Ik ben Mattijs Baijens en ik ben al sinds 2004 niet meer weg te slaan uit de Caribbean. Mijn allereerste reis was naar Playa del Carmen, Mexico. Vanaf dat moment raakte ik verliefd op de kleuren van de Caribische Zee, de palmbomen, de relaxte sfeer en natuurlijk de parelwitte zandstranden.

Een jaar later ging ik voor stage naar St. Eustatius. Met het beeld van Playa del Carmen in mijn hoofd ben ik er naartoe gegaan en er al snel achter gekomen dat de Caribbean enorm veelzijdig zijn. Zo is St. Eustatius alles behalve stereotype Caribisch, er zijn geen witte zandstranden, wel een verdwaalde palmboom en wat ezels hier en daar maar desondanks is het toch mijn favoriete eilandje geworden. Ik probeer dan ook bij elk bezoek aan de Caribbean St. Eustatius ‘even’ mee te pakken.

Daarnaast heb ik veel van de nabijgelegen eilanden bezocht; Saba, St. Maarten, St. Barths en Anguilla. De wat grotere Franse eilanden Martinique en archipel Guadeloupe heb ik ook meerdere malen mogen bezoeken. Tof dat Guadeloupe onlangs is toegevoegd aan ons assortiment, ik kan er na 3 bezoeken veel over vertellen!

Wat ook veel indruk maakte was St. Lucia met haar machtige Pitons, twee imposante vulkaantoppen. Onlangs heb ik de Britse Maagdeneilanden (Tortola, Virgin Gorda, Jost van Dyke en Anegada) gecombineerd met St. Maarten, Saba en St. Eustatius.

In alle bescheidenheid durf ik mijzelf wel een specialist van de Bovenwindse Caribbean te noemen, al ontbreken Aruba, Bonaire en Curaçao niet op het lijstje eilanden waar ik tot nu toe allemaal ben geweest. Of ik nog meer ga ontdekken? Natuurlijk! Op dit moment staat Dominica hoog op mijn wensenlijstje, samen met Antigua & Barbuda. Mochten jullie inspiratie willen halen uit mijn ervaringen, dan verwijs ik je graag door naar mijn persoonlijke website Premium Caribbean.

Wat ik het leukst vind aan mijn werk bij BON travel? Mensen net zo enthousiast maken als ikzelf over het Caribisch gebied! Ontzettend fijn om voor de klanten hun droomreis samen te stellen. Maar ook het stukje logistiek in de reis, het combineren van verschillende eilanden, ofwel het eilandhoppen.

Specialiteit: Bovenwindse Eilanden

Eilanden bezocht: St. Maarten, St. Eustatius, Saba, Anguilla, St. Barths, Britse Maagdeneilanden (Tortola, Virgin Gorda, Jost van Dyke en Anegada), Guadeloupe (Basse-Terre, Grande-Terre, Marie-Galante en Les Saintes), St. Lucia, Martinique, Aruba, Bonaire, Curaçao en Dominicaanse Republiek.

Zijn top bestemmingen: St. Lucia, Britse Maagdeneilanden en St. Eustatius

Spreekt: Nederlands, Engels en klein beetje Frans

Favoriete drank: Mojito, champagne, wijn, Amstel Bright

Favoriete eten: Van alles tussen culinair hoogstaand en pannenkoeken

Slogan: Wat in het vat zit verzuurt niet!