9 dagen | vanaf € per persoon

Met jouw duikclub naar Bonaire

Bonaire, Caribbean

Bonaire is het ideale Caribische eiland om met je duikvereniging naar toe te gaan. Het is een klein eiland met een laidback sfeer waar je elkaar niet snel uit het oog verliest. Dankzij de vele kantduiken en uitstekende faciliteiten geniet je hier als duikvereniging van alle vrijheid om te duiken. BON travel helpt je graag bij het organiseren, adviseren en vinden van jullie perfecte duikreis. Daarbij houdt BON travel ook rekening met niet-duikende partners.

Wat kun je verwachten van Bon Travel?

 • BON travel kent Bonaire als geen ander, zowel boven als onderwater;
 • Al 20 jaar ervaring met groepsboekingen van duikreizen en kennis van Bonaire;
 • Interessante kortingen voor groepen (vanaf 10 personen), bij zowel vliegtickets, accommodaties en duikscholen;
 • Gratis voorlichtingsmateriaal voor de leden van de duikvereniging, zodat je een interessante en leuke presentatie kan maken;
 • Heldere offertes, geen verborgen kosten;
 • BON travel levert graag een pakket met pick-up huurauto’s, onbeperkt lucht en lood, gratis upgrade naar Nitrox, accommodatie, vlucht. Kortom een complete duikreis;
 • BON travel kan helpen met specifieke duik- en eiland gerelateerde vragen: Duiken ze int of din op Bonaire? – Wat zijn de mooiste duikspots van het eiland? – Welke accommodaties hebben een huisrif? – Waar kunnen we als groep ontbijten? – Mag mijn duiklamp in de handbagage van het vliegtuig?
 • Zowel kant- als bootduiken mogelijk;
 • Tips en advies bij het maken van unieke duiken en specialty’s, zoals nachtduiken, wrakduiken, Lionfish Diving, Clean-up Dives, Coral Restauration Dives;
 • Ook leuke alternatieven voor niet-duikers;
 • Je krijgt een vast aanspreekpunt binnen BON travel;
 • Bij mogelijke problemen op Bonaire is er een lokaal aanspreekpunt op het eiland aanwezig;
 • BON travel kan goed advies geven bij de keuze van een geschikte accommodatie. Van kleinschalig met gezellige bar of met ruime faciliteiten tot en met het huren van een groepsvilla met eigen huisrif en spoelbakken;
 • Ieder duikkoppel ontvangt een gratis Coral Reef Guide kaart om zo’n 250 soorten marineleven te identificeren.

Waarom is Bonaire zo ideaal voor jouw duikclub?

Bonaire is de absolute duikbestemming van het Caribisch gebied. De slogan “Diver’s Paradise” is ook zeker geen loze kreet. Het eiland is inderdaad een waar paradijs voor duikers. De onderwaterwereld is prachtig. De koralen zijn in goede staat en tref je in allerlei vormen en kleuren. Van hard koraal tot zachtkoraal met enorme waaiers. Het marineleven is zeer divers en uitgebreid. Om een paar te noemen: zeeschildpadden, dolfijnen, papegaaivissen, trompetvissen, eagle rays, spotted eagle rays, manta rays, barracuda’s, zeepaardjes, franse engelvis, rifhaai, triggerfish, juveniles, porcupinefish, octopus, kreeft, frogfish, flamingo tong, groene mureen.

Naast het schitterende onderwaterleven is met name de ontspannen sfeer van het eiland en de enorme vrijheid die je als duiker hebt een van de redenen dat veel duikers Bonaire als favoriete bestemming hebben. Het eiland bestaat uit meer dan 65 kantduiklocaties. Boek je een duikpakket dan krijg je standaard een pick-up huurauto op Bonaire. Hiermee geniet je van ultieme vrijheid op het eiland. Rij ’s ochtends door de Drive Thru en laad zoveel flessen in als het aantal duiken die jullie gaan maken die dag. Vervolgens rij je door naar de duikspot, te herkennen aan een geel geverfde gele steen met daarop de naam van de duikspot. Een gele boei in het water markeert het startpunt van het rif. Een klein stukje (rond de 50 meter) uitzwemmen is vaak voldoende. Even kijken hoe de stroming staat en de duik kan beginnen. Doordat je dus op Bonaire heel zelfstandig kunt duiken is het een ideale bestemming voor duikverenigingen. Leden van ieder duikniveau kunnen op Bonaire gaan duiken. Het water is overal warm, met goed zicht en je hebt er nauwelijks stroming. ’s avonds in de bar, tijdens het diner of bij het ontbijt kun je groepen samenstellen die een bepaalde duikspot willen gaan bezoeken. Lees ook het Magazine artikel van BON traveler Eline: 10 redenen waarom Bonaire zo geschikt is voor duikverenigingen.

Bonaire is een Diver’s Paradise, zeker voor groepen!

De werkwijze van BON travel voor jullie ultieme duikreis

Lijkt het jou geweldig om met jouw duikvereniging naar Bonaire te gaan? Uit ervaring weten we dat er dan vaak heel wat op je afkomt als organisator. BON travel heeft ruime ervaring in het organiseren van duikreizen naar Bonaire. Geef ons een seintje dat je met jouw duikvereniging misschien naar Bonaire zou willen gaan. Dan nemen wij contact op. We maken een inventarisatie van de grootte van de groep en krijgen graag een indruk de samenstelling. BON travel speelt graag op deze diverse groepstypen in. Zo hebben we reizen georganiseerd voor verenigingen met extra behoeften, duikclubs waar de niet-duikende partners meegaan, beginnende duikers, studentenverenigingen, etc. Je krijgt bij BON travel een vaste contactpersoon, zodat jullie specifieke behoefte goed in beeld is. In overleg stellen we eerst een offerte op en geven we ondersteunend materiaal voor een korte presentatie, zodat je kunt inventariseren hoeveel deelnemers interesse hebben. Zodra vervolgens het reisgezelschap bekend is zal de offerte steeds specifieker worden. BON travel houdt daarbij rekening met eventuele vergadermomenten van de vereniging. Ook doen we ons best om een leuke groepskorting mogelijk te maken in samenwerking met onze partners. Gedurende het hele proces staan we klaar om specifieke vragen te beantwoorden die de leden mogelijk aan je zouden stellen. Bijvoorbeeld:

 • wat is leuk om te doen op Bonaire voor mijn niet duikende partner?
 • wat voor flesaansluiting hebben ze op het eiland?
 • mag ik de duiklamp gewoon in de handbagage stoppen?
 • wat zijn mooie duikspots?
 • kunnen we ook een nachtduik maken als groep?

Kortom, BON travel haalt je graag het werk uit handen, adviseert en organiseert jullie ultieme duikreis tot in de puntjes.

Doe een aanvraag

Voor ‘Met de duikclub naar Bonaire’

Kom in contact

Hiernaast is ruimte om alvast alles wat je aan ons kwijt wil te vertellen. Zo kunnen wij daar rekening mee houden. Zeg bijvoorbeeld iets over het reisgezelschap, reisduur of wensen.

Wat kun je verwachten?

Wij beloven onze absolute toewijding bij het organiseren van jouw ultieme Caribische reis. Daarbij laten we ons leiden door jouw wensen.

Of je nou snel een villa wilt boeken of op kantoor samen met een reisexpert de hele route wil uitstippelen. Wij passen ons aan jouw wensen aan.

wij zorgen voor:

 • een sluitende planning
 • een logistiek efficiente reis
 • service van a tot z
 • persoonlijk advies van onze reisexperts
 • tips, ideeen en inspiratie
 • een reis op maat

Wat anderen zeggen over deze reis...

 • Aangezien we met een grote groep (24 personen) waren, is alle administratie via Bon Travel fantastisch verlopen. Alles was tot in de puntjes voorbereid, we konden met een gerust hart vertrekken richting Bonaire. We kwamen we aan in een op en top appartement resort Windsock, waar we prima onthaald werden.  Met de pick-up's door Bonaire bollen is een apart gevoel van vrijheid. Je kan de dag zelf inplannen, bij Wannedive hebben we goede en nuttige tips gekregen over de mooiste en avontuurlijkste duikplaatsen.  Er zijn op het eiland fantastische eetgelegenheden, Windsock beach, @sea, Joe's BBQ,.... Het is voor iedereen een fantastische, ontspannende, avontuurlijke, vrij & toffe duuikreis geweest. Bedankt Bon Travel!

  Duikschool 't Zeepaardje
  Duikschool 't Zeepaardje Duikreis Bonaire, oktober 2017
Neem contact met mij op

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op

Not readable? Change text. captcha txt