeristenvisum krijgt in je paspoort wanneer je bij de douane komt. Je mag maximaal 28 dagen verblijven met je toeristenvisum. Ook is er een retourticket nodig om aan te kunnen tonen dat je niet langer dan deze 28 dagen op St. Lucia verblijft.

Heb ik vaccinaties nodig om geen ziektes op te lopen?

Er zijn geen vaccinaties nodig. Tropische ziekten komen niet voor op St. Maarten.

Heb ik vaccinaties nodig wanneer ik naar St. Lucia ga?

Voor St. Lucia zijn er geen vaccinaties nodig. Wanneer u voorafgaand naar een gele koorts besmet gebied bent geweest ben je uiteraard verplicht om een vaccinatie te nemen tegen gele koorts.

Hoe gaat dat dan als ik moet bellen in Curaçao?

De landcode om naar telefoonnummers in Curaçao te bellen is 005999 of +5999. Zou je vanuit Curaçao naar Nederland willen bellen? Gebruik dan 0031 of +31 voor het te bellen Nederlandse telefoonnummer. Voor België is dit 0032 of +32. Bij het gebruiken van een landcode moet je altijd de eerste 0 (nul) van het nummer dat je belt weglaten.

Hoe is het klimaat op Curaçao?

Curaçao ligt in de tropische klimaatzone, dat betekent dat het altijd zomer is op Curaçao! Gemiddeld is de temperatuur 26 a 27 graden. Neem daarom goede zonnebrandcrème mee om uw huid te beschermen tegen de felle stralen van de zon. Drink genoeg en ga in de middag uren niet pal in de zon liggen.

Hoe kan ik het beste betalen?

St. Maarten kan duurder ogen dan bijvoorbeeld Curacao. Het prijsniveau is te vergelijken met de prijzen in Nederland. Bijna alle hotels, winkels en restaurants accepteren creditcards, zoals: VISA, Mastercard en American Express. Daarnaast kan er met cash betaald worden. Het is raadzaam om zowel de Euro als de US Dollar mee te nemen tijdens je reis.

Hoe kan ik van A naar B komen op Aruba?

Je kan snel en eenvoudig reizen op Aruba, aangezien de bussen van en naar het centrum van Oranjestad en de resorts gewoon op tijd rijden. Ook kan je een taxi pakken naar je eindbestemming. Wanneer je een auto huurt kan je op eigen gelegenheid naar de mooie bezienswaardigheden rijden.

Hoe kom je in Belize?

Belize bereik je via de USA, Mexico of Panama. BON travel kan de drie reismogelijkheden aanbieden, dankzij onze samenwerking met Delta Airlines (KLM), United Airlines en TUIFly. In alle gevallen maak je een stop over. In de USA veelal in Atlanta of Houston, je vliegt dan de volgende dag naar Belize. Daarna reis je verder naar Belize. Op de terugweg geldt voor alle routes dat je niet hoeft te overnachten en met een overstap weer in Nederland aankomt.

Kijk op de website voor de eerste mogelijkheden die we hebben uitgewerkt. We hebben een aantal pakketten gemaakt, we maken echter met plezier een sublieme reis op maat. De natuur is prachtig, ook boven water.

Hoe lang duurt het vliegen naar Curacao?

Als u vanaf Amsterdam vliegt zal dit 9 uur duren. Wanneer u vanaf Dusseldorf vliegt zal dit ongeveer 10,5 duren.

Hoe lang is het vliegen naar Aruba?

De vliegduur van Amsterdam naar Aruba is ca 9 uur indien je een rechtstreekse vlucht heeft. Een vlucht met tussenstop of overstap duurt 11-12 uur. Vluchten worden soms gecombineerd met een andere bestemming, zodat de mogelijkheid bestaat dat je op de heen- en/of de terugreis een tussenlanding maakt of dat je dient over te stappen. Het vliegveld ligt op 6 kilometer van Oranjestad. Op Schiphol dient u 3 uur voor vertrek aanwezig zijn, op Aruba ongeveer 3 uur voor vertrek.

 

Hoe lang is het vliegen naar Bonaire?

Van Amsterdam Schiphol naar Bonaire is het circa 9 uur non-stop vliegen. Als de vlucht een tussenlanding maakt (op Curaçao of Aruba) is het circa 11 uur vliegen. KLM en TUI fly vliegen meerdere keren per week naar Bonaire en terug.

Hoe lang is het vliegen naar Saba?

Wanneer je met het vliegtuig vanaf Amsterdam naar Saba gaat, ben je in totaal ruim 8 uur aan het vliegen. Maar je kan niet met een rechtstreekse vlucht naar Saba, je land eerst op het vliegveld van Sint Maarten. Wanneer je daar geland bent stap je over op een kleiner vliegtuigje. Met die vliegtuigje moet je nog 52 kilometer afleggen. De landingsbaan van Saba is  populair onder de toeristen. De landingsbaan is namelijk vrij kort waardoor de piloot op het laatste moment enorm moet remmen om het vliegtuigje op tijd stil te hebben staan. Zonder speciale training kom je ook niet aan de bak als piloot op Saba. Wanneer je veilig geland bent kan je een T-shirt kopen als grappig souvenirtje met de tekst: ‘I’ve survived the Saba landing’

Hoe lang is het vliegen naar St. Eustatius?

Het is circa 9 uur vliegen naar St. Eustatius. Er is geen directe verbinding tussen Amsterdam en St. Eustatius, daarom vlieg je via St. Maarten wat iets meer tijd in beslag neemt.

Hoe ziet vliegen met KLM eruit?

Vliegen met KLM

Bagage
U mag binnen de afmetingen tot maximaal 12kg aan handbagage meenemen.  KLM rekent voor een extra koffer/tas van maximaal 23kg een tarief van € 80,- per enkele reis. Graag horen wij bij uw boeking of u extra bagage naar de eilanden wilt meenemen.

Duikbagage
Een duikuitrusting (zonder persluchttank) telt als één bagagestuk. U betaalt een overbagagetarief wanneer u een duikuitrusting boven op de standaard bagagevrijstelling meeneemt of als de uitrusting meer weegt dan 23 kg (50,5 lbs).
Ook duiklampen dienen apart bij ons aangevraagd te worden. Wij hebben het type lamp, het gewicht en de afmetingen nodig. De lampjes en accu dienen apart van elkaar vervoerd te worden.

Als BON travel de extra bagage voor u voor vertrek (72 uur) vastlegt dan bent u het meest voordelig uit. Op de luchthaven betaalt u reguliere tarieven. Vanzelfsprekend kunt u e.e.a. ook zelf via Mijn Reis op de website van KLM aanvragen.

Stoelen met extra beenruimte
Wilt u tijdens uw reis lekker ruim zitten? Dan biedt KLM een aantal mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor voorkeursstoelen (zoals een stoel bij de nooduitgang) of voor Economy Comfort stoelen (extra beenruimte en uw rugleuning kan verder naar achteren). Logischerwijs zijn hier wel kosten aan verbonden, deze variëren van € 30,- (voorkeursstoelen) tot € 140,- voor een stoel in de Economy Comfort (enkele reis).
Bent u Platinum Flying Blue Elite deelnemer dan betaalt u niets extra voor een Economy Comfort-zitplaats. Flying Blue Gold-deelnemers krijgen 50% korting en Flying Blue Silver-deelnemers 25%. Voor alle reserveringen in Economy Comfort geldt: ‘zolang beschikbaar’. Let op: KLM stelt een bepaald percentage stoelen beschikbaar voor de voorverkoop. Daarna sluit het systeem en is elke stoelreservering pas weer mogelijk bij check-in.

 

Hoe ziet vliegen met TUI fly eruit?

Vliegen met TUI fly

Bagage informatie TUI fly

Ruimbagage is bij TUI fly  standaard inbegrepen. TUI fly rekent de volgende tarieven voor ruimbagage naar Aruba, Curaçao en Bonaire

Economy / Comfort Deluxe
20 kg ruimbagage € 40,- p.p. Inclusief
25 kg ruimbagage € 50,- p.p. Inclusief
30 kg ruimbagage € 60,- p.p. Inclusief
40 kg ruimbagage € 70,- p.p. Inclusief
50 kg ruimbagage € 80,- p.p. € 30,- p.p.

De genoemde tarieven zijn per persoon voor een enkele reis.

Afmetingen handbagage

Als uw handbagage niet groter is dan 50 x 40 x 20 (l x b x h) centimeter blijft deze gegarandeerd bij u aan boord. In de bagagebakken boven uw hoofd, of onder de stoel voor u. Het maximale gewicht is 10kg. U mag 1 stuk handbagage meenemen. Neemt u bijvoorbeeld ook nog een laptop(tas) mee dan moet deze in uw handbagage passen.

Kiest u voor een groter stuk handbagage, houd dan rekening met de maximaal toegestane afmeting van 55 x 40 x 25 cm (l x b x h). Wanneer er ruimtegebrek in de bagagebakken ontstaat, vervoert TUIfly de grotere stukken alsnog in het vrachtruim van het vliegtuig. U hoeft daarvoor niet te betalen, maar heeft uw handbagage dan niet bij de hand.

Voor handbagage die groter is dan de maximaal toegestane afmeting van 55 x 40 x 25 cm, geldt dat deze zonder uitzondering in het vrachtruim wordt vervoerd. Bij de gate vindt een laatste controle plaats. Voor de extra handelingen van  medewerkers én het risico op vluchtvertraging, betaalt u vijftig euro.

Afmetingen Ruimbagage

  • Eén stuk ruimbagage mag maximaal 32 kilo wegen
  • De afmetingen van een gewone koffer zijn maximaal 158 cm (L+B+H)
  • Als u met meerdere passagiers binnen één boeking reist, mag u het totale bagagegewicht verdelen. Reist u bijvoorbeeld met twee passagiers en hebt u ieder twintig kilo gereserveerd, dan mag u in de ene koffer vijftien kilo en in de andere koffer vijfentwintig kilo vervoeren. Uw bagage moet u in dat geval bij de balie inchecken, dit kan niet bij de bagage drop-off.
  • U mag meerdere stukken bagage inchecken per persoon.

Stoelreservering

Het is bij TUI fly mogelijk om vooraf tegen betaling online in te checken en een stoelnummer te reserveren. Dit kan vanaf 30 dagen tot 48 uur voor vertrek. De kosten voor de stoelreservering zijn als volgt (wijzigingen voorbehouden):

Standaard stoel € 11,- per enkele reis
Stoel met extra beenruimte € 40,- per enkele reis (let bij het reserveren op de kenmerken van de stoel(en), welke door het systeeem vermeld worden.)
Stoel aan de nooduitgang € 50,- per enkele reis

Entertainment

Een entertainmentset is gratis aan boord. U geniet aan boord van de laatste films, series en cd’s.

Hoe zit het met fooien geven op St. Maarten?

Meestal is de fooi bij de rekening inbegrepen via een zogenaamde servic-charge van 10 tot 15%. Als dat niet is gebeurd kan je zelf altijd nog fooi geven van 10 tot 20%.

Hoeveel is het tijdsverschil tussen Nederland en Belize?

In Belize kennen ze geen zomertijd en wordt de klok niet twee keer per jaar verzet net zoals bij ons. Vandaar is het in onze zomer 8 uur vroeger in Belize en in onze winter 7 uur vroeger in Belize.

Is er een decompressietank?

Voor duikers is het belangrijk om te weten dat er een decompressietank aanwezig is op Bonaire. Deze voorziening wordt geleid door zeer goed getrainde mensen. Het noodtelefoonnummer is 133.

Is er eventueel een kinderoppas op Bonaire?

Steeds vaker wordt BON travel gevraagd of er kinderopppas geregeld kan worden. Vanuit ons uitgangspunt dat we maximale zorg willen besteden aan onze klanten, ook al heeft het geen direct commercieel belang, zijn we op zoek gegaan naar een passende dienstverlening. En voor de bestemming Bonaire is dat gelukt!

We hebben afspraken kunnen maken met een aantal betrouwbare oppashulpen. Wie bij het boeken van een reis naar Bonaire al weet dat een oppas gewenst is, doet er goed aan ons dat te laten weten. Wij zullen dan proberen een oppas te regelen. Echter, omdat er tussen de boeking en de reis een behoorlijk tijdsverschil kan zitten, kunnen we vanzelfsprekend geen garanties geven voor een oppas.

Op de overige eilanden is ook vaak oppas te regelen, met name bij de grotere resorts.

Is er openbaar vervoer op Bonaire?

Op Bonaire is geen openbaar vervoer. We raden dan ook eigenlijk altijd een huurauto aan. Bonaire is niet een groot eiland dus het is ook mogelijk om een fiets te huren. Hou er wel rekening mee dat het warm is om te fietsen. Of huur een scooter.  Taxi’s zijn er wel op het eiland maar slechts op afspraak.

Is het veilig op Curaçao?

Curacao is aardig veilig eiland. Neem net als je thuis gewend bent de normale voorzorgsmaatregelen om uw eigendommen te bewaren. Daarom moet je altijd alles op slot doen wanneer je een vervoersmiddel of accommodatie uitgaat. Laat tassen etc. ook niet pal in het zicht liggen wanneer je weg gaat van je vervoersmiddel of accommodatie. Maak vooral gebruik van een kluisje wanneer dat in uw kamer/appartement zit. Ook is drugsgebruik uiterst verboden op Curaçao, hier zijn strenge controles voor.

Kan ik als minder valide ook goed terecht op Curaçao?

Voor mensen die gebruikmaken van een rolstoel zijn er goede voorzieningen op Curaçao. Heel veel accommodaties zijn rolstoel vriendelijk. Ook wordt er op Curacao de Wit Gele kruis rolstoelen verhuurt. Wanneer u gebruik wilt maken van aangepaste bedden en looprekken is dit bij bepaalde accommodaties voor je aanwezig.

Kan ik het kraanwater drinken op St. Maarten?

Het water uit de kraan op St. Maarten is zeker drinkbaar, maar wanneer je er toch zeker van wilt zijn dat je niet ziek wordt, raden wij het aan om flessen water te kopen in de winkel.

Kan ik met het openbaar vervoer goed terecht in Belize?

Er gaan vanuit Belize Stad verschillende ferry’s naar de vele eilanden in de Caribische Zee. Ook varen er boten over de Monkey River en de New River waardoor je daar ook stadjes kan bezoeken.

Ook zijn er verschillende bussen in het openbaar vervoer van Belize. Je hebt het type Amerikaanse schoolbus, wat dus niet zo luxe is, en de wel luxe expressbussen. De bussen zijn snel op de plaats van bestemming, goedkoop en gaan frequent. Wanneer je buiten de hoofdwegen reist, ga je met de lokale busmaatschappijen mee. Deze bussen rijden niet echt op tijd en hebben ook geen tijdschema waar ze op moeten rijden maar je zit wel gezellig tussen de lokale bevolking.

Taxi’s kan je herkennen aan de groene kentekenplaten. De taxi’s zijn niet voorzien van meters die rekenen hoeveel er gereden is en daar een prijs van maken, dus van te voren een prijs afspreken waar beide partijen het mee eens zijn is handig. Ook rijden er andere taxi’s rond die colectivo’s genoemd worden. Deze taxi deel je met andere passagiers.

Kan ik mij met de taxi verplaatsen op St. Maarten?

Ja dat kan zeker. Er rijden net zoals in Nederland taxi’s op St. Maarten. De  taxi’s op St. Maarten hebben alleen geen meters, de tarieven zijn niet duur en al vastgesteld door de overheid. Het is wel gebruikelijk om een fooi te geven van ong. 10 a 15 procent.

Kan ik veilig water uit de kraan drinken op Curaçao?

Al heel lang destilleert Curaçao het zeewater in schoon drinkwater. Daar zorgt de drinkwaterfabriek op Curaçao voor. Het water is chloorvrij en bevat bijna geen calcium.

Kan ik water drinken uit de kraan?

Het water op Aruba voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen van de Wereldgezondheidsorganisatie. Uit de kraan kan het water dus gewoon gedronken worden.

Kan ik water uit de kraan drinken in Belize?

Kraanwater kan in Belize doorgaans veilig gedronken worden. Wanneer u echter twijfelt rijden wij het aan om flessen water te kopen. Zo heeft u de zekerheid dat u niet ziek wordt door het water wat u drinkt.

Kan ik water uit de kraan drinken op Antigua & Barbuda?

Het drinken van kraanwater wordt afgeraden op Antigua & Barbuda. Wanneer je er zeker van wilt zijn dat je schoon water drinkt kan je beter flessen mineraalwater kopen. Je kan beter ook geen rauw, ongekookt of gedeeltelijk gekookt voedsel of groenten en ongewassen fruit eten.

Kan ik water uit de kraan drinken op Dominica?

Het drinken van kraanwater wordt afgeraden op Dominica. Wanneer je er zeker van wilt zijn dat je schoon water drinkt kan je beter flessen mineraalwater kopen. Je kan beter ook geen rauw, ongekookt of gedeeltelijk gekookt voedsel of groenten en ongewassen fruit eten.

Kan ik water uit de kraan drinken op St. Eustatius?

Het drinken van kraanwater op St.Eustatius raden wij af. Wanneer je er zeker van wilt zijn dat je schoon water drinkt kan je beter flessen mineraalwater kopen. Je kan beter ook geen rauw, ongekookt of gedeeltelijk gekookt voedsel of groenten en ongewassen fruit eten.

Mag ik (dood) koraal meenemen naar huis?

Het is absoluut verboden om koraal mee te nemen naar huis. Zelfs wanneer het koraal dood is. Er wordt streng gecontroleerd op de verschillende vliegvelden.

Mag ik medicijnen mee aan boord nemen?

Passagiers die medicijnen en/of injectienaalden meenemen aan boord, kunnen dit gewoon doen, mits de afmetingen en het gewicht voldoen aan de criteria voor cabine-baggage (1 stuk, LxBxH = max. 115 cms – 10 kgs) en mits voorzien van een beschrijving van de arts of een medisch paspoort van de apotheek. In andere gevallen dient CBBG te worden aangevraagd, met afmetingen, gewicht en omschrijving. De passagier is zelf verantwoordelijk voor het bewaren en vervoeren.

Met welke reisdocumenten dien ik rekening te houden naar St. Maarten

U dient te beschikken over een geldig paspoort. Een visum is niet nodig als u korter dan 30 dagen op Sint Maarten verblijft.

Moet ik me inenten?

Voor Dominica wordt aangeraden om je in te enten tegen Hepatitis A en DTP (difterie, tetanus en polio). Wanneer je voorafgaand naar een gele koorts besmet gebied bent geweest, ben je uiteraard verplicht om een vaccinatie te nemen tegen gele koorts.

Moet ik me inenten?

Wie kent ze niet, die kleine zoemende beestjes, die om je heen zwermen en die vervelende jeukende bulten veroorzaken. In het Caribisch gebied is het klimaat warmer, hierdoor zijn er zeker in de natte periode nu eenmaal meer muggen. Maar als je bent voorbereid dan blijft het bij zoemen.

Knokkelkoorts, vaak Dengue genoemd is een virus die door de tijgermug wordt overgebracht. Deze (overigens mooie mug) is vooral overdag en in de middag (tot het donker wordt actief). Omdat in de periode dat het meer regent meer zoet water poeltjes ontstaan is het zo dat er meer Tijgermuggen op het eiland zijn. Het is echter niet zo dat elke Tijger mug deze ziekte ook overbrengt. Lees meer over de tijgermug op Wikipedia.

We adviseren iedereen die naar de eilanden afreist om voldoende Deet meet te nemen (50%, te koop op Schiphol maar ook bij je eigen drogist). Een mug heeft een hekel aan deze geur en zal vast om je heen zwerven, maar niet op je gaan zitten. Een goede tip van de lokale mensen, draag ‘s avonds geen donkere kleding en wees alert, muggen vinden het heerlijk om onder een tafel of andere donkere plek te zitten, draag een lange broek.

Voltage op de Antillen

Het voltage op de Antillen is standaard 110/120V. Op de meeste scheerapparaten en haarföhns zit een schakelaar waarmee u het voltage kunt omzetten van 220 naar 110/120 volt. U heeft wel een reisstekker nodig met twee platte polen, zoals die ook in de Verenigde Staten gebruikt wordt. Als u geen schakelaar op uw elektrische apparatuur heeft, heeft u een adapter nodig. U kunt deze het beste voor vertrek kopen. Sommige accommodaties echter, hebben ook 220 V aansluitingen. Dit staat bij de accommodatie vermeld. In het geval van een duiklamp kunt u vaak ook bij de duikschool terecht!

 

Waar kan ik Kitesurfen op Bonaire?

Kitesurfen wordt gedaan bij het strand van Atlantis. Rij vanaf Belnem in zuidelijke richting langs de zuidkust van Bonaire. Richting de vuurtoren. Net voorbij de Slavenhuisjes zie je een oude schoolbus op het strand staan. Hier mag je kiten!

Waarmee moet ik betalen op Saba?

Voorheen moest je op Saba betalen met de Antiliaanse Gulden. Vanaf 1 februari 2011 is dat veranderd. Sindsdien is de munteenheid de Amerikaanse Dollar geworden. Saba heeft 1 bank die je vind in Windwardside.

Wat is de bese reistijd voor St. Maarten?

De meest populaire tijd om St. Maarten te bezoeken is van december tot april. Rond deze tijd is het drukker op St. Maarten dan normaal en de prijzen kunnen ook hoger zijn dan in het laagseizoen.

Wat is de beste reisperiode voor Belize?

De beste reisperiode voor Belize hangt van een aantal factoren af. Natuurlijk het weer, maar ook hoog en laag seizoen spelen qua kosten een rol.

Wat is de beste reistijd om naar Antigua & Barbuda te gaan?

De beste periode om naar Antigua & Barbuda te reizen is van december tot april. Er valt op Antigua & Barbuda veel regen tussen mei en november, waarbij de meeste regen valt in de maanden augustus, september en oktober. In augustus en september is er een kleine kans op orkanen.

Wat is de beste reistijd om naar Belize te gaan?

Wanneer je lekker droog en warm weer wilt kan je het beste van februari t/m april naar Belize gaan. Ook al zijn de prijzen wat lager wanneer je niet in deze maanden gaat, de kans is groot dat er dan heel veel buien zijn en het stormt.

Wat is de beste reistijd voor Dominica?

De beste periode om naar Dominica te reizen is van december tot april. Er valt op Dominica veel regen tussen juni en november, waarbij de meeste regen valt in de maanden augustus, september en oktober. In augustus en september is er een kleine kans op orkanen.

Wat is de beste reistijd voor St. Lucia?

Op Saint Lucia valt vooral veel regen tussen juni en november, dan vallen er hevige stortbuien en zijn er temperaturen die hoger zijn dan 30 graden. Daarom is de beste reistijd voor Saint Lucia tussen eind december en april.

Wat is de beste reistijd?

De beste periode om naar St. Maarten te gaan is van december tot april. In de maanden november, mei en juni zijn de perfecte maanden om St. Maarten te bezoeken als je van wat meer rust houdt. Van juli tot en met oktober kan het weer wat meer onbestendiger zijn.

Wat is de geografische ligging van Antigua & Barbuda?

Antigua en Twin Island Barbuda behoren tot de Bovenwindse Eilanden en zijn in het oostelijke deel van de Caribische zee gelegen. Het relaxte Barbuda bevindt zich 40 km ten noorden van Antigua en is gemakkelijk per ferry bereikbaar. Ten zuiden van Antigua & Barbuda is het Franse eiland Guadeloupe gelegen, ten zuidwesten Montserrat en ten westen liggen Saint Kitts en Nevis. Antigua heeft een oppervlakte van ongeveer 280 km².

Wat is de geografische ligging van Aruba?

Aruba ligt in het hart van het Caribisch gebied, ongeveer 30 km voor de kust van Zuid-Amerika. Het eiland is ruim 30 kilometer lang en op het breedste punt 10 kilometer.

Wat is de geografische ligging van Belize?

Belize is in Centraal Amerika gelegen aan de Caribische zee. Ten noorden van Belize is het buurland Mexico gelegen en ten westen Guatemala. Belize is ongeveer net zo groot als België en dan een kwartslag gedraaid.

Wat is de geografische ligging van Curaçao?

Curacao ligt in het zuidelijke deel van de Caribische zee. Op ongeveer 65 kilometer vanaf Venezuela ligt het 444 km2 grootte paradijs van de Caribbean.

Wat is de geografische ligging van Dominica?

Dominica behoort tot de Bovenwindse Eilanden en ligt tussen de twee Franse eilanden Guadaloupe en Martinique in. De oostkust van Dominica is aan de Atlantische oceaan gelegen en de westkust aan de Caribische zee. Dominica is het grootste eiland van de Bovenwindse Eilanden en heeft een oppervlakte van ongeveer 751 km².

Wat is de geografische ligging van St. Maarten?

Het Nederlandse deel van St. Maarten vormt samen met St. Eustatius en Saba de Bovenwindse Eilanden. Het hele eiland is vrijwel rond, met aan de Franse kant een lagune. St. Maarten ligt in de Caribische zee en is ongeveer 900 kilometer gescheiden van Curacao. Ten zuiden St. Maarten ligt Saba, ten westen Puerto Rico en ten noorden Anguilla. Sint Maarten bestaat uit een Frans deel van 65 km² en een Nederlands deel met een oppervlakte van 34 km² .

Wat is de munteenheid op Curacao

De munteenheid op Curaçao is de Nederlands-Antilliaans gulden. Maar je kan ook gewoon met de Amerikaanse dollar betalen. De winkels op Curaçao zijn geopend van maandag t/m zaterdag van 8:00 tot 18:00 met een middagpauze van 12:00 tot 14:00.

Je kan met je pinpas geld opnemen uit geldautomaten. Aan deze transacties zijn wel kosten verbonden. Pinnen kan met een pas die voorzien is van het Cirrus-, Plus-, Maestro of Master-/Eurocard-vignet.

Wat is de munteenheid van Belize?

De officiële munteenheid van Belize is de Belizaanse dollar. Deze dollar is verbonden met de Amerikaanse dollar. Twee Belizaanse dollars staan gelijk aan een Amerikaanse dollar. Voor de mensen die graag met Amerikaanse dollars betalen is dat ook mogelijk.

Wat is de munteenheid van Dominica?

De officiële munteenheid van Dominica is de Oost Caribische Dollar, afgekort de EC$. Op veel plekken kan je echter ook betalen met de Amerikaanse Dollar.

Wat is de munteenheid van St. Lucia?

De munteenheid van St. Lucia is de Oost Caraïbische Dollar. Er zijn diverse geldautomaten aanwezig op St. Lucia waar  je met je bankpas, Master- en/of Visacard kan pinnen.

Wat is de temperatuur op St. Eustatius?

Op St. Eustatius is de gemiddelde temperatuur 27 graden celcius. Daardoor zijn de weersomstandigheden het hele jaar door ideaal.

Wat is de valuta van St. Eustatius?

Op St. Eustatius wordt betaald met de Amerikaanse Dollar.

Wat is het klimaat op Aruba?

Afgezien van enkele zware buien verspreid over het hele jaar, schijnt over het algemeen elke dag de zon. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 28 graden. De warmste maanden in Aruba zijn in de maanden mei tot en met oktober, december tot en met maart zijn daarin tegen de meest koelste maanden. In de maanden oktober tot met januari is de kans op neerslag het grootst.

Wat is het tijdsverschil tussen Nederland en Saba?

In de zomer is het op Saba 6 uur vroeger dan in Nederland, in de winter is het 5 uur vroeger dan in Nederland.

Wat is het tijdsverschil tussen Nederland en St. Eustatius?

Wanneer het bij ons zomertijd is, is het op Sint Eustatius 6 uur vroeger. Wanneer het bij ons wintertijd is, is het op Sint Eustatius 5 uur vroeger.

Wat is het tijdsverschil tussen St. Maarten en Nederland?

In de zomer is het op St. Maarten 6 uur vroeger dan in Nederland. In de winter is het op St. Maarten 5 uur vroeger dan in Nederland.

Wat is het tijdsverschil?

Het tijdsverschil is 8 uur in de zomer (zomertijd in Nederland) en 7 uur in de winter (Wintertijd in Nederland). Het tijdsverschil tussen Atlanta en Belize is 1 uur.

Wat is het tijdverschil tussen Nederland en Dominica?

In Dominica kennen ze geen zomertijd en wordt de klok niet twee keer per jaar verzet net zoals bij ons. Vandaar is het in onze zomer 6 uur vroeger in Dominica en in onze winter 5 uur vroeger in Dominica.

Wat is het verschil tussen TUI fly & KLM ?

TUI fly en KLM zijn beide gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen die dagelijks naar het Caribisch gebied vliegen. Een veel gestelde vraag is: wat is nu het verschil tussen beide maatschappijen qua service? U vliegt over het algemeen voordeliger met TUI fly, maar u moet voor een aantal services apart betalen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het nuttigen van drankjes. Dit alles is wel verschillend in de klasse waarin u vliegt. Daarnaast is er een groot verschil als het om het ruimbagage beleid gaat. Wilt u veel meenemen, dan is het veelal voordeliger om met TUI fly te reizen. TUI fly vliegt met de nieuwe Dreamliner of een Boeing 767, KLM met een Aribus A330 of een Boeing 747.

 

 

Wat moet ik doen als ik in nood zit of hulp nodig heb op St. Eustatius?

Mocht je in het geval van nood hulp nodig hebben van politie, brandweer en/of ambulance dan kun je gebruik maken van verschillende alarmnummers. Voor de politie, brandweer en ambulance bel je; 911. Voor de kustwacht bel je; 913 of marifoonkanaal 16.

Wat voor talen spreken ze in Belize?

De officiële taal in Belize is Engels, maar daarentegen praat de helft van de bevolking Spaans. Voor veel andere mensen is Spaans hun tweede taal. Ook Kriol is een bekende taal in Belize, dit is een Engels creoolse taal wat ook veel mensen hebben als moedertaal.

Wat voor talen spreken ze op Bonaire?

De meeste mensen praten Engels, Spaans en Nederlands op Bonaire. De officiële taal op Bonaire is echter nog altijd Nederlands. De lokalen spreken vaak Papiaments.

Wat voor weer kan ik verwachten op St. Maarten?

Op St. Maarten zijn de temperaturen het jaar rond vrijwel het zelfde. Het verschil tussen de warmste en koelste maanden is heel klein. De maanden juli, augustus en september zijn overdag het warmst met 30-35 graden Celsius en januari en februari het ‘koelst’ met 25-30 graden. De temperatuur van het zeewater ligt altijd tussen de 25 en 28 graden Celsius. Kortom een heerlijke zomerse warmte.

Welke taal/talen spreken ze op Antigua & Barbuda?

Engels is de officiële taal in Antigua & Barbuda.

Welke taal/talen spreken ze op St. Eustatius?

Nederlands is de officiele taal op St. Eustatius, maar ze spreken er merendeel Engels.

Welke talen spreken ze op Curaçao?

Op Curaçao spreken ze voornamelijk Papiamento, Nederlands, Spaans en Engels.

Welke talen spreken ze op Saba

Op de Bovenwindse eilanden spreken ze voornamelijk Engels, ook al zijn de officiele talen Nederland en Frans. Maar op Saba kan je ook terecht met Nederlands.

Werkt mijn mobiele telefoon op Aruba?

Op Aruba werkt je mobiele telefoon altijd. Het is wel verstandig om te controleren wat je roamingkosten bedragen. Neem hiervoor zelf contact op met je eigen telefoonprovider. Wanneer je de internetbundel van je mobiele telefoon niet wilt gebruiken, denk er dan aan om dit uit te zetten voor vertrek van het vliegtuig.

Wij kunnen niet kiezen tussen de ABC – eilanden, wat zijn de verschillen?

Uiteraard ziet iedereen die verschil anders. Wij van BON travel zeggen het volgende.

Hou je van hagelwitte witte stranden, cocktails en een levendige omgeving? Dan is Aruba jouw eiland.
Bonaire is het Duiker’s Paradijs en is een erg rustig eiland. In tegenstelling tot Curaçao en Aruba is het hier erg rustig. Zo zijn er maar twee rotondes en zijn er geen stoplichten. Bonaire is het kleinste eiland van de drie. Curaçao zit er een beetje tussenin. Hier heb je prachtige baaitjes, kun je heerlijk uit eten en heb prachtige plaatjes schieten in Willemstad. En ook hier kun je ook prachtig duiken, al is het eiland er iets minder op ingericht dan haar buur Bonaire.

Bel of mail mij…

Staat je vraag en antwoord er niet tussen? Bel ons op +31 (0)35 54260 71. Of laat hier je gegevens achter en dan nemen we contact me je op.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw telefoonnummer

Hoe kunnen we je helpen?

Wanneer kunnen we het beste bellen?

Contact informatie

Ons kantoor is telefonisch geopend tussen 9:00 – 17:30.

BON travel

Neem contact met mij op

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op

Not readable? Change text. captcha txt