Als je via de Verenigde Staten reist ben je verplicht om een aantal gegevens voor de reis aan Het Department of Homeland Security en de United States Customs and Border Protection. Het is geen visum maar een electronische toestemming om naar de Verenigde Staten te mogen vliegen. Zonder ESTA word je niet toegelaten op de vlucht. Een ESTA is eenvoudig aan te vragen op deze website: Official ESTA Application

De kosten bedragen ca. USD 15,- per aanvraag.

Op de heenreis is er vaak een overnachting in Atlanta of Houston noodzakelijk. Je kan je ESTA op twee manieren invullen:

  1. je bent op doorreis naar Belize en geeft geen overnachtingsplaats op;
  2. je gaat overnachten in de Verenigde Staten en geeft wel een overnachtingsplaats op.

Beide opties zijn mogelijk en geven recht tot reizen naar naar de Verenigde Staten. Kies je voor optie a. dan is het goed om te weten dat bij een volgende reis naar de Verenigde Staten je geen keuze meer krijgt om een overnachting in de Verenigde Staten op te geven. Je dient dan een nieuwe ESTA aan te vragen. Wij adviseren dan ook om, als je plannen hebt om binnen twee jaar naar de Verenigde Staten te gaan, altijd voor optie b te kiezen. We helpen je graag aan de gegevens van het Airport Hotel dat we voor je hebben geboekt.

Neem contact met mij op

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op

Not readable? Change text. captcha txt