Keshi Yena

Wat krijg je als je de Hollandse keuken en die van de Caribbean met elkaar mixt? Keshi Yena! Vertaald: gevulde kaas. Het is een gerecht dat je op de ABC-eilanden regelmatig op de kaart ziet staan. Het recept komt wellicht wat fantasierijk op je over. Maar het resultaat is werkelijk heerlijk. Van oorsprong werd dit recept gemaakt in een uitgeholde Edammer kaas. De restjes die nog voor handen waren werden de kaas gestopt en in de oven gedaan. Je komt het recept dan ook in veel verschillende vormen tegen… iedereen heeft tenslotte wat anders over. Het is tenminste altijd een mix van zuur, pittig en zoete ingrediënten in combinatie met gehakt, kip of tonijn. Laat je fantasie de vrije loop en maak je eigen variant. Zelf doe ik ongeveer het volgende:

Zet de oven aan. En begin met het maken van de vulling. Fruit een uitje en knoflook glazig. Voeg daar de tonijn (Gehakt of kip kan ook) aan toe. En voeg daar een flinke eetlepel piccalilly aan toe (zelf ben ik fan van de Lekker Bekkie Madame Jeanette Piccalilly, maar dan moet je wel van pittig houden). Voeg dan een mix van zuur en zoet toe zoals: zilveruitjes, rozijn, augurken. Voeg daarna tomatenpuree, worcestersaus en een beetje tabasco toe. Laat het geheel eventjes pruttelen. Pak een kleine ovenschaal. Vet hem even in met een beetje boter. Dan leg ik een paar plakken edammer kaas op de bodem. Voeg aan de vulling een eitje toe voordat je hem in de ovenschaal giet. En dek het geheel daarna weer af met een flinke laag kaas. Een paar korrels paprikapoeder erover gegeven het gerecht een mooi kleurdetail. En zet het daarna zo’n 40 minuten in de oven. Daarna kun je hem omkeren en op een schaal leggen. Vervolgens serveren met een frisse salade. Bon apetit!

Foto cc: Maria Alexandra

Lees verder ...

Offerte aanvraag

Wat leuk dat je een offerte wilt aanvragen! Via het formulier hieronder kun je een aanvraag doen. Maar je kunt ons ook altijd bellen zodat we telefonisch de aanvraag kunnen doornemen.  Vul het formulier in of laat een reisexpert jou bellen om je wensen op te nemen. 

NIeuwsbrief

Altijd de laatste Caribische deals en het actuele nieuws!

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)