Waar is de serie Death in Paradise opgenomen? Welk eiland is dat?

“Ik wil naar het eiland van die serie”, klonkt er laatst door de telefoon. Veel kijkers van de NPO serie Death in Paradise worden verliefd op het fictieve eilandje Saint-Marie. Death in Paradise is een luchtige misdaad serie over een typisch Engelse Inspecteur die geplaatst (of moeten we zeggen misplaatst?) wordt op het Caribische eiland Saint-Marie. De intussen 6-delige Britse serie speelt zich in werkelijkheid af op het Franse eiland Guadeloupe. Dat er geen enkel woord frans wordt gesproken in de serie kan je op het verkeerde been zetten. Misschien had je eerder verwacht dat het gefilmd zou zijn op een oud engelse kolonie. Maar niks is minder waar. Het typisch Franse Guadeloupe is de setting voor de serie.

Filmlocaties van Death in Paradise op Guadeloupe

Het meerendeel van de actie in de film vindt plaats in het regenwoud van Basse-Terre. Basse-Terre is de linker vleugel (Guadeloupe kent de vorm van een vlinder). De meeste opnames zijn gemaakt rondom het dorpje Deshaies in het Noord-Westen van Guadeloupe. In dit kleine dorpje vind je meerdere barretjes en restaurants.  Sommige locaties van de filmset worden nu door vakantiegangers met veel nieuwsgierigheid bezocht. Zoals het oude houten Politiegebouw in Deshaies en Catherine’s Bar is een ideale plek voor een drankje met zonsondergang. Het strandhuisje van DI Humphrey is gesitueerd op het strand van Anse La Perle op Guadeloupe.

Deels is de serie opgenomen op de locatie van het resort van Tendacayou Ecolodge & Spa. En de Crew van Death in Paradise verbleef deels in het Langley Resort op Guadeloupe.

 

Foto credits: BBC

foto van Eline Herder

Eline Herder

Voor Bon Travel bezocht Eline bijna alle Caribische eilanden. Van het ruige en authentieke Dominica tot het mondaine St. Barth. Ze hebben allemaal met hun eigen charme haar reishart gestolen. Op basis van deze ervaring probeert ze mooie reizen voor Bon Travel te ontwikkelen en te presenteren. LinkedIn

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

NIeuwsbrief

Altijd de laatste Caribische deals en het actuele nieuws!

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)