koraal-dominica

12 dagen | vanaf € 2.117 per persoon

Door de schade die orkaan Maria heeft aangericht kan deze reis voorlopig niet door Bon Travel worden aangeboden. Bon Travel zal de eerste zijn die weer reizen naar de getroffen eilanden zal aanbieden zodra het weer mogelijk is.

Duiken op Nature Island

Dominica, Caribbean

Duiken op Dominica is een unieke belevenis. Iedere dag vertrekt de boot van Anchorage Hotel naar de meest geweldige duikspots. In totaal zul je 5 keer een two tank bootduik gaan maken. Het vulkanisch karakter van het eiland zie je ook onderwater terug. Je zult versteld staan van het indrukwekkende profiel van dit eiland. Op het land rijken de door regenwoud begroeide bergtoppen tot aan de wolken. Onderwater duik je naar prachtige diepe vulkanische kraters, langs stijle koraalwanden of over puntige Pinnacles. Je zult allerlei verschillende koralen tegenkomen in de prachtigste kleuren en formaties. Kortom, een schitterend decor voor een top duikvakantie.

Naast de mooie koralen kun je op Dominica een breed scala aan caribische vissen tegen komen. Waaronder ook een paar die je zelden tegenkomt, zoals de vleermuisvis, elektrische rog en zeeslangen. In het zuidelijke gedeelte worden regelmatig grotere vissen gespot.

dominica-kaart2

Wat kun je verwachten op deze reis?

 • Je verblijft op Dominica 7 nachten in een midden klasse hotel met duikfaciliteiten aan zee.
 • Start je dagen op Dominica goed met ontbijt.
 • Je vliegt van Amsterdam naar Sint Maarten en terug. Vanaf St. Maarten vlieg je met een kleiner toestel naar Dominica.
 • Je gaat 5 keer mee op een two tank bootduik naar diverse plekken rondom het eiland.
 • Je verblijft 2 nachten op St. Maarten om alle indrukken te laten bezinken.
 • Op St. Maarten verblijf je direct aan het strand.
 • Ontdek de schitterende bovenwater natuur van Dominica

champange-reef-domincia

Duikspots

De meeste duikspots liggen langs de westkust van Dominica. Het zuidwestelijke gedeelte is het bekendste gedeelte. Hier vind je onder andere de bekende duikspot Soufriere Bay, Scott’s Head Pinnacle en Champagne reef. Soufriere Bay ligt in het westen en is een ondergelopen krater van een oude vulkaan.

Scott’s Head point is een van de meest gefotografeerde duiksites. Zowel boven als onderwater. Bekend om zijn overdaad aan kleuren.

Bij Scott’s Head Pinnacle komen de Atlantisch en Caribische wateren samen. Er is een grot waar je doorheen kunt zwemmen. Je komt binnen in een gigantische vulkanische krater met een indrukwekkende drop down van 60 meter. Deze is vol gegroeid met zachte koralen en is het huis van veel verschillende kreeftsoorten. Een duik die je zeker niet wil missen!

Champagne Reef kent ook een bijzonder vulkanische karakter. De gasbelletjes die voortdurend uit de bodem ophoog komen vormen een surrealistisch beeld. Het voelt alsof je duikt in een glas champagne. De bodem voelt hier warm aan en kan soms zelfs heet zijn. Dat gecombineerd met een breed scala aan tropische vissen maakt dit een top duikspot. Het rif ligt erg ondiep en is daarom ook erg geschikt voor snorkelaars. Champagne Reef wordt regelmatig tot nummer een snorkellocatie in de caribbean uitgeroepen.

Kortom je duikvakantie op Dominica zal een unieke belevenis worden. Maar besef ook goed dat het bovenwater ook prachtig is. Hou hier dus zeker tijd voor over.

Walvissen spotten

In de diepe zeeën rondom Dominica zwemt het hele jaar door een potvissen familie. Maar ook vele andere soorten worden hier regelmatig gespot. Zoals bultruggen, de blauwe vinvis, vliegvissen en heel veel dolfijnen. Dominica wordt dan ook wel ‘Whale Capital’ van de Caribbean genoemd. Enkele keren per week vaart er boot uit om de walvissen met veel respect te zoeken met sonartechnologie. Wanneer je eenmaal deze indrukwekkende dieren gezien hebt dan wordt deze bijzondere plek op aarde alleen nog maar magischer.

Whale Capital of the Caribbean
Bekend gezegde over Dominica

dominica-troispitons

Ook bovenwater betoverend

Dominica is dankzij het vulkanische karakter en de ongerepte en onaangetaste onderwater wereld een unieke plek om te te duiken. Maar ook bovenwater is Dominica een ware parel. Hoge bergpieken zijn begroeid met tropisch regenwoud, dampende vulkanische meren, hete rivieren vol met mineralen en ontelbaar veel watervallen. Bezoek ook de ruige oostkant van Dominica. Door weer en wind hebben de bomen hier unieke grillige vormen gekregen. De zee is woest en de stranden zijn zwart dankzij het vulkanische karakter. Op Dominica zul je je ogen uitkijken, je bent tenslotte op Nature Island!

P1010087 2

P1000907

Door de schade die orkaan Maria heeft aangericht kan deze reis voorlopig niet door Bon Travel worden aangeboden. Bon Travel zal de eerste zijn die weer reizen naar de getroffen eilanden zal aanbieden zodra het weer mogelijk is.

Doe een aanvraag

Voor ‘Duikreis Nature Island Dominica’

Kom in contact

Hiernaast is ruimte om alvast alles wat je aan ons kwijt wil te vertellen. Zo kunnen wij daar rekening mee houden. Zeg bijvoorbeeld iets over het reisgezelschap, reisduur of wensen.

Wat kun je verwachten?

Wij beloven onze absolute toewijding bij het organiseren van jouw ultieme Caribische reis. Daarbij laten we ons leiden door jouw wensen.

Of je nou snel een villa wilt boeken of op kantoor samen met een reisexpert de hele route wil uitstippelen. Wij passen ons aan jouw wensen aan.

wij zorgen voor:

 • een sluitende planning
 • een logistiek efficiente reis
 • service van a tot z
 • persoonlijk advies van onze reisexperts
 • tips, ideeen en inspiratie
 • een reis op maat
Neem contact met mij op

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op

Not readable? Change text. captcha txt