Chien-Tong--kopie.jpg
Saba-St.Eustatius-Duiken

Duik in het onbekende

9-daagse
Duikreis
Prijsindicatie
St. Eustatius

Deze reis is voor de echte duikfanaat. St. Eustatius is een kleine parel in de Caribische zee. De onderwaterwereld van St. Eustatius wordt vaak geroemd vanwege het gevarieerde aanbod voor duikers. Van prachtige wrakduiken, tot stromingsduiken langs vulkanische uitlopers, duiken met schildpadden, verpleegsterhaaien of ontdek juist dat schoonheid hem soms in de kleine dingen zit: kleurrijke juveniles en de brutale en nieuwsgierige blennies. De duikspots zijn met de boot te bereiken.

Inbegrepen in deze voorbeeldreis

Maak 10 bootduiken met een handjevol andere duikers.
Ga duiken bij een professionele, kleinschalige en gezellige duikschool met meerdere Nederlandstalige medewerkers
Verblijf 7 dagen in een hotel in een historisch pand (voormalige gin stokerij) vlakbij de duikschool. Je verblijft in een Garden View kamer, inclusief ontbijt.
Transfer tussen het vliegveld en accommodatie wordt verzorgd.
Maak een van de 1o bootduiken een nachtduik naar het wrak Chientong dat s'nachts een schildpaddenhotel lijkt te zijn.
Retour Vliegticket KLM van Amsterdam - St. Maarten. Retourvliegticket van St. Maarten naar St. Eustatius.

Niet inbegrepen

Marinepark fee is nog niet inbegrepen
Eventuele vertrekbelasting

Inbegrepen in deze voorbeeldreis

Maak 10 bootduiken met een handjevol andere duikers.
Ga duiken bij een professionele, kleinschalige en gezellige duikschool met meerdere Nederlandstalige medewerkers
Verblijf 7 dagen in een hotel in een historisch pand (voormalige gin stokerij) vlakbij de duikschool. Je verblijft in een Garden View kamer, inclusief ontbijt.
Transfer tussen het vliegveld en accommodatie wordt verzorgd.
Maak een van de 1o bootduiken een nachtduik naar het wrak Chientong dat s'nachts een schildpaddenhotel lijkt te zijn.
Retour Vliegticket KLM van Amsterdam - St. Maarten. Retourvliegticket van St. Maarten naar St. Eustatius.

Niet inbegrepen

Marinepark fee is nog niet inbegrepen
Eventuele vertrekbelasting

Kaart van deze reis

St. Eustatius

St. Eustatius is een klein vulkanisch eiland in de Caribische zee met een schitterende natuur, zowel boven als onder water. Bovenwater kun je prachtig hiken op de vulkaan The Quill. Loop de krater in dwars door het regenwoud met mega bomen, tarzanlianen en bijzondere tropische planten. St. Eustatius is een schitterend groen eiland waar je in alle rust van de natuur kunt genieten. Hier tref je geen massa toerisme en ervaar je het rustige Caribische leven wat op veel buureilanden al jaren niet meer aanwezig is. Met slechts een handjevol inwoners doet de hoofdstad eerder aan als een soort boeren plattelands dorp.

 

Een klein eiland met een grootse historie

Je zou het niet verwachten van een eiland van het formaat van St. Eustatius. Maar ooit beschikte St. Eustatius over een van ’s werelds grootste havens.

Jaarlijks werd de haven bezocht door duizenden schepen die voor veel economische bedrijvigheid zorgden en de destijds 20.000 (!) inwoners veel voorspoed bracht. Ter vergelijking: op dit moment telt Statia ongeveer 2700 inwoners. Dankzij de rijkdom in die voor Statia “gouden eeuwen” kreeg het eiland de bijnaam “The Golden Rock” (Gouden Rots). Overal op het eiland zie je deze boeiende geschiedenis terug. Bekijk de oude gebouwen, ruïnes of archeologische vondsten.

Wie meer te weten wil komen over dit mooie eiland en zijn interessante geschiedenis, kan terecht in de twee musea die Statia rijk is: het Simon Doncker Museum, dat gehuisvest is in één van de oudste gebouwen op het eiland en het Historisch Museum. Beide musea staan in Oranjestad en beschikken over een collectie archeologische vondsten en geven meer inzicht in het koloniale verleden en het pre-Columbiaanse tijdperk.

Het onderwaterleven van Sint Eustatius blijft ons duik na duik verbazen. De duikplaatsen zijn enorm afwisselend en je vindt er zowel macro leven, wrakken als grote vis. (Bruno van Saen, onderwaterfotograaf)

Het duiken tijdens deze reis zal verzorgd worden door Scubaqua. De duikschool wordt met veel plezier en passie gerund door Marieke, Mike, Ingrid en Menno. Ze hechten veel waarde aan veiligheid en milieuvriendelijk duiken. Ook persoonlijke service staat voorop. De duikschool is gevestigd in een prachtig historisch pand.

St. Eustatius is een kleine parel in de Caribische zee. De onderwaterwereld van St. Eustatius wordt vaak geroemd vanwege het gevarieerde aanbod voor duikers. Van prachtige wrakduiken, tot stromingsduiken langs vulkanische uitlopers, duiken met schildpadden, verpleegsterhaaien of ontdek juist dat schoonheid hem soms in de kleine dingen zit: kleurrijke juveniles en de brutale en nieuwsgierige blennies. De duikspots zijn met de boot te bereiken. Lees hier meer over duiken op St. Eustatius.

Het verhaal van onderwaterfotograaf Bruno van Saen in de Hippocampus geeft een goede impressie van St. Eustatius als duikbestemming:

Maar, vandaag duiken we op de duikplaats Blue Bead Hole. Deze is genoemd naar de blauwe kralen die hier nog steeds kunnen worden gevonden. Tijdens de viering van het einde van hun slavernij gooiden de slaven hier blauwe kralen in het water, en de bodem van deze duikplaats ligt nog steeds bezaaid met deze prachtige pareltjes. De meesten van onze mededuikers speuren dan ook nauwkeurig de bodem af in de hoop er eentje te vinden en vergeten de lokale uitspraak: ‘Jij vindt de kraal niet, maar de kraal vindt jou’. En ja hoor, tijdens ons verblijf op Sint Eustatius worden drie blauwe kralen gevonden. Ikzelf keer echter huiswaarts zonder succes maar ik vind er wel het gevecht van de pike blenny.

[…]

Een duik die je zeker niet mag missen is er eentje naar het wrak Chieng Tong, een 52m lange Taiwanese long-liner. Mooi op zijn kiel rustend is het schip nu als kunstmatig rif aan een tweede leven begonnen. ’s Nachts biedt het een slaapplaats voor de vele schildpadden die er komen uitrusten en overnachten.

Verschillende soorten blennies, gobies, barracuda’s, makrelen, garnaaltjes, rifhaaien, … Het onderwaterleven van Sint Eustatius blijft ons duik na duik verbazen. De duikplaatsen zijn enorm afwisselend en je vindt er zowel macro leven, wrakken als grote vis. Bij de duikplaats Lost Anchor zie ik tot driemaal toe een grote hamerhaai die steeds net iets dichterbij komt. Jammer genoeg wou deze niet op de foto.

– Bruno Van Saen (Hippocampus jan/feb 2014, lees het hele reisverslag “Sint Eustatius: Een klein pareltje in de Caribische zee!“)

Gedurende jullie verblijf op St. Eustatius verblijven jullie bij een accommodatie naar keuze. Zowel The Old Gin House als de Statia Lodge zijn populaire verblijven onder de duikende vakantieganger.

Aanbevolen accommodaties in deze reis

teaser image

The Old Gin House - Hotel gevestigd in historisch gebouw direct aan zee

Dit kleinschalige en sfeervolle hotel is gevestigd in de benedenstad van Oranjestad met op loopafstand allerlei voorzieningen als restaurants, bars en musea. Old Gin House is gevestigd in een heel bijzonder gebouw: een reconstructie van een oude katoenspinnerij.

Oranjestad (benedenstad), St. Eustatius

Prijsindicatie

Hieronder tref je een prijsindicatie van deze reis. De reissom is van een aantal factoren afhankelijk, waaronder de tarieven van de vliegtickets en of de reis plaatsvindt in het hoogseizoen of het laagseizoen. Wij rekenen de exacte prijs graag voor je uit.

Alle prijzen op onze website zijn indicatief en o.b.v. een voorbeeldreis. Vraag een offerte aan voor een offerte op maat. Kies je eigen reisperiode, aantal personen in het reisgezelschap, reisduur en meer.

Persoonlijke noot van BON travel

eline

Duiken op St. Eustatius is heel erg divers en uniek. Je hebt er kleine juveniles, grotere vis zoals rifhaaien en roggen, wrakduiken, stromingsduiken, duiken langs vulkanische uitlopers. Kortom, keus genoeg.

Eline Herder
Productontwikkeling Bon Travel
frank

Duiken doe je op St. Eustatius in hele persoonlijke sfeer. Je bent met een klein gezelschap en deelt je ervaringen daardoor erg makkelijk.

Frank Bijsterbosch
Reisspecialist & Eigenaar Bon Travel

Offerte aanvraag voor

Duik in het onbekende

Bon Travel is al jaren op zoek naar de pareltjes van de Caribbean. We zoeken / plannen / inspireren graag om jouw ultieme Caribische reis werkelijkheid te laten worden. Laat je gegevens achter, dan kunnen we beginnen!

vraag offerte aan

Vraag hier je Offerte aan voor

Duik in het onbekende

Andere Voorbeeldreizen voor jou...

NIeuwsbrief

Altijd de laatste Caribische deals en het actuele nieuws!

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)