Met de duikclub naar Bonaire

Prijsindicatie per persoon
€ 2.150

Bonaire is het ideale Caribische eiland om met je duikvereniging naar toe te gaan. Het is een klein eiland met een laidback sfeer waar je elkaar niet snel uit het oog verliest. Dankzij de vele kantduiken en uitstekende faciliteiten geniet je hier als duikvereniging van alle vrijheid om te duiken. BON travel helpt je graag bij het organiseren, adviseren en vinden van jullie perfecte duikreis. Daarbij houdt BON travel ook rekening met niet-duikende partners.

Inclusief in deze reis

Bonaire

Beschermd Marine Park

9 daagse duikreis, 6 dagen onbeperkt kantduiken

Waarom is Bonaire de ideale bestemming voor jouw duikclub?

Bonaire is de absolute duikbestemming van het Caribisch gebied. De slogan “Diver’s Paradise” is ook zeker geen loze kreet. Het eiland is inderdaad een waar paradijs voor duikers. De onderwaterwereld is prachtig. De koralen zijn in goede staat en tref je in allerlei vormen en kleuren. Van hard koraal tot zachtkoraal met enorme waaiers. Het marineleven is zeer divers en uitgebreid. Om een paar te noemen: zeeschildpadden, dolfijnen, papegaaivissen, trompetvissen, eagle rays, spotted eagle rays, manta rays, barracuda’s, zeepaardjes, franse engelvis, rifhaai, triggerfish, juveniles, porcupinefish, octopus, kreeft, frogfish, flamingo tong, groene mureen.

Naast het schitterende onderwaterleven is met name de ontspannen sfeer van het eiland en de enorme vrijheid die je als duiker hebt een van de redenen dat veel duikers Bonaire als favoriete bestemming hebben. Het eiland bestaat uit meer dan 65 kantduiklocaties. Boek je een duikpakket dan krijg je standaard een pick-up huurauto op Bonaire. Hiermee geniet je van ultieme vrijheid op het eiland. Rij ’s ochtends door de Drive Thru en laad zoveel flessen in als het aantal duiken die jullie gaan maken die dag. Vervolgens rij je door naar de duikspot, te herkennen aan een geel geverfde gele steen met daarop de naam van de duikspot. Een gele boei in het water markeert het startpunt van het rif. Een klein stukje (rond de 50 meter) uitzwemmen is vaak voldoende. Even kijken hoe de stroming staat en de duik kan beginnen. Doordat je dus op Bonaire heel zelfstandig kunt duiken is het een ideale bestemming voor duikverenigingen. Leden van ieder duikniveau kunnen op Bonaire gaan duiken. Het water is overal warm, met goed zicht en je hebt er nauwelijks stroming. ’s avonds in de bar, tijdens het diner of bij het ontbijt kun je groepen samenstellen die een bepaalde duikspot willen gaan bezoeken. Lees ook het Magazine artikel van BON traveler Eline: 10 redenen waarom Bonaire zo geschikt is voor duikverenigingen.

Bonaire is een Diver’s Paradise, zeker voor groepen!

Een paar redenen om je groeps duikreis bij BON travel te boeken

 • BON travel kent Bonaire als geen ander, zowel boven als onderwater;
 • Al 20 jaar ervaring met groepsboekingen van duikreizen en kennis van Bonaire;
 • Interessante kortingen voor groepen (vanaf 10 personen), bij zowel vliegtickets, accommodaties en duikscholen;
 • Gratis voorlichtingsmateriaal voor de leden van de duikvereniging, zodat je een interessante en leuke presentatie kan maken;
 • Heldere offertes, geen verborgen kosten;
 • BON travel levert graag een pakket met pick-up huurauto’s, onbeperkt lucht en lood, gratis upgrade naar Nitrox, accommodatie, vlucht. Kortom een complete duikreis;
 • BON travel kan helpen met specifieke duik- en eiland gerelateerde vragen: Duiken ze int of din op Bonaire? – Wat zijn de mooiste duikspots van het eiland? – Welke accommodaties hebben een huisrif? – Waar kunnen we als groep ontbijten? – Mag mijn duiklamp in de handbagage van het vliegtuig
 • Zowel kant- als bootduiken mogelijk;
 • Tips en advies bij het maken van unieke duiken en specialty’s, zoals nachtduiken, wrakduiken, Lionfish Diving, Clean-up Dives, Coral Restauration Dives;
 • Ook leuke alternatieven voor niet-duikers;
 • Je krijgt een vast aanspreekpunt binnen BON travel;
 • Bij mogelijke problemen op Bonaire is er een lokaal aanspreekpunt op het eiland aanwezig;
 • BON travel kan goed advies geven bij de keuze van een geschikte accommodatie. Van kleinschalig met gezellige bar of met ruime faciliteiten tot en met het huren van een groepsvilla met eigen huisrif en spoelbakken;
 • Ieder duikkoppel ontvangt een gratis Coral Reef Guide kaart om zo’n 250 soorten marineleven te identificeren.

De werkwijze van BON Travel

Lijkt het jou geweldig om met jouw duikvereniging naar Bonaire te gaan? Uit ervaring weten we dat er dan vaak heel wat op je afkomt als organisator. BON travel heeft ruime ervaring in het organiseren van duikreizen naar Bonaire. Geef ons een seintje dat je met jouw duikvereniging misschien naar Bonaire zou willen gaan. Dan nemen wij contact op. We maken een inventarisatie van de grootte van de groep en krijgen graag een indruk de samenstelling. BON travel speelt graag op deze diverse groepstypen in. Zo hebben we reizen georganiseerd voor verenigingen met extra behoeften, duikclubs waar de niet-duikende partners meegaan, beginnende duikers, studentenverenigingen, etc. Je krijgt bij BON travel een vaste contactpersoon, zodat jullie specifieke behoefte goed in beeld is. In overleg stellen we eerst een offerte op en geven we ondersteunend materiaal voor een korte presentatie, zodat je kunt inventariseren hoeveel deelnemers interesse hebben. Zodra vervolgens het reisgezelschap bekend is zal de offerte steeds specifieker worden. BON travel houdt daarbij rekening met eventuele vergadermomenten van de vereniging. Ook doen we ons best om een leuke groepskorting mogelijk te maken in samenwerking met onze partners. Gedurende het hele proces staan we klaar om specifieke vragen te beantwoorden die de leden mogelijk aan je zouden stellen. Bijvoorbeeld:

 • wat is leuk om te doen op Bonaire voor mijn niet duikende partner?
 • wat voor flesaansluiting hebben ze op het eiland?
 • mag ik de duiklamp gewoon in de handbagage stoppen?
 • wat zijn mooie duikspots?
 • kunnen we ook een nachtduik maken als groep?
Je kunt onbeperkt zelfstandige kantduiken maken, dankzij onbeperkt lucht & lood
Rij met je eigen pick-Up auto naar jouw favoriete duikspots
Vliegticket Amsterdam - Bonaire
Slaap in een accommodatie naar keuze. Wij adviseren graag welke accommodatie bij je past. Verblijf in de Sunset Villa inbegrepen in dit voorbeeld.
Prijsindicatie
€ 2.150
Genoemde prijs is op basis van: Alle prijzen op onze website zijn indicatief en o.b.v. een voorbeeldreis. Vraag een offerte aan voor een offerte op maat. Kies je eigen reisperiode, aantal personen in het reisgezelschap, reisduur en meer.
Prijs per persoon op basis van 2 personen

Voorbeeld accommodaties bij deze reis

Offerte aanvraag voor

Met de duikclub naar Bonaire

Bon Travel is al jaren op zoek naar de pareltjes van de Caribbean. We zoeken / plannen / inspireren graag om jouw ultieme Caribische reis werkelijkheid te laten worden. Laat je gegevens achter, dan kunnen we beginnen!

Andere Voorbeeldreizen voor jou...

Offerte aanvraag

Vraag offerte aan voor deze reis

Wat leuk dat je een aanvraag gaat doen. Vul je gegevens in en vertel wat over je wensen en dan nemen we zo snel mogelijk contact met jou op. 

Offerte aanvraag

Wat leuk dat je een offerte wilt aanvragen! Via het formulier hieronder kun je een aanvraag doen. Maar je kunt ons ook altijd bellen zodat we telefonisch de aanvraag kunnen doornemen.  Vul het formulier in of laat een reisexpert jou bellen om je wensen op te nemen. 

NIeuwsbrief

Altijd de laatste Caribische deals en het actuele nieuws!

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)