Combinatiereis duiken op twee parels

Prijsindicatie per persoon
€ 3.600
Een nieuwe combinatiereis naar twee bijzondere duikeilanden Saba en St. Eustatius. Deze twee bovenwindse eilanden bieden prachtige duiken. Nog echt onaangetast natuurschoon onderwater met veel kansen op schildpadden, ray’s en zelfs hammerheads. Je vliegt via Sint Maarten naar St. Eustatius en verblijft daar 7 nachten, daarna vlieg je naar Saba om ook daar 7 nachten te verblijven.

Inclusief in deze reis

St. Eustatius

Kleinschalig en uniek

St. Eustatius heeft ontzettend veel te bieden op het gebied van duiken. Van Eagle Rays en haaien tot aan de prachtigste kleurrijke juvenile visjes. Prachtige wrakduiken, stromingsduiken, een bijzondere nachtduik op een gezonken schip met tientallen schildpadden, etc. St. Eustatius heeft een vulkanische oorsprong en dat zie je ook onder water! Duikers komen ogen en tijd tekort om al de buitengewoon fraaie onderwaternatuur te ontdekken en te bewonderen: de mooiste koraalriffen, wrakken, veel zogenaamde “Pinnacles”, hard en zacht koraal, sponzen en natuurlijk een overdaad aan vissen in allerlei soorten en maten. St. Eustatius heeft een vulkanische oorsprong en dat zie je ook onder water! Je gaat 10 bootduiken maken met Scubaqua op het Marine Park.

Jullie verblijven bij in een eigen cottage bij de Statia Lodge. Er is een huurauto inbegrepen zodat je in alle vrijheid het eiland kunt verkennen. Zo is het ook een aanrader om richting de Quill te rijden om daar een prachtige wandeling te maken door het regenwoud naar boven zodat je een fantastisch uitzicht hebt over de krater van de vulkaan.

Ontdek de historie van de Blue Beads

St. Eustatius is een eiland met een hele rijke historie. In de gouden eeuw beschikte het kleine St. Eustatius over een van de grootste havens ter wereld. Daarbij is het eiland door de jaren heen regelmatig gewisseld van bestuur. Vooral Engeland, Frankrijk en Nederland hebben hier een flinke strijd om gevoerd. De sporen van de historie zie je ook boven water nog duidelijk. Zo is er een prachtig oud fort en diverse oude gebouwen. En in de wateren rondom St. Eustatius kun je zo genoemde Blue Beads vinden. Het zijn blauwe kralen met een bijzonder historisch verhaal. Tijdens de viering van het einde van hun slavernij gooiden de slaven hier blauwe kralen in het water, en de bodem van de duikplaat Blue Bead ligt nog steeds bezaaid met deze prachtige pareltjes. De meeste duikers speuren dan ook nauwkeurig de bodem af in de hoop er eentje te vinden en vergeten de lokale uitspraak: ‘Jij vindt de kraal niet, maar de kraal vindt jou’.

Saba

The Unspoiled Queen

Saba, “The Unspoiled Queen”, heeft de duiker heel veel ongerepte, pure natuur te bieden. Zoals de meeste eilanden van de Antillen bezit ook Saba een schitterende onderwaterwereld. Saba is zuinig op haar onderwaterrijkdom: al vanaf 1986 is het Saba Marine Park een beschermd natuurgebied. Anders dan bijvoorbeeld Bonaire kent Saba geen kantduiklocaties, om de simpele reden dat er geen baaien en/of stranden zijn. Duikers moeten dus het water op, maar dat zal geen probleem zijn want verreweg de meeste van 30 duiklocaties liggen op maximaal 20 minuten van de haven.

Op dit eiland verblijf je 7 nachten in Juliana’s Hotel. Een klein intiem hotel met een hele informele sfeer. Op Saba maak je ook 8 bootduiken met Sea Saba, een van Saba’s oudste en meest ervaren duikcentra.

Retourvliegticket Amsterdam - St. Maarten
Vliegticket St. Maarten - St. Eustatius
7 nachten Statia Lodge op St. Eustatius
Huurauto op St. Eustatius
10 dubbele tank bootduiken op st. Eustatius
Vliegticket St. Eustatius - Saba
7 nachten Juliana's op Saba
10 dubbele tank bootduiken op Saba
Vliegticket Saba - St. Maarten
Prijsindicatie
€ 3.600
Genoemde prijs is op basis van: Alle prijzen op onze website zijn indicatief en o.b.v. een voorbeeldreis. Vraag een offerte aan voor een offerte op maat. Kies je eigen reisperiode, aantal personen in het reisgezelschap, reisduur en meer.
Prijs per persoon op basis van 2 personen

Voorbeeld accommodaties bij deze reis

Statia Lodge St. Eustatius

Statia Lodge

The Old Gin House St. Eustatius

The Old Gin House

Juliana's Saba

Juliana's Hotel

Offerte aanvraag voor

Combinatiereis duiken op twee parels

Bon Travel is al jaren op zoek naar de pareltjes van de Caribbean. We zoeken / plannen / inspireren graag om jouw ultieme Caribische reis werkelijkheid te laten worden. Laat je gegevens achter, dan kunnen we beginnen!

Andere Voorbeeldreizen voor jou...

11 daagse reis

Offerte aanvraag

Vraag offerte aan voor deze reis

Wat leuk dat je een aanvraag gaat doen. Vul je gegevens in en vertel wat over je wensen en dan nemen we zo snel mogelijk contact met jou op. 

Offerte aanvraag

Wat leuk dat je een offerte wilt aanvragen! Via het formulier hieronder kun je een aanvraag doen. Maar je kunt ons ook altijd bellen zodat we telefonisch de aanvraag kunnen doornemen.  Vul het formulier in of laat een reisexpert jou bellen om je wensen op te nemen. 

NIeuwsbrief

Altijd de laatste Caribische deals en het actuele nieuws!

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)