Mattijs Baijens

Specialist bovenwindse Caribbean

In het Caribisch gebied bezocht: St. Maarten, St. Eustatius, Saba, Anguilla, St. Barths, Britse Maagdeneilanden (Tortola, Virgin Gorda, Jost van Dyke en Anegada), Guadeloupe (Basse-Terre, Grande-Terre, Marie-Galante en Les Saintes), St. Lucia, Martinique, Aruba, Bonaire, Curaçao en Dominicaanse Republiek.

Wie is Mattijs?

Ik ben Mattijs Baijens en ik ben al sinds 2004 niet meer weg te slaan uit de Caribbean. Mijn allereerste reis was naar Playa del Carmen, Mexico. Vanaf dat moment raakte ik verliefd op de kleuren van de Caribische Zee, de palmbomen, de relaxte sfeer en natuurlijk de parelwitte zandstranden.

Een jaar later ging ik voor stage naar St. Eustatius. Met het beeld van Playa del Carmen in mijn hoofd ben ik er naartoe gegaan en er al snel achter gekomen dat de Caribbean enorm veelzijdig zijn. Zo is St. Eustatius alles behalve stereotype Caribisch, er zijn geen witte zandstranden, wel een verdwaalde palmboom en wat ezels hier en daar maar desondanks is het toch mijn favoriete eilandje geworden. Ik probeer dan ook bij elk bezoek aan de Caribbean St. Eustatius ‘even’ mee te pakken.

Daarnaast heb ik veel van de nabijgelegen eilanden bezocht; Saba, St. Maarten, St. Barths en Anguilla. De wat grotere Franse eilanden Martinique en archipel Guadeloupe heb ik ook meerdere malen mogen bezoeken. Tof dat Guadeloupe onlangs is toegevoegd aan ons assortiment, ik kan er na 3 bezoeken veel over vertellen!

Wat ook veel indruk maakte was St. Lucia met haar machtige Pitons, twee imposante vulkaantoppen. Onlangs heb ik de Britse Maagdeneilanden (Tortola, Virgin Gorda, Jost van Dyke en Anegada) gecombineerd met St. Maarten, Saba en St. Eustatius.

In alle bescheidenheid durf ik mijzelf wel een specialist van de Bovenwindse Caribbean te noemen, al ontbreken Aruba, Bonaire en Curaçao niet op het lijstje eilanden waar ik tot nu toe allemaal ben geweest. Of ik nog meer ga ontdekken? Natuurlijk! Op dit moment staat Dominica hoog op mijn wensenlijstje, samen met Antigua & Barbuda. Mochten jullie inspiratie willen halen uit mijn ervaringen, dan verwijs ik je graag door naar mijn persoonlijke website Premium Caribbean.

Wat ik het leukst vind aan mijn werk bij BON travel? Mensen net zo enthousiast maken als ikzelf over het Caribisch gebied! Ontzettend fijn om voor de klanten hun droomreis samen te stellen. Maar ook het stukje logistiek in de reis, het combineren van verschillende eilanden, ofwel het eilandhoppen.

Specialiteit: Bovenwindse Eilanden

Zijn top bestemmingen: St. Lucia, Britse Maagdeneilanden en St. Eustatius

Spreekt: Nederlands, Engels en klein beetje Frans

Favoriete drank: Mojito, champagne, wijn, Amstel Bright

Favoriete eten: Van alles tussen culinair hoogstaand en pannenkoeken

Slogan: Wat in het vat zit verzuurt niet!

Een paar vragen aan Mattijs

Favoriete plekje van de Caribbean?
Er zijn ontzettend veel mooie plekjes, maar de rood-oranjegekleurde rotsen (vooral prachtig bij zonsondergang) bij Cupecoy Beach op St. Maarten hebben voor mij een heel speciale betekenis gekregen. Als tweede kies ik Fort de Windt op St. Eustatius met een fantastisch uitzicht op St. Kitts & Nevis.

Caribische WOW-ervaring?
De Pitons op St. Lucia, The Baths op Virgin Gorda (Britse Maagdeneilanden) en de watervallen op Guadeloupe.

5 favoriete Caribische dieren?
Kolibries, vuurvliegjes, ezels, heremietkreeftjes en wasberen.

Wanneer zei je voor het laatst: “wat een mooi uitzicht”?
Vanaf het zeer lastig te bereiken fort Willem op het Nederlandse deel van St. Maarten. Prachtig zicht op Great Bay, hoofdstad Philipsburg en het naburige St. Barths.

Meest ontspannen Caribbean moment?
Verblijf in een luxueuze tent op Anegada (Britse Maagdeneilanden) recht aan zee, verse kreeft die voor ons werd gevangen en heerlijke cocktails die op verzoek werden bereid en gebracht waar jij het wilde hebben.

De Caribbean op z’n lekkerst?
Culinair genieten in Grand Case, het Franse deel van St. Maarten. Maar ook de lokale specialiteit Accras op Guadeloupe.

Wat doe je het liefst op de Caribbean?
Op ontdekkingsreis zijn, voor mij nieuwe en bestaande eilanden bezoeken, vrienden opzoeken, genieten van de prachtige stranden en weelderige tropische natuur, cocktails mogen natuurlijk niet ontbreken en bij voorkeur wil ik op elk eiland mijn eigen hangmat om compleet in te relaxen!

Neem contact met mij op

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op