9 dagen | vanaf € 1.835 per persoon

Zeilen van St. Maarten naar de Britse Maagdeneilanden

Britse Maagdeneilanden – St. Maarten, Caribbean

Deze zeilroute begint op St. Maarten waarvandaan u oversteekt naar de Britse Maagdeneilanden (afgekort ook wel BVI (British Virgin Islands) genoemd) – ervaar een adembenemende aankomst bij Virgin Gorda, waar de beroemde Baths op u wachten. In de komende week zult u Horse Shoe Reef, de grotten bij Norman Island en diverse andere natuurwonderen bezoeken. Snorkel met schildpadden en ga vervolgens op St. Maarten eten aan de Franse zijde van Grand-Case nadat u enkele dagen witte stranden en lieflijke dorpjes heeft ontdekt.

Wat is inbegrepen binnen deze reis?

 • Accommodatie in Premium tweepersoonshut met privé badkamer
  (airconditioning in gebruik van 08.00 uur tot 22.00 uur)
 • Volpension (ontbijt, lunch, diner)
 • Drankjes tijdens de maaltijd (tafelwijn en water), lokale aperitieven (punch, rum, fruitsappen)
 • Bemanning: 2 personen (schipper, hostess/ kok)
 • 2 setjes beddengoed, handdoeken en strandlakens per persoon per week
 • Brandstof en water voor het jacht
 • Verzekering van het jacht en de passagiers
 • watersport aan boord: snorkel-uitrusting, zee kajak
 • Retourvlucht Amsterdam – St. Maarten
 • Transfer luchthaven – Bleu Emeraude – basis en visa versa
 • 2 maal één nacht verblijf bij Bleu Emeraude inclusief continentaal ontbijt

Dag 1: Aankomst op ‘The Friendly Island’ St. Maarten

Eenmaal gearriveerd op de Princess Juliana International luchthaven reist u per transfer naar Bleu Emeraude (of een andere accommodatie) toe. Een ontspannen begin van de reis.

Dag 2: Vertrek vanuit het Franse Marigot, St. Martin

Vanaf 18.00 uur bent u van harte welkom in Marina Fort Louis, gelegen in het hart van Marigot. Wij verzorgen daarom graag aan het einde van de middag een transfer naar Marigot.

Vergeet niet US dollars te wisselen of te pinnen voordat u aan boord gaat. Er zijn verschillende wisselkantoren en pinautomaten in de buurt van de haven.
Welkom cocktail, briefing en uitleg over de route en vakantie, maak het uzelf gemakkelijk in uw Premium hut. Diner aan boord gevolgd door nachtzeilen (ongeveer 12 uur) naar de Britse Maagdeneilanden (BVI).

Dag 3: Wakker worden met de Britse Maagdeneilanden in zicht

Als u wakker wordt zijn de Britse Maagdeneilanden al in zicht en arriveert u op Virgin Gorda. Ontbijt en een korte zeiltocht naar een mythische plek in de BVI: de Baths, in het zuiden van Virgin Gorda.

De Baths is een absolute must: een gebied vol met grote, ronde en gepolijste rotsen op een schitterend wit strand, met grotten en natuurlijke poelen die een onwerkelijk en prachtig landschap vormen. In Devil’s Bay kunt u een kleine souvenirwinkel bezoeken. Na de lunch, vertrek naar Norman Island, waar we na ongeveer 2 uur aankomen. Diner and avond aan boord, voor anker liggend in The Bight. Voor degene die zich een avondje piraat willen voelen is er Willy-T, een gerenommeerde drijvende bar.

Dag 4: Norman Island, Tortola, Jost van Dyke

Na het ontbijt volgt een korte zeiltocht naar de geweldige snorkelplek The Caves op Norman Island; en de ongelooflijke onderwaterwereld. Vervolgens zeilen we een uurtje naar Soper’s Hole marina, West End, Tortola, waar wat gewinkeld kan worden. Een WiFi hotspot is te vinden in de grote bar van de haven. Lunch aan boord, waarna gevaren wordt naar Jost Van Dyke, met haar idyllische stranden.
We meren aan voor het schitterende strand van White Bay. Geniet van wateractiviteiten, zwemmen en snorkelen.

In de late middag verandert het landschap om u heen en gaan we voor anker in Great Harbour bay, waar we aan boord dineren en de nacht doorbrengen. De gasten die nog zin hebben, zijn van harte welkom in Foxy’s bar op het strand.

Dag 5: Sandy Cay, Marina Cay

Vertrek om 08.00 uur voor een half uurtje zeilen naar Sandy Cay, een klein eiland vol met kokosnootbomen en omringd met een wit strand. Afhankelijk van de windrichting kan er ook uitgeweken worden Sandy Split: een droomeiland waar u heerlijk kunt zwemmen en genieten van het strand.

Na de lunch, vertrek naar Cane Garden Bay, een prachtige baai op Tortola.
Diner en avond aan boord, terwijl u voor anker ligt.

Dag 6: Anegada

Ontbijt in Cane Garden Bay. Eind van de ochtend vertrek naar het eiland Anegada. In tegenstelling tot de andere Maagdeneilanden is Anegada een koraal atol van 19 km lang en minder dan 5 km breed, met een maximale hoogte van 8 meter. De aankomst in Pomato Bay biedt een idyllisch landschap met een spectaculair wit zandstrand. De koraalbarrières van Horse Shoe Reef en Anegada Reef zijn zeer gevarieerd en hebben een overvloedige fauna en flora: snorkelen en zwemmen in het kristalheldere water van de lagune.
Aan het einde van de dag meren we aan bij Setting Point.

Dag 7: Virgin Gorda, Necker Island / Prickley Pear

Na het ontbijt is er een vroeg vertrek naar Virgin Gorda Sound en Liverick Bay. De lunch is in Prickly Pear. Daarna nog heerlijk snorkelen en een laatste duik in de Maagdeneilanden, voordat er koers wordt gezet naar St. Maarten, dat altijd iets langer duurt op de terugweg door de stroming.

Dag 8: Tintamarre Island, Grand Case St. Maarten

Aankomst op St. Maarten bij Grand-Case. Na het ontbijt op weg naar het ‘Natural Reserve of Tintamarre Island’. Fantastisch snorkelen met schildpadden komt vrij vaak voor in de baai.  Lunch aan boord, zwemmen en zonnen, voordat u eind van de dag teruggaat naar het Creoolse dorpje van Grand Case. Grand-Case is een klein dorp op het Franse deel van St. Maarten. Dankzij haar vele goede restaurants, wordt dit dorp ook wel de hoofdstad van de ‘French West Indies’ gastronomie genoemd. Diner en avond aan boord.

Dag 9: Ontscheping Marigot

Ontbijt en ontscheping om 09.00 uur in Marina Fort Louis, in het hart van Marigot. Na aankomst in Marigot verzorgen wij een transfer naar Bleu Emeraude (of een andere accommodatie). U heeft nog heel de dag op St. Maarten.

Dag 10: Laatste dag

Aan het begin van de middag verzorgen wij een transfer naar de luchthaven. Vervolgens vliegen jullie middels een tussenlanding op Curaçao naar Amsterdam.

Beschikbaarheid en tarieven zijn altijd onder voorbehoud van eventuele tussentijdse wijzigingen. Routes kunnen wijzigingen zonder voorafgaande kennisgeving, om technische redenen of vanwege weersomstandigheden. De cash box (verplicht) is nog niet inbegrepen: ter plaatse met contant geld te voldoen. Dit wordt gebruikt voor taxen, park fee’s, toeristenbelasting en dergelijk (circa  € 160,-).

Doe een aanvraag

Voor ‘Zeilen British Virgin Islands & St. Maarten’

Kom in contact

Hiernaast is ruimte om alvast alles wat je aan ons kwijt wil te vertellen. Zo kunnen wij daar rekening mee houden. Zeg bijvoorbeeld iets over het reisgezelschap, reisduur of wensen.

Wat kun je verwachten?

Wij beloven onze absolute toewijding bij het organiseren van jouw ultieme Caribische reis. Daarbij laten we ons leiden door jouw wensen.

Of je nou snel een villa wilt boeken of op kantoor samen met een reisexpert de hele route wil uitstippelen. Wij passen ons aan jouw wensen aan.

wij zorgen voor:

 • een sluitende planning
 • een logistiek efficiente reis
 • service van a tot z
 • persoonlijk advies van onze reisexperts
 • tips, ideeen en inspiratie
 • een reis op maat
Neem contact met mij op

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op

Not readable? Change text. captcha txt