13 dagen | vanaf € 2.175 per persoon

Curaçao & Miami

Stad en strand in de Caribbean

Mix Curaçao en Miami en je krijgt de ultieme combinatiereis voor liefhebbers van Strand & Stad. Je krijgt een bruisende, swingende en kleurrijke reis, een stedentrip en strandvakantie in een. Bekijk een sunset op het strand van Miami Beach, ga heerlijk uiteten in een baai op Curaçao, luister naar de relaxte tunes van een van de vele DJ’s die deze bestemmingen vaak aan doen, ga dansen op latin muziek en drink een goede cocktail.

miami-cur

Wat kun je verwachten op deze reis?

 • Je vliegt rechtstreeks van Nederland Naar Miami.
 • Je kunt het natuurgebied The Everglades in Florida bezoeken
 • Je verblijft 4 nachten in een middenklasse stadshotel in de stad Miami
 • Ontdek zelf de veelzijdige stad Miami.
 • Bekijk de architectuur in het Art Deco District, Miami
 • Ga naar het bekende Miami Beach
 • Van Curaçao vlieg je rechtstreeks terug naar Nederland
 • Verblijf 7 nachten op Curaçao in kleurrijke boutique hotel aan zee in Willemstad.
 • Op Curaçao kun je heerlijk relaxen op diverse stranden
 • Ontdek het kleurrijke en historische willemstad

Met een vleugje Latinocultuur

Mede dankzij de ligging van Miami ten opzichte Latijns-Amerikaanse landen vind je in Miami veel Latinocultuur terug. Veel straatnaamborden zijn ook in het Spaans. En er klinkt veel Spaans op straat.

Bezoek bijvoorbeeld ook Little Havana. Hier tref je de Hispanic cultuur. Hier drinkt men Cubaanse coffee, je vind er kleurrijke murals, oudere mannen spelen domino’s, Cubaanse sigaren worden gerold en uit de huizen klinkt Gloria Estefan of een andere Latin artiest.

Tijdens deze combinatiereis zul je het Spaanse tintje niet achter je laten zodra je Miami verlaat. Want ook Curaçao heeft een historische link met Spanje. De Spanjaarden vestigden zicht in 1527 op het eiland. Ook nu herinneren bepaalde elementen op het eiland nog aan die tijd. Zoals ‘de Spaanse Wateren’ en ook het Papiaments heeft een Spaanse oorsprong.

The Capital of Latin America
Bekend gezegde over Miami

De stranden

Miami Beach

Miami Beach wordt ook wel de Amerikaanse Rivièra genoemd. In het zuidelijke gedeelte South Beach wordt regelmatig tot in de late uurtjes gefeest. Hier tref je meerdere hippe clubs waar ook regelmatig top Dj’s vanuit de hele wereld draaien. Ben je een feestbeest? Dan zou je in maart naar Miami moeten gaan want dan vindt het 3 daagse Ultra Music Festival plaats.  Top dj’s van over de hele wereld spelen op diverse podia in de stad en er worden super lichtshows gegeven. Neem ook tijdens je bezoek ook een kijkje op Ocean Drive. Hier showen chauffeurs hun exclusieve auto’s. De historische panden zijn s’avonds prachtig verlicht. Op deze plek kun je enkele top restaurants van de stad vinden.

Diverse stranden Curaçao

Curaçao is een zeer veelzijdige strand bestemming. Of je nou een rustige baai zoekt om te gaan snorkelen of een levendig strand met hippe beach clubs, alle soorten en maten kun je hier vinden.

Kleurrijk, levendig en vrolijk

Wynwood Walls, Miami

Maak de combinatiereis Miami & Curacao extra kleurrijk door een bezoek te brengen aan Wynwood Walls. Het Wynwood Arts District is een bruisende plek vol met kleur explosies. Hier vind je kunstgalerijen, Antiek winkels en retail winkels en barretjes. Wynwood Walls is vooral uniek vanwege de enorme murals (muurtekeningen) die graffiti artiesten hier hebben gemaakt. Het is een van de grootste open-air-street-art installaties van de wereld.

Amsterdamse stijl met een Caribisch sausje

Toen de Hollanders Curaçao in de 17e eeuw begonnen te koloniseren namen ze hun eigen bouwstijl mee. Het is de architectuur zoals je die ook in Amsterdam terug ziet. Op de meest gefotografeerde plek van Curaçao, de Handelskade in Willemstad zie je dat goed terug. Met name de typisch krulgevels zijn herkenbaar. Door de jaren heen heeft de Curaçaose architectuur zich ontwikkeld tot een bouwstijl met een eigen karakter. Vooral het letterlijke verfsausje in diverse pasteltinten is erg kenmerkend.

Amsterdam van het westelijk halfrond
Gezegde over Willemstad

Art Deco District, South Beach

In het zuiden van Miami vind je het Art Deco District. Met meer dan 800 Art Deco gebouwen beschikt Miami over een van de grootste collecties ter wereld. Je ziet in deze wijk gebouwen met muren in diverse pasteltinten, bijzondere vormen, cirkelvormige ramen, geblokte vloeren, ronde muren en bijzondere franjes en versieringen.

Sommigen spreken liever van het Architectural District omdat er in de loop der jaren ook andere kenmerkende bouwstijlen zijn doorgevoerd. Zo zie je vooral het Streamline Design terug waarbij de fransjes en versieringen plaats maken voor strakke industriële horizontaal gestroomlijnde gebouwen.

Doe een aanvraag

Voor ‘Combinatiereis Miami & Curaçao’

Kom in contact

Hiernaast is ruimte om alvast alles wat je aan ons kwijt wil te vertellen. Zo kunnen wij daar rekening mee houden. Zeg bijvoorbeeld iets over het reisgezelschap, reisduur of wensen.

Wat kun je verwachten?

Wij beloven onze absolute toewijding bij het organiseren van jouw ultieme Caribische reis. Daarbij laten we ons leiden door jouw wensen.

Of je nou snel een villa wilt boeken of op kantoor samen met een reisexpert de hele route wil uitstippelen. Wij passen ons aan jouw wensen aan.

wij zorgen voor:

 • een sluitende planning
 • een logistiek efficiente reis
 • service van a tot z
 • persoonlijk advies van onze reisexperts
 • tips, ideeen en inspiratie
 • een reis op maat

BewarenBewaren

Neem contact met mij op

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op

Not readable? Change text. captcha txt