Duikreis Ambergris Caye

Prijsindicatie per persoon
€ 2.925
Belize is een land met vele aspecten een rijke cultuur, een prachtige natuur en een van de beste duiklocaties ter wereld. In de reis ontdek je het beste van Belize in een reis. Cultuur, Natuur en Duiken! Ontdek de oude Maya cultuur en maak ook kennis met de hedendaagse meltingpot aan culturen. Waaronder de Carifuna. Ga de binnenlanden van Belize in en ontdek de betoverende natuur. Het regenwoud zit vol kleurrijke dieren, tropische planten en verassingen. Combineer dit met duiken en je droomreis is compleet. Het rif van Belize is de een na grootste ter wereld.

Inclusief in deze reis

Belize

Dag 1

Vertrek richting Belize

Vanaf Amsterdam vlieg je naar de Verenigde Staten (Atalanta of Houston) of Panama toe. Wij verzorgen voor jullie een transfer naar een goed airport hotel, waar je lekker kan bijkomen van dit eerste deel van de reis (de vlucht vanaf Amsterdam is ongeveer 10 uur). De volgende ochtend word je, na het ontbijt, weer naar het vliegveld gebracht om het tweede, kortere deel, van de reis te maken, je vliegt naar Belize! Let vooral op de fantastische aankomst op Belize, een mooie bocht (naar links) waardoor je de ‘wetlands’ heel mooi kan zien liggen. En dan gaat de deur open, en is het…..warm, heerlijk warm. Je bent in Belize! Vanaf Belize volgt een korte vlucht (20 minuten) naar het rif, Ambergris Caye, San Pedro.

Op het vliegveld van San Pedro wordt u opgewacht en naar uw resort gebracht (veelal zal dit met een golf cart gebeuren, het vervoermiddel van San Pedro) . San Pedro is een levendig stadje, met een groot scala aan restaurants, en dat alles, aan de witte stranden van de Caribische Zee. Het rif ligt op slechts 10 minuten varen, je kan het vanaf het strand zien liggen.

Dag 2 – 8

Duiken vanaf het eiland Ambergris Caye

Op de Ambergris Caye zijn verschillende verblijfsmogelijkheden, in verschillende prijsklassen. Als voorbeeld hebben we Ramon’s Village uitgewerkt. Ramon’s Village is vooral gericht op duikers, maar ook niet duikers kunnen zich hier heel goed vermaken. Het centrum van San Pedro ligt op loopafstand. Kijk bij accommodaties voor meer informatie over dit en de andere resorts.

Jullie verblijven 7 nachten bij Ramon’s om de onderwater wereld van Belize te ontdekken. Het ontbijt is elke ochtend inclusief en daarna volgt elke dag een ‘two tank’ boot duik op de verschillende duikspots van Belize. Een trip naar The Great Blue Hole is bij de prijs inbegrepen, een absolute aanrader voor de ervaren duiker. Een upgrade naar bijvoorbeeld TurnEffe Elbow (dagtrip, 3 tank dive) verzorgen we graag tegen een toeslag.

Dag 9 – 12

Trek de binnenlanden in: mayatempels, regenwouden, bergen, tropische dieren …

Belize kent een rijke historie aan Maya cultuur. Vele in de wouden verborgen tempels zijn recentelijk ontdekt en voor de mensen weer toegankelijk gemaakt. Het grote voordeel van Belize is dat het er rustig is, zo rustig dat je soms een volledige tempel voor ‘jezelf’ hebt, er is geen massa toerisme. Tijdens een dagtrip ga je naar de indrukwekkende tempels van Caracol. Op ongeveer 5 km van de grens van Guatemala ligt deze, in 1930 ontdekte, stad. Midden in het tropische woud zul je versteld staan wat de Maya’s allemaal hebben gebouwd. En met welke logica. Je gids kan er uren over vertellen en met geluk kom je ook brulapen en zeker toekans tegen.

Na je ongetwijfeld overweldigende duikavontuur ga je drie dagen het binnenland van Belize in. Vanaf San Pedro reis je per watertaxi naar Belize City waar je wordt opgewacht voor een indrukwekkende transfer (per auto) naar San Ignacio: het San Ignacio Hotel. Tijdens de ongeveer 2 uur durende transfer zie het landschap langzaam veranderen. Je verlaat de ‘wet’lands en je komt in een steeds groenere omgeving terecht: de tropische wouden. Fruit groeit overal langs de kant van de weg, de mensen zijn vrolijk, en dat merk je aan alles. Belize heeft een ‘positive vibe’.

Dag 13

Terug richting Nederland

En dan is het tijd om terug te vliegen naar Nederland. Op de terugweg is een overnachting in de meeste gevallen niet nodig. En je vliegt met een overstap direct naar Nederland.

Intercontinentale vluchten tussen Nederland en Belize
7 nachten Verblijf bij Ramon's Village
Dagelijks ontbijt bij Ramon's Village
6 two tank bootduiken + upgrade Blue Hole bij de duikschool van Ramon's Village. Het vertrek is vanaf de pier van het resort.
3 nachten verblijf in het San Ignacio Hotel
Dagelijks Ontbijt bij San Ignacio
Transfers van en naar de accommodaties
Prijsindicatie
€ 2.925
Genoemde prijs is op basis van: Alle prijzen op onze website zijn indicatief en o.b.v. een voorbeeldreis. Vraag een offerte aan voor een offerte op maat. Kies je eigen reisperiode, aantal personen in het reisgezelschap, reisduur en meer.
Prijs per persoon op basis van 2 personen

Voorbeeld accommodaties bij deze reis

San Ignacio

San Ignacio

Ramon's Village Belize

Ramon's Village

Offerte aanvraag voor

Duikreis Ambergris Caye

Bon Travel is al jaren op zoek naar de pareltjes van de Caribbean. We zoeken / plannen / inspireren graag om jouw ultieme Caribische reis werkelijkheid te laten worden. Laat je gegevens achter, dan kunnen we beginnen!

Andere Voorbeeldreizen voor jou...

Offerte aanvraag

Vraag offerte aan voor deze reis

Wat leuk dat je een aanvraag gaat doen. Vul je gegevens in en vertel wat over je wensen en dan nemen we zo snel mogelijk contact met jou op. 

Offerte aanvraag

Wat leuk dat je een offerte wilt aanvragen! Via het formulier hieronder kun je een aanvraag doen. Maar je kunt ons ook altijd bellen zodat we telefonisch de aanvraag kunnen doornemen.  Vul het formulier in of laat een reisexpert jou bellen om je wensen op te nemen. 

NIeuwsbrief

Altijd de laatste Caribische deals en het actuele nieuws!

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)