16 dagen | vanaf € 3.455 per persoon

Duiken op twee unieke parels

Saba, St. Eustatius – Caribbean

Een nieuwe combinatiereis naar twee bijzondere duikeilanden Saba en St. Eustatius. Deze twee bovenwindse eilanden bieden prachtige duiken. Nog echt onaangetast natuurschoon onderwater met veel kansen op schildpadden, ray’s en zelfs hammerheads. Je vliegt via Sint Maarten naar St. Eustatius en verblijft daar 7 nachten, daarna vlieg je naar Saba om ook daar 7 nachten te verblijven.

dominica-kaart2

Wat kun je verwachten op deze reis?

 • De eilanden zijn te bereiken via St. Maarten. Bon Travel zorgt voor een aangename uitgestippelde route.
 • 7 nachten per accommodatie, inclusief ontbijt
 • Transfers zijn inbegrepen
 • 10 bootfuiken per eiland
 • We kunnen inspelen op al je wensen: een huurauto, meer duiken maken, andere accommodatie, langere verblijfsduur, speciale zorg nodig? Laat het ons weten, we maken je reis graag op maat.

Kleinschalig & Uniek, St. Eustius

St. Eustatius heeft ontzettend veel te bieden op het gebied van duiken. Van Eagle Rays en haaien tot aan de prachtigste kleurrijke juvenile visjes. Prachtige wrakduiken, stromingsduiken, een bijzondere nachtduik op een gezonken schip met tientallen schildpadden, etc.  St. Eustatius heeft een vulkanische oorsprong en dat zie je ook onder water! Duikers komen ogen en tijd tekort om al de buitengewoon fraaie onderwaternatuur te ontdekken en te bewonderen: de mooiste koraalriffen, wrakken, veel zogenaamde “Pinnacles”, hard en zacht koraal, sponzen en natuurlijk een overdaad aan vissen in allerlei soorten en maten. St. Eustatius heeft een vulkanische oorsprong en dat zie je ook onder water! Je gaat 10 bootduiken maken met Scubaqua op het Marine Park.

Blue Beads

Rondom St. Eustatius kun je zo genoemde Blue Beads vinden. Het zijn blauwe kralen met een bijzonder historisch verhaal. Tijdens de viering van het einde van hun slavernij gooiden de slaven hier blauwe kralen in het water, en de bodem van de duikplaat Blue Bead ligt nog steeds bezaaid met deze prachtige pareltjes. De meeste duikers speuren dan ook nauwkeurig de bodem af in de hoop er eentje te vinden en vergeten de lokale uitspraak: ‘Jij vindt de kraal niet, maar de kraal vindt jou’.

Schildpadden hotel

Een duik die je zeker niet mag missen is er eentje naar het wrak Chieng Tong, een 52m lange Taiwanese long-liner. Mooi op zijn kiel rustend is het schip nu als kunstmatig rif aan een tweede leven begonnen. ’s Nachts biedt het een slaapplaats voor de vele schildpadden die er komen uitrusten en overnachten.

Verschillende soorten blennies, gobies, barracuda’s, makrelen, garnaaltjes, rifhaaien, … Het onderwaterleven van Sint Eustatius blijft ons duik na duik verbazen. De duikplaatsen zijn enorm afwisselend en je vindt er zowel macro leven, wrakken als grote vis. Bij de duikplaats Lost Anchor zie ik tot driemaal toe een grote hamerhaai die steeds net iets dichterbij komt. Jammer genoeg wou deze niet op de foto.
Bruno van Saen – Onderwaterfotograaf

Kleinschalige duikschool met passie

Het duiken op St. Eustatius zal tijdens deze reis zal verzorgd worden door ScubAqua. De duikschool wordt met veel plezier en passie gerund door Marieke, Mike, Ingrid en Menno. Ze hechten veel waarde aan veiligheid en milieuvriendelijk duiken. Ook persoonlijke service staat voorop. De duikschool is gevestigd in een een van de oudste historische panden van St. Eustius.

The Unspoiled Queen, Saba

Saba, “The Unspoiled Queen”, heeft de duiker heel veel ongerepte, pure natuur te bieden. Zoals de meeste eilanden van de Antillen bezit ook Saba een schitterende onderwaterwereld. Saba is zuinig op haar onderwaterrijkdom: al vanaf 1986 is het Saba Marine Park een beschermd natuurgebied. Anders dan bijvoorbeeld Bonaire kent Saba geen kantduiklocaties, om de simpele reden dat er geen baaien en/of stranden zijn. Duikers moeten dus het water op, maar dat zal geen probleem zijn want verreweg de meeste van 30 duiklocaties liggen op maximaal 20 minuten van de haven.

Op dit eiland verblijf je 7 nachten in Juliana’s Hotel. Een klein intiem hotel met een hele informele sfeer. Op Saba maak je ook 8 bootduiken met Sea Saba, een van Saba’s oudste en meest ervaren duikcentra.

Doe een aanvraag

Voor ‘Duiken op 2 parels’

Kom in contact

Hiernaast is ruimte om alvast alles wat je aan ons kwijt wil te vertellen. Zo kunnen wij daar rekening mee houden. Zeg bijvoorbeeld iets over het reisgezelschap, reisduur of wensen.

Wat kun je verwachten?

Wij beloven onze absolute toewijding bij het organiseren van jouw ultieme Caribische reis. Daarbij laten we ons leiden door jouw wensen.

Of je nou snel een villa wilt boeken of op kantoor samen met een reisexpert de hele route wil uitstippelen. Wij passen ons aan jouw wensen aan.

wij zorgen voor:

 • een sluitende planning
 • een logistiek efficiente reis
 • service van a tot z
 • persoonlijk advies van onze reisexperts
 • tips, ideeen en inspiratie
 • een reis op maat
Neem contact met mij op

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op

Not readable? Change text. captcha txt