Duiken met een walvishaai, wanneer kan het?

Wil je duiken en de vriendelijke reus, de walvishaai ontmoeten, dan kan dit in duikwalhalla Belize. Elk jaar in de maanden maart, april, mei en juni komt de walvishaai naar het gebied rondom het Placencia Reef, rondom volle maan is Spawning, kortom voedsel in overvloed, waar de walvishaai van komt genieten. De walvishaai bevindt zich in de zuidelijke wateren van Belize, rondom het rif bij Placencia. Met een binnenlandse vlucht zul je hier naartoe worden gebracht. Het is geen drukcabine, dus je hoeft geen duikdag te missen. Vanuit Placencia wordt de dagtocht naar de walvishaaien georganiseerd.

De maanden april en mei zijn de meest succesvolle maanden om de walvishaai te ontmoeten. In maart is de kans kleiner. De duikscholen houden dan de locaties waar ze normaal verschijnen in de gaten. Als er walvishaaien worden gespot dan gaat men met de duikers op stap.

De duiken worden rondom het rif van Gladden Spit Silk Cayes Marine Park gemaakt. Je maakt een 2 tank duik. Omdat de duiken vaak in het ‘blauw’ zijn vragen bijna alle duikscholen minimaal Advanced als certificering, plus recent gemaakte duiken.

Data waarop de walvishaai waarschijnlijk weer langs Belize komt?

  • 8 Maart – 19 Maart 2020 (kleinere kans)
  • 6 April – 17 April 2020 (grote kans)
  • 6 Mei – 17 Mei 2020 (grootste kans)
  • 6 Juni – 15 Juli 2020 (kleinere kans)
foto van Frank Bijsterbosch

Frank Bijsterbosch

Of hij nou naar de Boiling Lake op Dominica klimt, een restaurant test op St. Barth of een duik maakt op Bonaire. Alles is uit passie voor de Caribbean en om de mooiste plekjes te ontdekken voor jou. Frank is reisspecialist en eigenaar van Bon Travel.

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Lees verder...

NIeuwsbrief

Altijd de laatste Caribische deals en het actuele nieuws!

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)