Keshi Yena

Wat krijg je als je de Hollandse keuken en die van de Caribbean met elkaar mixt? Keshi Yena! Vertaald: gevulde kaas. Het is een gerecht dat je op de ABC-eilanden regelmatig op de kaart ziet staan. Het recept komt wellicht wat fantasierijk op je over. Maar het resultaat is werkelijk heerlijk. Van oorsprong werd dit recept gemaakt in een uitgeholde Edammer kaas. De restjes die nog voor handen waren werden de kaas gestopt en in de oven gedaan. Je komt het recept dan ook in veel verschillende vormen tegen… iedereen heeft tenslotte wat anders over. Het is tenminste altijd een mix van zuur, pittig en zoete ingrediënten in combinatie met gehakt, kip of tonijn. Laat je fantasie de vrije loop en maak je eigen variant. Zelf doe ik ongeveer het volgende:

Zet de oven aan. En begin met het maken van de vulling. Fruit een uitje en knoflook glazig. Voeg daar de tonijn (Gehakt of kip kan ook) aan toe. En voeg daar een flinke eetlepel piccalilly aan toe (zelf ben ik fan van de Lekker Bekkie Madame Jeanette Piccalilly, maar dan moet je wel van pittig houden). Voeg dan een mix van zuur en zoet toe zoals: zilveruitjes, rozijn, augurken. Voeg daarna tomatenpuree, worcestersaus en een beetje tabasco toe. Laat het geheel eventjes pruttelen. Pak een kleine ovenschaal. Vet hem even in met een beetje boter. Dan leg ik een paar plakken edammer kaas op de bodem. Voeg aan de vulling een eitje toe voordat je hem in de ovenschaal giet. En dek het geheel daarna weer af met een flinke laag kaas. Een paar korrels paprikapoeder erover gegeven het gerecht een mooi kleurdetail. En zet het daarna zo’n 40 minuten in de oven. Daarna kun je hem omkeren en op een schaal leggen. Vervolgens serveren met een frisse salade. Bon apetit!

Foto cc: Maria Alexandra

Bon Bini, leuk dat je op reis wil. Wij hopen dat u de caribische-laidback-houding al een beetje beheerst, want wegens enorme interesse in het Caribische gebied is de wachttijd op een offerte momenteel langer dan u van ons gewend bent.

Onze reisspecialisten doen hun uiterste best om zoveel mogelijk mensen te verblijden met een mooie reis. Lees onze tips om te ontdekken wat u kunt doen om te helpen. 

Offerte aanvraag

Wat leuk dat je een offerte wilt aanvragen! Via het formulier hieronder kun je een aanvraag doen. Maar je kunt ons ook altijd bellen zodat we telefonisch de aanvraag kunnen doornemen. Besluit zelf wat je fijn vindt. Vul het formulier in of laat een reisexpert jou bellen om je wensen op te nemen. Het is ook mogelijk om een Zoomgesprek aan te vragen stuur dan even een email met daarin jouw voorkeur tijdstip.

NIeuwsbrief

Altijd de laatste Caribische deals en het actuele nieuws!

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)