[vc_row css=”.vc_custom_1505139119736{padding-top: 100px !important;padding-right: 100px !important;padding-bottom: 100px !important;padding-left: 100px !important;background-color: #ededed !important;}”][vc_column][mk_fancy_title size=”31″ font_family=”Merriweather” font_type=”google” align=”center”]Updates na orkaan Irma & Maria[/mk_fancy_title][vc_column_text]Op 6 september 2017 heeft Categorie 5 Orkaan Irma verschrikkelijke verwoestingen aan gebracht op St. Maarten, Barbuda, St. Barths en Anguilla. Op Saba en St. Eustatius lijkt de schade beperkt. Slechts enkele dagen later treft het noodlot opnieuw de Caribbean. Ditmaal verandert orkaan Maria in slechts 24 uur van een categorie 1 naar de zwaarste categorie 5. Maria trekt recht over het prachtige Dominica. De schade die orkaan Maria heeft aangericht op het eiland is verwoestend geweest.

Met pijn in ons hart, vooral voor onze partners en de lokale bevolking, hebben we moeten besluiten dat de zwaar getroffen bestemmingen tot nader order niet meer zijn te boeken.

We hebben nog geen contact met alle partners gehad maar we hopen dat ze het allemaal naar omstandigheden goed maken. Onze partners hebben altijd voor BON travel klaargestaan. BON travel zal nu en in de toekomst voor hen klaar staan. We zullen onze partners steunen waar mogelijk.

We hopen dat deze prachtige bestemmingen snel weer de eerste toeristen kunnen ontvangen. BON travel zal intensief contact houden met de partners op de eilanden hoopt de eerste te zijn die weer reizen naar de eilanden kan aanbieden. Zodat er op die manier de lokale economieën kunnen herstellen. We hopen dat jij als liefhebber van de Caribbean als eerste klaar staat om deze mooie eilanden te bezoeken. Bon Travel zal op deze pagina updates blijven geven over de ontwikkelingen.

Voor nu wensen we alle bewoners van de eilanden sterkte toe, met alles wat er nog gaat komen. We droegen de eilanden al een warm hart toe en na de gebeurtenissen van de afgelopen week voelen we ons nog sterker verbonden met de eilanden en hun bewoners.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”reizen”][vc_column][vc_column_text]

Updates: 20 September 2017

We ontvangen steeds meer berichten van onze partners op de eilanden. De schade in de baai van Shoal Bay op Anguilla lijkt ten opzichte van het buureiland St. Maarten te overzien.

Zemi Beach Anguilla

Zo laat Zemi Beach op Anguilla ons weten dat het team ok is. En dat ze de schade aan het evalueren zijn. Ze hopen 15 november de deuren weer te kunnen openen.

La Plantation St. Maarten

We zijn blij dat we vandaag wat gehoord hebben van La Plantation. Dit hotel op het Franse deel van St. Maarten boeken we regelmatig. Ze schrijven ons dat iedereen van het team het goed maakt. La plantation heeft vrijwillig haar deuren geopend om militairen en hulpdiensten onder te brengen. Ze voorzien hen van alle mogelijke middelen. Sommige stafleden zijn terug op het werk om de kamers weer in orde te maken en schade te herstellen. Tot 10 januari nemen ze bij La Plantation geen boekingen aan. Ze schrijven: “We and the island in general are making great progress. The solidarity between communities, neighborhoods, friends, family, hotel staff, military and emergency services is overwhelming. We all share the same goal providing relief and  ensuring the recovery for our beautiful island, so that in turn we can welcome your guests back as soon as we can. “[/vc_column_text][vc_column_text]

Updates: 13 September 2017

[/vc_column_text][vc_column_text]

Op Saba en St. Eustatius is de schade te overzien

Bon Travel heeft in de afgelopen dagen contact gehad met Marieke van Scubaqua op St. Eustatius, Juliana’s op Saba en ook van andere resorts komen de eerste berichten binnen . De schrik zit er goed in, maar ze zijn vooral blij dat het ergste deze eilanden gespaard lijkt te zijn. Met grote zorgen leven ze mee met het nabij gelegen St. Maarten en andere getroffen eilanden. Gisteren hebben ze bij Scubaqua de eerste duik gemaakt nadat Irma langs is geweest. Menno en Ingrid laten in de video zien dat iedereen ok is bij Scubaqua evenals het duikcentrum. En ook Sybolt ten Hoopen van de Old Gin geeft aan dat het hotel en restaurant weer operationeel zijn.

[/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text][mk_divider style=”thin_solid”][vc_column_text]Wauw bij Shoal Bay Villas op Anguilla hebben ze 3 dagen gekapt, gepoetst en geveegd. Ze hebben duidelijk flink wat werk verzet. Ze moeten nog aan de slag met het dak van het penthouse.

[/vc_column_text][mk_divider style=”thin_solid”][vc_column_text]

[/vc_column_text][mk_divider style=”thin_solid”][vc_column_text]

Updates: 12 September 2017

[/vc_column_text][vc_column_text]Goed om te zien dat defensie zich zo inzet op St. Maarten. Ze werken hard om de infrastructuur te herstellen, zorgen voor evacuaties, brengen de distributie van noodhulp op gang en zijn er om de orde te handhaven. Ook voeren ze drinkwater aan voor de eilandbewoners. Intussen zijn er steeds meer mariniers op weg naar St. Maarten.

[/vc_column_text][mk_divider style=”thin_solid”][vc_column_text]

Bonaire Pa Islariba

Op Bonaire wordt ook meegeleefd met de gebeurtenissen op de bovenwindse eilanden. Onder de naam Boneiru pa Islariba slaan de bewoners van Bonaire de handen ineen om zoveel mogelijk geld op te halen voor St. Maarten, Saba en St. Eustatius. Het is een burger initiatief in samenwerking met het Rode kruis op Bonaire. Op zaterdag 16 september zal er een benefietavond bij Coco Beach worden gehouden waar ook het voorlopige eindbedrag bekend zal worden gemaakt.

Bron: bonaire.nu [/vc_column_text][mk_divider style=”thin_solid”][vc_column_text]De beelden van het Franse deel zijn ook schokkend. De door ons zo geliefde baaien en havenplaatsjes lijken ernstige schade ondervonden te hebben van de orkaan Irma. In de video zie je beelden van Grand Case, Marigot, Orient Bay, Anse Marcel.

[/vc_column_text][vc_column_text]

Updates: 11 September 2017

[/vc_column_text][mk_divider style=”thin_solid”][vc_column_text]De Sunshine Shack op Anguilla is helaas door Irma verwoest. Garvey is vastbesloten om de meest relaxte strandtent van Anguilla weer opnieuw op te bouwen.

[/vc_column_text][vc_column_text]De populaire beachclub Nikki Beach in de baai van St. Jean op St. Barth nadat Irma over het eiland is geraasd. Een schitterende baai waar je tot voor kort ultiem kon genieten van een Caribische zonnetje, zee een lounge muziekje en een heerlijk Sushi schaal. We hopen dat de vrolijke en relaxte sfeer snel terug mag keren in de baai van St. Jean.

Nikki Beach #StBarth now #IRMA pic.twitter.com/YCu7qrV4aA

[/vc_column_text][mk_divider style=”thin_solid”][vc_column_text]Het hoofdrestaurant van Davida op Anguilla is in tact. Op de eerste verdieping is wel schade. De Bar aan de Crocus Bay is nog in tact maar het eetgedeelte zal herbouwd worden.

[/vc_column_text][mk_divider style=”thin_solid”][vc_column_text]Update 11 September 2017

Gelukkig draaide de orkaan Jose dit weekend eerder de zee op en is de eilanden verdere verwoesting bespaard gebleven. Het afgelopen weekend hebben we de eerste berichten van partners op de eilanden gekregen. De mededelingen zijn vaak kort, maar in veel berichten klinkt hetzelfde helaas geluid: de verwoesting is groot. We delen de updates zoveel mogelijk met jullie middels dit blog. We geven een kort overzicht van enkele berichten die tot ons komen:

  • Zemi Beach House (Anguilla) held strong during the storm.
  • St. Maarten’s Princess Juliana Airport has evacuated a number of tourists. Hoping to open airport by Sunday for relief flights.
  • Sandy Island (eiland nabij Anguilla) is showing signs of coming back.
  • Carimar (Anguilla) still standing.
  • Hotel le village (St. Barth) ernstig beschadigd

[/vc_column_text][vc_column_text]Hotel Christopher op St. Barth bij Pointe Milou is ook zwaar getroffen.

[/vc_column_text][vc_column_text]

Updates: 8 September 2017

[/vc_column_text][mk_divider style=”thin_solid”][vc_column_text]

[/vc_column_text][vc_column_text]

Updates: 7 September 2017

[/vc_column_text][mk_divider style=”thin_solid”][vc_column_text]Update 7 September 2017

Een dag nadat orkaan Irma over de Caribische bovenwindse eiland heeft geraasd, wordt steeds verder duidelijk hoe verwoestend Irma is geweest. De schade lijkt enorm.

Gisteravond werd duidelijk dat het eiland Barbuda zwaar getroffen is. Dit eiland wordt ook wel de Twin Sister van Antigua genoemd en wordt vaak in een adem genoemd met Antigua. Het eiland Barbuda ligt op een redelijke afstand van Antigua. Waar Antigua redelijk gespaard lijkt te zijn kreeg haar tweelingzusje de volle laag. Maar liefst 90% van de bouwstructuren op dit eiland lijken te zijn verwoest. Ook St. Barth, St. Maarten, Anguilla en de BVI’s lagen op directe koers van de ongekende storm. Uit de persconferentie van 11 uur vanmorgen blijkt dat het nog onduidelijk is hoeveel slachtoffers er zijn. Gelukkig lijkt de schade op Saba en St. Eustatius vooralsnog beperkt.

Communicatie met de eilanden is zo goed als onmogelijk, merken ook wij. De beelden die ons via diverse kanalen bereiken proberen we zo goed als mogelijk te plaatsen en te filteren. Veel van het beeldmateriaal dat via de (sociale) media wordt verspreid correspondeert niet met de aangeduide locatie. Irma is een orkaan van de buitencategorie, zoals die nog niet eerder waargenomen is. Er zijn windsnelheden boven de 300 km per uur waargenomen en ook hebben hoge golven ogenschijnlijk de havenplaatsen overspoelt. Nog altijd zijn er bepaalde regio’s waar we niet tot nauwelijks een beeld van hebben, zoals het eiland Anguilla, de BVI, Grand Case en Orient Bay (St. Martin) of de boulevard van Philipsburg (St. Maarten).

Op zowel St. Maarten (Nederlandse en Franse deel) en St. Barth is de stroomvoorziening uitgevallen. De eerste voorzichtige voorspelling van de Franse regering is dat het enkele weken kan duren voordat deze is hersteld. Er is heel sporadisch communicatie mogelijk van vaste lijn verbindingen, maar wie heeft er tegenwoordig nog een telefoon die zonder stroom kan werken? Dit is de hoofdreden dat er zeer weinig nieuws naar buiten komt.

Op dit moment (14h) is Mr. Zeeland bij St. Maarten aangekomen. Aan boord zijn eerste noodgoederen, zoals een waterfabriek, medicijnen, een helikopter en een bulldozer. Doel is om de start en landingsbaan zo snel mogelijk operationeel te maken. Later vandaag zal vanaf vliegveld Eindhoven een DC-10 van de Luchtmacht en een C130 naar Curaçao vliegen. Er zal een luchtbrug worden opgezet tussen Eindhoven – Curaçao, waarbij de C130 tussen Curaçao en St. Maarten zal gaan vliegen. De Fransen zullen vanaf Guadeloupe een luchtbrug opzetten, om zo het Franse deel van St. Maarten en St. Barth te kunnen helpen. Daarnaast zal EDF (elektriciteit) grote generatoren naar het eiland gaan vervoeren.

Waar mogelijk zullen wij de eilanden steunen. Het doet ons goed te merken dat ook de klanten van Bon Travel zo begaan zijn met de eilanden. Ook is het goed om te horen dat de Nederlandse en Franse overheid hun handen ineen slaan om de hulp op gang te brengen. De Nederlandse mariniers komen vandaag aan op Sint Maarten om daar zeer belangrijk werk te gaan verzetten. We wensen ze daar veel succes bij. Het Rode Kruis heeft giro 5125 geopend voor hulp aan de slachtoffers van orkaan Irma. We hebben alle vertrouwen in de veerkracht van de eilandbewoners en hopen binnenkort hun altijd stralende glimlach weer te mogen zien.[/vc_column_text][mk_divider style=”thin_solid”][vc_column_text]

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][mk_divider style=”thin_solid”][vc_column_text]

Updates: 6 September 2017

[/vc_column_text][vc_column_text]Update 6 September 2017

Mooie plaatjes van gekleurde huizen, palmbomen en de altijd azuurblauwe Caribische zee. We delen ze graag. Vandaag is helaas alles anders.

Irma, de storm van de buitencategorie die we al een paar dagen angstvallig op de radar volgen, komt vanmorgen 7h als eerste aan land op Barbuda. En vervolgens raast de orkaan verder over de eilanden St. Barth, St. Maarten, Anguilla, Saba, St. Eustatius en de Britse Maagdeneilanden. Al de hele dag leven we op kantoor intens mee met de gebeurtenissen op de door ons zo geliefde eilanden. Gelukkig zijn de klanten van Bon Travel veilig, maar we vrezen voor de eilanden en hun bewoners. Op afstand proberen we op de hoogte te blijven. Maar in de loop van de dag gaat alles op zwart: lokale radio’s, webcams, geen internet en telefonisch contact. 

Nu druppelen langzaam de eerste beelden binnen en wordt de verwoesting die Irma heeft aangericht beetje bij beetje duidelijk. We leven intens mee met alle bewoners en partners op de eilanden. We zullen de komende tijd de situatie in de gaten houden en vertrouwen op de veerkracht van de mensen op de eilanden. We hopen dat het Caribische zonnetje weer gaat schijnen.

 

[/vc_column_text][mk_divider style=”thin_solid”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

NIeuwsbrief

Altijd de laatste Caribische deals en het actuele nieuws!

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)