5 dingen die je nog niet wist over Aruba

1. Oudste Aloë Vera bedrijf ter wereld

Aruba heeft een warm en droog klimaat. Het woestijnachtige klimaat is een ideale omgeving voor de Aloë plant. De Aloë’s op Aruba staan bekend om de geneeskrachtige eigenschappen, men zegt zelfs ’s werelds beste! Op Aruba worden van de Aloë Vera oogsten huid- haaverzorgingsproducten gemaakt met 100% zuivere Aloë Vera gel. Aruba Aloë werd in 1890 opgericht en is daarmee het oudste Aloë bedrijf ter wereld en een van de eerste bedrijven die haar eigen producten op eigen bodem cultiveert, oogst, produceert en verpakt.

 

 

 

2. Aruba heeft een eigen ontziltingsinstallatie voor drinkwater

Het eerste wat je merkt op Aruba na bijvoorbeeld een verfrissende douche of na het handen wassen, is dat het water superzacht is. Als je je haren wast, heb je maar een heel klein beetje shampoo nodig, anders blijft het maar schuimen. Wanneer je je inzeept heb je ook maar een klein beetje douchegel nodig. Hoe komt dat dan? Aruba heeft een state of the art ontziltingsinstallatie. Ze filtreren het zeewater naar drinkwater. Het zeewater wordt rechtstreeks uit de zee gepompt, diverse keren gefilterd en door membranen gepompt. Op deze manier gaat het zout er helemaal uit. Maar hoe komt het water dan zo zijdezacht? Het water wordt door kalkhoudende gesteente gepompt en er worden mineralen toegevoegd voor de smaak. Doordat er fosfaten worden toegevoegd wordt voorkomen dat waterleidingen roesten en die deeltjes in het water komen. Wat zijn dan de voordelen? Je hoeft minder shampoo, zeep of bijvoorbeeld wasmiddel te gebruiken. Ook wasverzachter is niet nodig. En het is erg goed voor je huid, zeker als je een droge huid hebt, maar bovenal is het heerlijk drinkwater uit de kraan. Uniek op de Caribische eilanden.

3. Aruba is het gelukkigste (ei)land ter wereld

Wist je dat Aruba het gelukkigste eiland ter wereld is, ten opzichte van de grootte van het land? Dit is gebleken uit een Happiness Index meting uitgevoerd over een periode van 5 jaar. En weet je wat nu zo leuk is? De slogan van Aruba is al sinds jaar en dag ‘One Happy Island’. En wat maakt de Arubaan dan zo gelukkig en vrolijk? Het onderzoek wees uit dat niet het toerisme op Aruba de voornaamste reden is van geluk, maar juist de welvaart die het toerisme met zich meebrengt maakt de inwoners van Aruba zo gelukkig. En daar heeft de toerist ook weer baat bij. De bevolking vormt het hart en ziel van het eiland en zij zorgen er op hun beurt weer voor dat de toerist een kwalitatief hoogstaande ervaring van het bezoek aan Aruba meekrijgt.

4. Aruba heeft een eigen munteenheid die niet mag worden in- of uitgevoerd

De Arubaanse Florin is de munteenheid van Aruba. Toen Aruba nog onderdeel uitmaakte van de Nederlandse Antillen betaalde je er met de Antilliaanse Gulden. Sinds 1986 is Aruba een zelfstandig land binnen het Koninkrijk der Nederlanden, sindsdien heeft het eiland tevens een eigen munt. De biljetten zijn erg kleurrijk en de munten hebben de beeltenis van ons staatshoofd. De naam florin is een verwijzing naar de oude naam van het voormalige Nederlandse geld; de florijn. Aruba wilt niet dat hun munteenheid in- of uitgevoerd wordt. Je kunt dus niet op voorhand in Nederland euro’s omwisselen naar Arubaanse florins. Tevens dien je er rekening mee te houden dat je op Aruba je Arubaanse florins op moet maken voordat je naar huis gaat of verder reist, of ze omwisselt voor Amerikaanse dollars. Overigens kun je op Aruba ook betalen met de Amerikaanse dollar, maar dat kleurrijke Arubaanse geld is veel leuker, toch?

5. Aruba heeft geen last van het orkaanseizoen

Het eiland is 365 dagen per jaar de ideale vakantiebestemming. Aruba heeft een relatief droog klimaat, er valt maar weinig neerslag en slecht weer komt er eigenlijk niet of nauwelijks voor. Het zonnetje schijnt hier overuren. Bijkomend voordeel is dat Aruba net als de buren Curaçao en Bonaire ten zuiden liggen van de zogenaamde Hurricane beld, dit betekent dat de eilanden niet of nauwelijks in aanraking komen met een eventuele orkaan of tropische storm. Is er dan geen enkel nadeel? Nou, een kleintje dan. Mocht er in het Caribisch gebied ergens een orkaan of tropische storm langsrazen, dan kan de wind weleens een dag (of soms twee dagen) helemaal wegvallen. Dan is het extra warm op het eiland. Maar hee, daar zijn oplossingen voor; kilometerslange witte zandstranden, volop strandbars en een heerlijke Caribische Zee. Welkom op Aruba!

foto van Mattijs Baijens

Mattijs Baijens

Mattijs Baijens is fan van de Caribbean en heeft  dan ook heel wat eilanden bezocht. Gelukkig kan hij al zijn enthousiasme over de eilanden kwijt als reisspecialist bij Bon travel. Daarnaast is hij de eigenaar van PremiumCaribbean.nl, waar je nog meer blogs over het Caribische gebied kunt lezen.

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

NIeuwsbrief

Altijd de laatste Caribische deals en het actuele nieuws!

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)