Chien-Tong--kopie.jpg
Scubaqua new 6_1.jpg

Duiken op twee unieke ongerepte groene parels

16-daagse
Duikreis combinatiereis
Prijsindicatie
€ 3.199
St. Eustatius
|
Saba

Een nieuwe combinatiereis naar twee bijzondere duikeilanden Saba en St. Eustatius. Deze twee bovenwindse eilanden bieden prachtige duiken. Nog echt onaangetast natuurschoon onderwater met veel kansen op schildpadden, ray’s en zelfs hammerheads. Je vliegt via Sint Maarten naar St. Eustatius en verblijft daar 7 nachten, daarna vlieg je naar Saba om ook daar 7 nachten te verblijven.

Inbegrepen in deze voorbeeldreis

Retourvliegticket Amsterdam - St. Maarten
Vliegticket St. Maarten - St. Eustatius
7 nachten Statia Lodge op St. Eustatius
Huurauto op St. Eustatius
10 dubbele tank bootduiken op st. Eustatius
Vliegticket St. Eustatius - Saba
7 nachten Juliana's op Saba
10 dubbele tank bootduiken op Saba
Vliegticket Saba - St. Maarten

Niet inbegrepen

Eventuele vertrekbelastingen
Marine parkfee op St. Eustatius (ongeveer $30)

Inbegrepen in deze voorbeeldreis

Retourvliegticket Amsterdam - St. Maarten
Vliegticket St. Maarten - St. Eustatius
7 nachten Statia Lodge op St. Eustatius
Huurauto op St. Eustatius
10 dubbele tank bootduiken op st. Eustatius
Vliegticket St. Eustatius - Saba
7 nachten Juliana's op Saba
10 dubbele tank bootduiken op Saba
Vliegticket Saba - St. Maarten

Niet inbegrepen

Eventuele vertrekbelastingen
Marine parkfee op St. Eustatius (ongeveer $30)

Kaart van deze reis

St. Eustatius

Kleinschalig en uniek

St. Eustatius heeft ontzettend veel te bieden op het gebied van duiken. Van Eagle Rays en haaien tot aan de prachtigste kleurrijke juvenile visjes. Prachtige wrakduiken, stromingsduiken, een bijzondere nachtduik op een gezonken schip met tientallen schildpadden, etc. St. Eustatius heeft een vulkanische oorsprong en dat zie je ook onder water! Duikers komen ogen en tijd tekort om al de buitengewoon fraaie onderwaternatuur te ontdekken en te bewonderen: de mooiste koraalriffen, wrakken, veel zogenaamde “Pinnacles”, hard en zacht koraal, sponzen en natuurlijk een overdaad aan vissen in allerlei soorten en maten. St. Eustatius heeft een vulkanische oorsprong en dat zie je ook onder water! Je gaat 10 bootduiken maken met Scubaqua op het Marine Park.

Jullie verblijven bij in een eigen cottage bij de Statia Lodge. Er is een huurauto inbegrepen zodat je in alle vrijheid het eiland kunt verkennen. Zo is het ook een aanrader om richting de Quill te rijden om daar een prachtige wandeling te maken door het regenwoud naar boven zodat je een fantastisch uitzicht hebt over de krater van de vulkaan.

Ontdek de historie van de Blue Beads

St. Eustatius is een eiland met een hele rijke historie. In de gouden eeuw beschikte het kleine St. Eustatius over een van de grootste havens ter wereld. Daarbij is het eiland door de jaren heen regelmatig gewisseld van bestuur. Vooral Engeland, Frankrijk en Nederland hebben hier een flinke strijd om gevoerd. De sporen van de historie zie je ook boven water nog duidelijk. Zo is er een prachtig oud fort en diverse oude gebouwen. En in de wateren rondom St. Eustatius kun je zo genoemde Blue Beads vinden. Het zijn blauwe kralen met een bijzonder historisch verhaal. Tijdens de viering van het einde van hun slavernij gooiden de slaven hier blauwe kralen in het water, en de bodem van de duikplaat Blue Bead ligt nog steeds bezaaid met deze prachtige pareltjes. De meeste duikers speuren dan ook nauwkeurig de bodem af in de hoop er eentje te vinden en vergeten de lokale uitspraak: ‘Jij vindt de kraal niet, maar de kraal vindt jou’.

Saba

The Unspoiled Queen

Saba, “The Unspoiled Queen”, heeft de duiker heel veel ongerepte, pure natuur te bieden. Zoals de meeste eilanden van de Antillen bezit ook Saba een schitterende onderwaterwereld. Saba is zuinig op haar onderwaterrijkdom: al vanaf 1986 is het Saba Marine Park een beschermd natuurgebied. Anders dan bijvoorbeeld Bonaire kent Saba geen kantduiklocaties, om de simpele reden dat er geen baaien en/of stranden zijn. Duikers moeten dus het water op, maar dat zal geen probleem zijn want verreweg de meeste van 30 duiklocaties liggen op maximaal 20 minuten van de haven.

Op dit eiland verblijf je 7 nachten in Juliana’s Hotel. Een klein intiem hotel met een hele informele sfeer. Op Saba maak je ook 8 bootduiken met Sea Saba, een van Saba’s oudste en meest ervaren duikcentra.

Aanbevolen accommodaties in deze reis

teaser image

Juliana's Hotel - Prachtige ligging en persoonlijke aandacht

Juliana’s Hotel biedt een verscheidenheid aan accommodaties die geschikt zijn voor ieders voorkeur. Er zijn kamers voor de prijsbewuste reiziger met uitzicht op de tuin of kamers met zeezicht. Ook voor degenen die op zoek zijn naar meer luxe accommodaties zijn er een suite, cottage en typische Sabaanse huisjes. Door de gepersonaliseerde service en superieure voorzieningen kom je hier helemaal tot rust. Ontdek deze vredige, stressvrije en relaxte oase.

Windwardside, Saba
teaser image

Statia Lodge - Vrijstaande lodges met uitzicht op zee

Statia Lodge is een kleinschalig bungalowpark dat is gelegen in het zuidelijke gedeelte van Sint Eustatius. Dit gebied wordt gekenmerkt door een rijke natuur, rust en ontspanning. De bungalows zijn omringd door een prachtige, tropische tuin en hebben allemaal een fantastisch uitzicht op de Caribische Zee.

White Wall, St. Eustatius

Prijsindicatie

Hieronder tref je een prijsindicatie van deze reis. De reissom is van een aantal factoren afhankelijk, waaronder de tarieven van de vliegtickets en of de reis plaatsvindt in het hoogseizoen of het laagseizoen. Wij rekenen de exacte prijs graag voor je uit.

Alle prijzen op onze website zijn indicatief en o.b.v. een voorbeeldreis. Vraag een offerte aan voor een offerte op maat. Kies je eigen reisperiode, aantal personen in het reisgezelschap, reisduur en meer.
Reisduur o.b.v. Reisperiode Extras Indicatie prijs p.p.
16 dagen 2 personen Laagseizoen Vliegtickets Amsterdam - St. Maarten, Vluchten tussen de eilanden, 7 nachten verblijf op Saba, 7 nachten verblijf op St. Eustatius, 20 bootduiken (10 per eiland). € 3.199

Persoonlijke noot van BON travel

frank-profile-picture

Op St. Eustatius heb ik een van mijn mooiste duiken van de Caribbean gemaakt. Het was een nachtduik naar het scheepswrak de Chientong. Het schip fungeerde 's nachts als schildpaddenhotel. In het licht van mijn lamp doken tientallen schildpadden op, met het silhouette van het schip als achtergrond. Een magisch schouwspel. Op de terugweg gebaarde de Duikschooleigenaar Marieke dat ik mijn lamp uit moest doen. Het lichtgevende plankton dat ik toen zag was de kers op de taart.

Frank Bijsterbosch
Eigenaar & Reisexpert

Offerte aanvraag voor

Combinatiereis duiken op twee parels

Bon Travel is al jaren op zoek naar de pareltjes van de Caribbean. We zoeken / plannen / inspireren graag om jouw ultieme Caribische reis werkelijkheid te laten worden. Laat je gegevens achter, dan kunnen we beginnen!

vraag offerte aan

Vraag hier je Offerte aan voor

Combinatiereis duiken op twee parels

Andere Voorbeeldreizen voor jou...

NIeuwsbrief

Altijd de laatste Caribische deals en het actuele nieuws!

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)