Hike naar The Boiling Lake

Een pittige tocht die zeer de moeite waard is.

De tocht naar de Boiling Lake is een zeer pittige tocht die alleen voor ervaren wandelaars is weggelegd. Maar je inspanningen zullen beloond worden, want je wandelt naar het mooiste kokende meer ter wereld. En het is niet alleen de mooiste het is daarnaast de op een na grootste. Alleen in Nieuw Zeeland kun je een grotere vinden. Gedurende de tocht zul je in zo’n 10km naar het meer wandelen. Je start midden in de regenwouden van Dominica. Het eerste deel van de wandeling bestaat uit een flinke klim door de regenwouden naar de bergpiek. De trail naar de Boiling Lake is goed uitgezet.

Tijdens de steile klim in het regenwoud zijn natuurlijke traptreden gecreëerd. Op een gegeven moment loop je als het ware boven het regenwoud uit over een bergkam. Je hebt vanaf hier op heldere dagen een geweldig uitzicht over het eiland. Je kunt zowel de Caribische als de Atlantische zee vanaf hier zien. Vervolgens daal je weer een stuk af in een kloof. Ook wel heel schetsend ‘de Valley of Desolation’ genoemd. Sterk ruikende zwaveldampen komen hier uit de bodem omhoog. De rivieren zijn warm en op sommige plekken zijn de gevaarlijk heet. Gelukkig weet je gids de ideale route door dit ruige landschap. Je zult ook enkele rivieren moeten doorkruisen om je bestemming te bereiken. Af en toe zul je met handen en voeten te werk gaan. Uiteindelijk bereik je het unieke meer waar het lijkt alsof het binnenste van de aarde naar buiten komt. Op de terugweg is er nog de mogelijkheid om een natuurlijk bad te nemen. Een heerlijke beloning tijdens de pittige wandeling. Je gids zal deze plekjes weten te vinden.

In de onderstaande video kun je van de wandeling naar de Boiling Lake een indruk krijgen (vanaf 1 minuut 40 seconden).

 

Voor wie?

Voor natuurliefhebbers en mensen met een goede conditie. Ook is enige wandelervaring gewenst of een flinke portie doorzettingsvermogen. De wandeling wordt afgeraden voor mensen die gewrichtsproblemen, met name de rug en knieën krijgen het zwaar te verduren.


Wat is inbegrepen?

De begeleiding van een lokale gids.


Waar is het?

Boiling Lake


Hoe lang duurt het?

De wandeling naar de Boiling Lake is een pittige klim van ongeveer 10 kilometer. Hou ook rekening met de terugreis en pauzes. Hoe lang je over de wandeling doet is afhankelijk van je conditie en de hoeveelheid pauzes en fotomomenten. Twee Bon travel collega’s met een gemiddelde conditie deden 7 uur over deze wandeling.


Wat kost het ongeveer?

€ 100 per gids.


Wat anderen zeggen...

Het is weliswaar een aanslag op je knieën maar een van de mooiste wandelingen die ik ooit gemaakt heb en zal maken!

Neem contact met mij op

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op

Not readable? Change text. captcha txt