eustatius-chientong

9 dagen | vanaf € 2.180 per persoon

Duik in het onbekende

St. Eustatius, Caribbean

Deze reis is voor de echte duikfanaat. St. Eustatius is een kleine parel in de Caribische zee. De onderwaterwereld van St. Eustatius wordt vaak geroemd vanwege het gevarieerde aanbod voor duikers. Van prachtige wrakduiken, tot stromingsduiken langs vulkanische uitlopers, duiken met schildpadden, verpleegsterhaaien of ontdek juist dat schoonheid hem soms in de kleine dingen zit: kleurrijke juveniles en de brutale en nieuwsgierige blennies. De duikspots zijn met de boot te bereiken.

map-statia

Wat kun je verwachten op deze reis?

 • Maak 10 bootduiken met een handjevol andere duikers.
 • Ga duiken bij een professionele, kleinschalige en gezellige duikschool met meerdere Nederlandstalige medewerkers.
 • Ontdek het rustige vulkanische eiland St. Eustatius.
 • Wandel door de regenwouden in een vulkanische krater
 • Verblijf 7 dagen in een hotel in een historisch pand (voormalige gin stokerij) vlakbij de duikschool. Je verblijft in een Garden View kamer, inclusief ontbijt.
 • Transfer tussen het vliegveld en accommodatie wordt verzorgd.
 • Maak een van de 1o bootduiken een nachtduik naar het wrak Chientong dat s’nachts een schildpaddenhotel lijkt te zijn.
 • Retour Vliegticket KLM van Amsterdam – St. Maarten. Retourvliegticket van St. Maarten naar St. Eustatius.
 • Ontdek de rijke historie van St. Eustatius

stingray-steustatius

Vulkanische natuur

St. Eustatius is een klein vulkanisch eiland in de Caribische zee met een schitterende natuur, zowel boven als onder water. Bovenwater kun je prachtig hiken op de vulkaan The Quill. Loop de krater in dwars door het regenwoud met mega bomen, tarzanlianen en bijzondere tropische planten. St. Eustatius is een schitterend groen eiland waar je in alle rust van de natuur kunt genieten. Hier tref je geen massa toerisme en ervaar je het rustige Caribische leven wat op veel buureilanden al jaren niet meer aanwezig is. Met slechts een handjevol inwoners doet de hoofdstad eerder aan als een soort boeren plattelands dorp.

Een klein eiland met een grootse historie

Je zou het niet verwachten van een eiland van het formaat van St. Eustatius. Maar ooit beschikte St. Eustatius over een van ’s werelds grootste havens.

Jaarlijks werd de haven bezocht door duizenden schepen die voor veel economische bedrijvigheid zorgden en de destijds 20.000 (!) inwoners veel voorspoed bracht. Ter vergelijking: op dit moment telt Statia ongeveer 2700 inwoners. Dankzij de rijkdom in die voor Statia “gouden eeuwen” kreeg het eiland de bijnaam “The Golden Rock” (Gouden Rots). Overal op het eiland zie je deze boeiende geschiedenis terug. Bekijk de oude gebouwen, ruïnes of archeologische vondsten.

Wie meer te weten wil komen over dit mooie eiland en zijn interessante geschiedenis, kan terecht in de twee musea die Statia rijk is: het Simon Doncker Museum, dat gehuisvest is in één van de oudste gebouwen op het eiland en het Historisch Museum. Beide musea staan in Oranjestad en beschikken over een collectie archeologische vondsten en geven meer inzicht in het koloniale verleden en het pre-Columbiaanse tijdperk.

Duikspots in alle soorten en maten

Het onderwaterleven van Sint Eustatius blijft ons duik na duik verbazen. De duikplaatsen zijn enorm afwisselend en je vindt er zowel macro leven, wrakken als grote vis.
Bruno van Saen, top onderwaterfotograaf

oldginhouse

Dominica is een eiland met zoveel prachtige natuur en mooie plekken. BON travel geeft graag advies en verzorgt op verzoek graag tours met gidsen. We maken deze reis graag op maat. Binnen deze reis is een kleine 4×4 inbegrepen. Dit geef je alle vrijheid om de natuur te ontdekken. Bijna alle natuur is vrij toegankelijk op Dominica. Maar natuurlijk kan het wel veel leuker zijn om met een lokale gids op pad te gaan, omdat hij/zij de weg kent en je leuke weetjes kan vertellen.

Een top duikschool

Het duiken tijdens deze reis zal verzorgd worden door Scubaqua. De duikschool wordt met veel plezier en passie gerund door Marieke, Mike, Ingrid en Menno. Ze hechten veel waarde aan veiligheid en milieuvriendelijk duiken. Ook persoonlijke service staat voorop. De duikschool is gevestigd in een prachtig historisch pand.

Doe een aanvraag

Voor ‘Duik in het onbekende St. Eustatius’

Kom in contact

Hiernaast is ruimte om alvast alles wat je aan ons kwijt wil te vertellen. Zo kunnen wij daar rekening mee houden. Zeg bijvoorbeeld iets over het reisgezelschap, reisduur of wensen.

Wat kun je verwachten?

Wij beloven onze absolute toewijding bij het organiseren van jouw ultieme Caribische reis. Daarbij laten we ons leiden door jouw wensen.

Of je nou snel een villa wilt boeken of op kantoor samen met een reisexpert de hele route wil uitstippelen. Wij passen ons aan jouw wensen aan.

wij zorgen voor:

 • een sluitende planning
 • een logistiek efficiente reis
 • service van a tot z
 • persoonlijk advies van onze reisexperts
 • tips, ideeen en inspiratie
 • een reis op maat
Neem contact met mij op

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op

Not readable? Change text. captcha txt