Kinderen op paspoort

Tot 26 juni 2012 mogen kinderen tot 16 jaar op het paspoort van de ouders meereizen. Vanaf 26 juni 2012 moeten alle kinderen een eigen paspoort bezitten.

Muggen, ja ze zijn soms lastig

Wie kent ze niet, die kleine zoemende beestjes, die om je heen zwermen en die vervelende jeukende bulten veroorzaken. Op Bonaire (en natuurlijk Curaçao en Aruba) is het klimaat warmer. Hierdoor zijn er zeker in de natte periode nu eenmaal meer muggen. Maar als je bent voorbereid dan blijft het bij zoemen.

Deet!

We adviseren iedereen die naar de eilanden afreist om voldoende Deet meet te nemen (50%, te koop op Schiphol maar ook bij je eigen drogist). Een mug heeft een hekel aan deze geur en zal vast om je heen zwerven, maar niet op je gaan zitten. Een goede tip van de lokale mensen, draag ’s avonds geen donkere kleding en wees alert, muggen vinden het heerlijk om onder een tafel of andere donkere plek te zitten, draag een lange broek.

Dengue

Knokkelkoorts, vaak Dengue genoemd is een virus die door de tijgermug wordt overgebracht. Deze (overigens mooie mug) is vooral overdag en in de middag (tot het donker wordt actief). Omdat in de periode dat het meer regent meer zoet water poeltjes ontstaan is het zo dat er meer Tijgermuggen op het eiland zijn. Het is echter niet zo dat elke Tijger mug deze ziekte ook overbrengt. Lees meer over de tijgermug op Wikipedia

Probleem of niet?

Natuurlijk wil je heerlijk op vakantie en geen problemen met ‘enge virussen’. Dengue bestaat al meer dan twee honderd jaar, dus BON Travel zegt niet dat het niet bestaat. Je kan echter wel heel veel doen om het te voorkomen. Over de actuele status van Dengue op Bonaire kun je een artikel lezen van het Antilliaans Dagblad.

Zorgeloos op vakantie

Verschillende media hebben bericht over een explosie op Bonaire. Wij kunnen dit niet bevestigen. Dagelijks spreken we mensen op de eilanden. Als je de goede voorzorgsmaatregelen neemt dan lijkt er geen probleem te zijn. Voor alle vakanties geldt dat je vooral goed moet opletten, of je nu naar Spanje, Indonesië of de Antillen gaat.

Smart Parking met iDeal

Schiphol Smart Parking is te reserveren via iDEAL. Hiermee is het voordelige Smart Parking tarief vanaf 5 euro per dag ook zonder creditcard beschikbaar.

Kinderoppas

Steeds vaker wordt BFT gevraagd of er kinderopppas geregeld kan worden. Vanuit ons uitgangspunt dat we maximale zorg willen besteden aan onze klanten, ook al heeft het geen direkt commercieel belang, zijn we op zoek gegaan naar een passende dienstverlening. En voor de bestemming Bonaire is dat gelukt!

We hebben afspraken kunnen maken met een aantal betrouwbare oppashulpen. Wie bij het boeken van een reis naar Bonaire al weet dat een oppas gewenst is, doet er goed aan ons dat te laten weten. Wij zullen dan proberen een oppas te regelen. Echter, omdat er tussen de boeking en de reis een behoorlijk tijdsverschil kan zitten, kunnen we vanzelfsprekend geen garanties geven voor een oppas.

Op de overige eilanden is ook vaak oppas te regelen, met name bij de grotere resorts.

Een jetlag te lijf gaan

Na langdurige vluchten is de biologische klok van slag. Slapeloze nachten en vermoeidheid overdag zijn typische symptomen van de zogenaamde jetlag. Om het tijdritme van het lichaam zo snel mogelijk te herstellen, volgen enkele tips.

De biologische klok reageert op licht. Daarom: overdag meteen de buitenlucht in, opdat het organisme merkt wanneer het dag en wanneer het nacht is. Aan te bevelen is bovendien de “harde remedie”: optijd opstaan, volhouden en geen middagslaapje houden, hoe klein de oogjes ook zijn ! Ook juiste voeding draagt er toe bij over de jetlag heen te komen. Eiwitrijk voedsel houdt u wakker en vormt aldus een ideaal ontbijt. Koolhydratische etenswaren daarentegen hebben een tegengesteld effect en zijn daarom beter geschikt voor de avondmaaltijd. De aanpassing van het lichaam vindt plaats volgens de volgende vuistregel: één dag, per uur tijdsverschil is nodig om het lichaam aan de desbetreffende tijdszone te doen aanpassen.

Voltage op de Antillen

Het voltage op de Antillen is standaard 110/120V. Op de meeste scheerapparaten en haarföhns zit een schakelaar waarmee u het voltage kunt omzetten van 220 naar 110/120 volt. U heeft wel een reisstekker nodig met twee platte polen, zoals die ook in de Verenigde Staten gebruikt wordt.
Als u geen schakelaar op uw elektrische apparatuur heeft, heeft u een adapter nodig. U kunt deze het beste voor vertrek kopen. Sommige accommodaties echter, hebben ook 220 V aansluitingen. Dit staat bij de accommodatie vermeld. In het geval van een duiklamp kunt u vaak ook bij de duikschool terecht!

Nederlands Nieuws

De Telegraaf
Als u echt gedurende de vakantie het Nederlandse nieuws niet kunt missen, geen man over boord, want op de Antillen is een Caribische editie van De Telegraaf te verkrijgen, met vrijwel al het nieuws uit de Nederlandse moedereditie.
BVN
Bovendien kun je ook via de TV op de hoogte blijven: dagelijks worden o.a. het Nederlandse 8 uur journaal, het sportjournaal en NOVA uitgezonden.

Medicijnen aan boord

Passagiers die medicijnen en/of injectienaalden meenemen aan boord, kunnen dit gewoon doen, mits de afmetingen en het gewicht voldoen aan de criteria voor cabine-baggage (1 stuk, LxBxH = max. 115 cms – 10 kgs) en mits voorzien van een beschrijving van de arts of een medisch paspoort van de apotheek. In andere gevallen dient CBBG te worden aangevraagd, met afmetingen, gewicht en omschrijving. De passagier is zelf verantwoordelijk voor het bewaren en vervoeren.

In geval van nood

Bonaire heeft een ziekenhuis met 60 bedden, Hospitaal San Francisco met een vakbekwame staf verpleegkundigen, artsen enz. Er is een ambulancevliegtuig beschikbaar in geval van nood.

Decompressietank

Voor duikers is het belangrijk om te weten dat er een decompressietank is. Deze voorziening wordt geleid door zeer goed getrainde mensen. Het noodtelefoonnummer is 133.

Tropisch ongemak

Wie op vakantie gaat naar de tropen is verzekerd van o.a. een heerlijk temperatuurtje en veel zon. Daarnaast maak je kennis met de prachtigste dieren en vogels maar helaas kom je soms ook minder gewenste diertjes tegen, zoals bijvoorbeeld muggen.
Vooral in de regentijd met een hoge luchtvochtigheid kunnen deze beestjes nogal wat last veroorzaken. Daarom bij deze het advies muggenmelk of iets dergelijks mee te nemen. Let er wel goed op dat het geschikt is voor de tropen. Klik hier voor nadere informatie.
Vitamine B helpt NIET

Fort Zoutman, Oranjestad, Aruba

Elke dinsdagavond vindt op de binnenplaats van Fort Zoutman met de Willem III toren het Bon Bini Festival plaats. Aanvang van dit c.a. twee uur durende evenement is om 18.30 uur.
Geniet van folkloristische optredens onder het genot van (lokale) hapjes en drankjes. Een échte aanrader! Fort Zoutman is het oudste gebouw van Aruba!

Lac Cai, Bonaire, op zondag

Een absolute aanrader is een bezoekje aan Lac Cai. Vooral op zondag is het daar uitermate goed toeven.
Geniet van het prachtige uitzicht over zee onder het genot van een (lokaal) hapje, een drankje en vanaf ongeveer half één naar de muziek van Los Pincipes die vooral “luister” muziek spelen. En vanaf 3 uur/half vier is er op het “podium” 100 meter verderop meestal ook nog live-muziek waarop naar hartelust gedanst kan worden!

Flamingo’s

Net zoals de schitterende koraalriffen is ook de prachtige Flamingo een visitekaartje van Bonaire. En gelukkig: de laatste tijd groeit de Flamingopopulatie. Doordat het zeewaterpeil stijgt, zijn er meer kleine vissen in de baaien en dus is er meer voedsel beschikbaar.
Mede hierdoor en het strenge natuurbeheer biedt Bonaire nu een “thuis” aan zo’n 3.100 flamingo’s. Vooral het Gotomeer op Bonaire is een rust- en voederplaats voor duizenden Flamingo’s.

Geef een reactie

NIeuwsbrief

Altijd de laatste Caribische deals en het actuele nieuws!

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)