[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text disable_pattern=”true” align=”left” margin_bottom=”0″]

RIJKE HISTORIE

Ook voor Curaçao geldt dat het veel gemeenschappelijke kenmerken deelt met de twee andere ABC eilanden t.w. Aruba en Bonaire die terug te voeren zijn naar een gemeenschappelijk koloniaal verleden. Het waren de Spanjaarden die in 1499 als eerste Westerlingen voet aan wal zetten op Curaçao. In 1634 werd het eiland door de Nederlanders veroverd op de Spanjaarden.

In de jaren die volgden was Curaçao een speelbal van de toen heersende machten Engeland, Frankrijk en Nederland. Pas in 1815 werd Curaçao definitief aan Nederland toegewezen. Al vanaf de eerste koloniale tijd is Curaçao het bestuurscentrum geweest van alle eilanden die tot de Nederlandse Antillen behoren en dat is het nog steeds.

VELE GEZICHTEN

Met 472 vierkante kilometer is Curaçao verreweg het grootste eiland van de gehele Nederlandse Antillen. De meeste van de 170.000 inwoners wonen in en rond Willemstad, de hoofdstad van Curaçao. Dat Willemstad van oudsher het bestuurscentrum is geweest en nog steeds is, valt in vele toonaarden terug te vinden in bijvoorbeeld de architectuur.

De sfeervolle in het centrum gelegen wijken Punda en Otrobanda tellen talloze voorbeelden van oud-Nederlandse architectuur overgoten met een typisch Spaans-Caribisch sausje. Deze rijke koloniale erfenis is internationaal zo waardevol bevonden dat beide stadsdelen op de Wereld Erfgoedlijst van Unesco zijn gezet. Curaçao heeft vele gezichten. Een bruisend nachtleven op diverse plekken op het eiland, maar ook de volstrekte rust van het platteland. In Willemstad ook veel monumenten en diverse musea: de cultuurliefhebber hoeft niets tekort te komen.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text disable_pattern=”true” align=”left” margin_bottom=”0″]

GENIETEN VAN HET WATER

Hetzelfde geldt voor duikers en andere watersporters. De onderwaterwereld van Curaçao staat garant voor ultiem duik- en snorkelplezier en aan de oppervlakte van datzelfde kristalheldere water in de mooiste turquoise kleuren kunnen zeilers en (kite)surfers zich naar hartelust uitleven. Maar ook liefhebbers van rust en natuur komen volop aan hun trekken. Vooral het gebied in het uiterste Noord-Westen, in de omgeving van Westpunt, is van een ongerepte schoonheid. In dit gebied ligt ook het Christoffel Park, een beschermd natuurreservaat.

RUST EN NATUUR

In tegenstelling tot de vrij rustige Westkust is de Oostkust van een ruige schoonheid met hoog opgaande imposante rotsformaties van vulkanische herkomst. De zee is hier ruw door de stevig waaiende aanlandige passaatwind met als gevolg een spectaculaire branding die de kust onophoudelijk te lijf gaat met een niet aflatende kracht. Natuurlijk kunnen op Curaçao ook allerlei landsporten beoefend worden. Maar ook veel excursies en natuurtochten te voet of op de mountainbike. Kort samengevat: Curaçao is een boeiende vakantiebestemming die letterlijk voor elk wat wils te bieden heeft!

WILLEMSTAD

Het sfeervolle, historische centrum van Willemstad staat op de Werelderfgoedlijst en heeft flink aantal winkels, horeca- en uitgaansgelegenheden. Een bezoekje waard in Willemstad is de Koningin Emmabrug. De Koningin Emmabrug is een pontonbrug in het centrum. De brug is 168 meter lang en de enige drijvende houten draaibrug ter wereld. De brug drijft op zestien pontons op de Sint Annabaai en verbindt Punda met Otrobanda. Dit zijn de twee delen van Willemstad.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][mk_page_section layout_structure=”full” bg_color=”#d8d5e5″ attachment=”scroll” bg_position=”left top” bg_repeat=”repeat” bg_stretch=”false” enable_3d=”false” speed_factor=”0.3″ bg_video=”no” video_mask=”false” bg_gradient=”false” gr_end=”#1e73be” video_opacity=”0.6″ top_shadow=”false” section_layout=”full” sidebar=”sidebar-1″ min_height=”100″ full_width=”false” full_height=”false” intro_effect=”false” padding_top=”10″ padding_bottom=”10″ margin_bottom=”0″ first_page=”false” last_page=”true”][vc_column width=”1/2″ css=”.vc_custom_1457098283901{margin-top: 100px !important;margin-bottom: 100px !important;}”][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=TxnjcYSTGB0″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column][/mk_page_section]

NIeuwsbrief

Altijd de laatste Caribische deals en het actuele nieuws!

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)