St. Eustatius

St. Eustatius is een klein bovenwinds eiland en is onderdeel van de Nederlandse Caribbean. Het is een rustig eiland met een schitterende natuur, mede dankzij de vulkanische oorsprong van het eiland. Het is een bijzonder groen eiland waar je prachtige flora kunt bewonderen. De bevolking is bijzonder vriendelijk en geven je een welkom gevoel in deze kleine gemeenschap. De onderwater wereld is schitterend en zeer divers:  stromingsduiken, wrakduiken, grote vis, kleine vis, vulkanische uitlopers die koraal vormen. Daar komt nog bij dat St. Eustatius een klein eiland is met een grote geschiedenis en daar zie je de sporen nog van op het eiland. Zo had statia in een ver verleden de op een na grootste haven ter wereld. Kortom, een eiland vol verassingen.

Waar

St. Eustatius maakt onderdeel uit van de bovenwindse Caribbean. Het eiland ligt ten westen van St. Maarten en onder Saba.

St. Eustatius in kernwoorden

rijke historie, rustig, klein, gemoedelijk, groen, vriendelijk, uniek, duikwalhalla, persoonlijk, dorp, vulkanisch, rijke flora & fauna, geen massa-toerisme, openlucht museum, monumenten, religie, wandelen.

Slogans

The Golden Rock, Statia,

Taal

Engels, Nederlands

Hoofdstad

Oranjestad

Oppervlakte

Ca 21 km²

Inwoners Aantal

Ca 3.193

Ze rijden hier

Rechts

Munteenheid

Us Dollar

Leuke weetjes

Oranjestad is een van de kleinste hoofdsteden ter wereld. De legende gaat dat degene die een historische ‘Blue Bead’ vindt, ooit in zijn leven terug zal keren naar St. Eustatius.

Uniek op St. Eustatius

St. Eustatius is weliswaar een klein eiland, haar historie is groot! Ooit beschikte St. Eustatius over een van de grootste havens ter wereld. Daarnaast is het eiland in Spaanse, Nederlandse en Engelse handen geweest. Op het eiland (onder en boven water) zie je veel van deze historie terug. Er zijn dan ook prachtige verhalen te vertellen over dit eiland. Bijvoorbeeld over de ‘Blue Beads’. Deze blauwe glazen kralen werden in de 17e eeuw als lokale munteenheid gebruikt voor de handel in tabak, katoen, rum en slaven. Duikers speuren de bodem af om een Blue Bead te vinden.

De onderwaterwereld van St. Eustatius is ook absoluut uniek. Duikers over de hele wereld hebben de bijzondere omgeving van St. Eustatius op hun bucketlist staan.

Reizen St. Eustatius

2x Bijzonder Duiken

Saba, St. Eustatius

Combinatiereis duiken op twee parels

Saba en St. Eustatius, 16 dagen

Een combinatiereis naar twee bijzondere duikeilanden Saba en St. Eustatius. Deze twee bovenwindse eilanden bieden prachtige duiken. Nog echt onaangetast natuurschoon onderwater met veel kansen op schildpadden, ray’s en zelfs hammerheads.

2.985

Accommodaties St. Eustatius

Relevante Bon Travel Magazine verhalen

Saba; Koninkrijk boven de wolken Saba; Koninkrijk boven de wolken

Saba; Koninkrijk boven de wolken

juli, 2016

Wie dacht dat Nederland zijn top heeft bereikt op de Vaalserberg (322 meter), heeft het mis. Ruim 7000 kilometer ten westen rijst Saba majestueus op uit de Caribische Zee met Mount Scenery als piek: 887 meter boven zeeniveau. Dit maakt het zowel het hoogste punt van Nederland als van het Koninkri ...

Hoe zwaar is de wandeling naar de Boiling Lake? Hoe zwaar is de wandeling naar de Boiling Lake?

Hoe zwaar is de wandeling naar de Boiling Lake?

juli, 2017

Sinds we Dominica aanbieden kregen we steeds vaker de vraag hoe zwaar de wandeling naar de Boiling Lake is. En dan is er maar een manier om het te testen… we trekken de wandelschoenen aan en gaan op pad. Het korte en bondige antwoord is: Pittig maar de moeite waard!

...

10 dingen die Bonaire zo leuk maken 10 dingen die Bonaire zo leuk maken

10 dingen die Bonaire zo leuk maken

juli, 2017

Bonaire is om tig redenen een fantastische vakantie bestemming. Ik geef hier 10 dingen die Bonaire zo leuk maken. Laat je inspireren en misschien test je binnenkort zelf welke dingen dit eiland volgens jou zo geweldig maken.

...

Zodra ik een eiland aan de horizon zie, wil ik er heen, het werkt als een soort verslaving Zodra ik een eiland aan de horizon zie, wil ik er heen, het werkt als een soort verslaving

Zodra ik een eiland aan de horizon zie, wil ik er heen, het werkt als een soort verslaving

december, 2017

Ik ben helemaal gek van eilandhoppen. Zodra ik in de Caribbean weer een eiland aan de horizon zie, wil ik er heen, wil ik het ontdekken, het werkt als een soort verslaving. Tot voor kort deed ik dit voornamelijk per vliegtuig. Dat is natuurlijk een snelle manier, echter kleven er ook nadelen aan. ...

10 redenen waarom Guadeloupe jouw volgende bestemming wordt 10 redenen waarom Guadeloupe jouw volgende bestemming wordt

10 redenen waarom Guadeloupe jouw volgende bestemming wordt

juni, 2017

De Caribbean zijn hot! De ABC kennen we nu wel, tijd voor iets nieuws. Tijd voor Guadeloupe! Guadeloupe bestaat uit een kleine archipel van eilanden. Het is een Frans overzees departement in de Caribbean. Dit maakt het een rechtstreeks onderdeel van Frankrijk. Er zijn veel redenen om dit Franse o ...

Waarom Belize ideaal is voor het hele gezin Waarom Belize ideaal is voor het hele gezin

Waarom Belize ideaal is voor het hele gezin

augustus, 2016

In 2012 bracht ik mijn 1e bezoek aan Belize en was meteen enthousiast! Sinds die tijd heb ik met heel veel plezier al veel rondreizen op maat voor onze BON travel klanten verzorgd. Wat is dat leuk om te doen, maar wat leek het mij leuk om een rondreis met mijn gezin te maken (wij hebben 3 kindere ...

Waar is de serie Death in Paradise opgenomen? Welk eiland is dat? Waar is de serie Death in Paradise opgenomen? Welk eiland is dat?

Waar is de serie Death in Paradise opgenomen? Welk eiland is dat?

juli, 2017

“Ik wil naar het eiland van die serie”, klonkt er laatst door de telefoon. Veel kijkers van de NPO serie Death in Paradise worden verliefd op het fictieve eilandje Saint-Marie. Death in Paradise is een luchtige misdaad serie over een typisch Engelse Inspecteur die geplaatst (of moeten ...

De eerste verkenningstocht naar Twin Islands Antigua & Barbuda De eerste verkenningstocht naar Twin Islands Antigua & Barbuda

De eerste verkenningstocht naar Twin Islands Antigua & Barbuda

juli, 2017

In september was BON travel weer op ontdekkingsreis. En we hebben weer prachtige paradijsjes ontdekt! Onze reis ging onder andere langs de ‘Twin Islands’ Antigua & Barbuda. Via St. Maarten vlogen we met Liat Air naar Antigua. We landen op Antigua en vallen met onze neus in de boter. Wij wrij ...

De nachtduik van mijn leven op St. Eustatius! De nachtduik van mijn leven op St. Eustatius!

De nachtduik van mijn leven op St. Eustatius!

juli, 2017

Tijdens de Beyond trip hebben we St. Eustatius aangedaan. Op uitnodiging van Marieke, Mike, Ingrid en Menno, van Duikschool Scubaqua hebben we de duikspullen aangedaan en drie duiken gemaakt in het MarinePark van Statia. We waren bijzonder en aangenaam verrast.

...

New York in beeld. New York in beeld.

New York in beeld.

juli, 2017

New York, het stond al lang op mijn verlanglijstje. Zoals bij velen. Zonder plan ging ik op reis. Alleen een kleine koffer als handbagage, een paar goede gympen en een lichte compact camera. Krijg hier een indruk van mij city trip.

...

 • Het hotel Old Gin is een echte aanrader, schuin tegenover de duikschool, prima ontbijt en ruime kamers. De Quill is zeer zeker de moeite waard om te beklimmen. Het was voor ons de tweede keer dat we hier naar toe gingen, en gaan zeer zeker nog een keer

  Sandra & Walter Duikreis St. Eustatius, juni 2015
 • Onze reis was goed geregeld, vluchten en transfers gingen allemaal goed. We zijn erg blij met jullie goede organisatie. Op vakantie hebben op Statia en Saba de meeste tijd doorgebracht en beide het gevoel gehad alsof we bij een grote familie op bezoek waren. Zo gezellig! Duiken was erg mooi, natuur boven en onder water is prachtig. Een reis om aan te bevelen!

  Daphne & Aart
  Daphne & Aart Combinatiereis St. Maarten, St. Eustatius, Saba, Januari 2015
 • De eerste week waren op Statia. Als allereerste was de duikschool van Statia helemaal Top. Super aardige mensen, goede organisatie en mooie en afwisselende duiken. Hier hebben we ook meer gedoken als we geboekt hadden. [...] Statia willen we zeker nog een keer heen, al is het alleen maar voor de duikschool.

  Verhaagen Duikreis Combi Saba & Statia, December 2017
 • De nachtduik op de Chien Tong is iets wat je niet snel vergeet, overal waar je in het wrak kijkt liggen schildpadden! Verder zijn we een zeepaardje tegengekomen, een verpleegsterhaai bij de Charles Brown en de vele baby visjes bij Stenapa!

  Sandra & Walter Duikreis St. Eustatius, juni 2015
 • Wij zijn 9 dagen naar St Eustatius geweest om te duiken met Scubaqua. Het was schitterend! Hebben mooie en bijzonder duiken gemaakt, het team van Scubaqua is super vriendelijk, enthousiast en behulpzaam, kan gewoon niet beter.

  Sandra & Walter Duikreis St. Eustatius, juni 2015
 • Het was geweldig! Alles is prima verlopen; boeking bij jullie, vluchten, transfers door Scubaqua, Statia Lodge en het duiken. Een extra vermelding verdient Scubaqua omdat daar alles zo perfect geregeld is en het toch heel gezellig blijft. Het wandelen (en soms klauteren) op Statia is heel mooi voor een paar dagen (niet voldoende voor een hele week). Verder was het eiland minder luxe en toeristisch dan verwacht maar dat vonden wij eigenlijk wel heel fijn!

  Anita St. Eustatius, maart 2017
Neem contact met mij op

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op