Er gaan vanuit Belize Stad verschillende ferry’s naar de vele eilanden in de Caribische Zee. Ook varen er boten over de Monkey River en de New River waardoor je daar ook stadjes kan bezoeken.

Ook zijn er verschillende bussen in het openbaar vervoer van Belize. Je hebt het type Amerikaanse schoolbus, wat dus niet zo luxe is, en de wel luxe expressbussen. De bussen zijn snel op de plaats van bestemming, goedkoop en gaan frequent. Wanneer je buiten de hoofdwegen reist, ga je met de lokale busmaatschappijen mee. Deze bussen rijden niet echt op tijd en hebben ook geen tijdschema waar ze op moeten rijden maar je zit wel gezellig tussen de lokale bevolking.

Taxi’s kan je herkennen aan de groene kentekenplaten. De taxi’s zijn niet voorzien van meters die rekenen hoeveel er gereden is en daar een prijs van maken, dus van te voren een prijs afspreken waar beide partijen het mee eens zijn is handig. Ook rijden er andere taxi’s rond die colectivo’s genoemd worden. Deze taxi deel je met andere passagiers.

Neem contact met mij op

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op

Not readable? Change text. captcha txt