Zeiltocht in de Caribbean: Guadeloupe & Dominica

Prijsindicatie per persoon
€ 2.350,-

Geniet van het avontuur en verken de wateren rondom het weelderige paradijs Guadeloupe tijdens deze geheel verzorgde zeiltocht. Ontdek de mooiste stranden van de archipel, het onderwaterreservaat van Jacques Cousteau, het idyllische Les Saintes, Pigeon eiland, Marie-Galante en het weelderig groene Dominica. De Premium catamaran is van alle gemakken voorzien, waaronder een tweepersoonshut met eigen badkamer en gastronomische lekkernijen die door uw eigen chefkok worden bereid. Beleef je droomvakantie, je wilt hierna niets anders meer.

Guadeloupe

Dag 1

Aankomst in Guadeloupe, lekker acclimatiseren bij La Creole Beach Hotel

Na aankomst op de luchthaven van Guadeloupe worden jullie per transfer naar het comfortabele verblijf La Creole Beach Hotel gebracht. Hier komen jullie lekker even bij van de vlucht. Jullie kunnen nog even heerlijk chillen aan het strand voordat jullie de volgende dag aan boord gaan van de catamaran om te genieten van de geheel verzorgde zeiltocht.

Dag 2

Vertrek vanuit Pointe-a-Pitre, Guadeloupe

Ga aan boord bij Marina Bas du Fort in Pointe-a-Pitre op Grande-Terre, de rechtervleugel van de Guadeloupe archipel. Het is 30 minuten varen naar Îlet du Gosier aan de zuidwestkust, deze plek staat bekend om de spectaculaire koraalrif en stille stranden. Het is een prachtige snorkelplek en er is ook een verzonken sleepboot om in de buurt te snorkelen. De catamaran gaat hier ook voor anker en de nacht verblijf je hier.

Dag 3

Naar Marie-Galante

Na het ontbijt vaar je in twee uur naar Marie-Galante, het eiland van de honderd windmolens, waarvan er nu nog 70 te zien zijn. De catamaran legt aan bij Anse Canot aan de westkust, een van de mooiste stranden van het eiland. Marie-Galante is bekend van de lokale rum proberen, waarvan wordt gezegd dat het de beste in de wereld is. Die moet je natuurlijk even proeven. Lunch aan boord. Diner en overnachting aan boord.

Optie *: een ongeveer 3 uur durende bustocht over het eiland. Onderweg kom je langs indrukwekkende ruïnes van de suikerfabriek van het eiland, windmolens en een groots chateau, die allen herinneren aan de vroegere rijkdom van het eiland. Je bezoekt tevens een museum, cassave molen en rum distilleerderij.
Diner en overnachting aan boord.

Dag 4

Van Marie-Galante naar Dominica

Na het ontbijt vaar je in vier uur naar Dominica, ‘The Nature Island’. Dominica is een van de meest onontwikkelde eilanden in het Caribisch gebied en het bergachtige, vulkanische en weelderig groene landschap is ongerept. De catamaran komt aan in Portsmouth. De ontdekkingstocht gaat verder nadat de douane en immigratiepapieren zijn voltooid. Dichtbij is het enige witte zandstrand van het eiland, maar ook het nationale park Cabrits met zijn wandelpaden. Lunch aan boord.

Optie *: per roeiboot over de Indian River en teruglopen door de fruitplantages en door het dorp Portsmouth.
Diner en overnachting aan boord.

Dag 5

Verkennen van Dominica

Ontbijt en vervolgens (optioneel) verkennen van het eiland.

Optie *: eilandtour per bus met een chauffeur-gids waarbij je North Road en Amerindian Reserve Kalinago bezoekt, een stop maakt in het National Park, de indrukwekkende ‘Emerald Pool’, een natuurlijke waterval in het regenwoud, bezoekt en het zuiden en de westkust van het eiland ontdekt. Je gaat lunchen in een restaurant in het regenwoud en ziet de beroemde Trafalgar-watervallen (60 m hoog) onder leiding van een gids. Je keert weer terug naar de boot via hoofdstad Roseau en een route langs de westkust. Diner en overnachting aan boord.

Dag 6

Pigeon Island

Na het ontbijt vaar je naar de westkust van Guadeloupe, een zeven uur durende tocht met onderweg een aantal gedenkwaardige stops. We lunchen voor anker in de buurt onder de wind van eiland Basse-Terre. Na de lunch vaar je in drie uur naar Reserve Cousteau tegenover Pigeon Island, waar je koraal, tropische vissen, schildpadden en mogelijk bultruggen kunt zien. Reserve Cousteau is een van ’s werelds meest gerenommeerde duiklocaties. Diner en overnachting aan boord.

Dag 7

Naar Les Saintes

Na het ontbijt kun je lekker ontspannen. Geniet van de wateractiviteiten vanaf de boot, ga snorkelen, heerlijk zwemmen of maak gebruik van de paddleboards. Als je van duiken houdt, is er een mogelijkheid om te duiken bij lokale duikclubs. Na de lunch vaar je in drie uur naar de Les Saintes archipel met zijn acht eilanden. Je meert aan in Pain de Sucre. Diner en overnachting aan boord.

Dag 8

Les Saintes

Na het ontbijt gaan je naar de baai van eiland Terre de Haut, het hoofdeiland en een van de twee bewoonde eilanden in de archipel. De catamaran ankert in de baai en je kunt het land verkennen. Het eiland biedt stranden die perfect zijn om te zwemmen en te snorkelen.

Optie *: dorpsrondleiding en wandeling naar het Fort Napoleon, dat nu een museum is. Je krijgt de mooiste uitzichten vanaf de top van de heuvel, die meer dan de moeite waard zijn.
Lunch aan boord en daarna wat vrije tijd voordat je vier uur gaat varen naar Îlet du Gosier. Diner en overnachting aan boord.

Dag 9

Terug naar de haven van Pointe-a-Pitre, Guadeloupe

Na het ontbijt ga je van boord rond 10 uur in de jachthaven van Bas du Fort. Deze fantastische zeiltocht zit er weer op.

Excursie Pakket (optioneel): circa € 150 per persoon. Prijs is geldig bij deelname van minimaal 5 personen en inclusief transfers. Het pakket kan niet worden gesplitst.

Dag 3: Marie-Galante: busexcursie op het eiland, bezoeken van museum, cassavefabriek en rumdistilleerderij (ongeveer 3 uur).
Dag 4: Dominica: Roeiboot op de Indian River en teruglopen door de fruitplantages en door het dorp Portsmouth.
Dag 5: Dominica: Eilandtour per bus met een chauffeur-gids die je North Road en Amerindian Reserve Kalinago laat zien, een stop maakt in het nationale park, de indrukwekkende ‘Emerald Pool’ (natuurlijke waterval in het regenwoud) bezoekt, en het zuiden van het eiland en de westkust omvat bekijkt. Je luncht in een restaurant in het regenwoud en ziet de beroemde Trafalgar-watervallen (60 m hoog) o.l.v. een gids. Je keert terug naar de boot door de hoofdstad Roseau en via de westkust.
Dag 8: Les Saintes: dorpstour en wandeling naar Fort Napoleon.

Inclusief in deze reis

Retourvliegticket Amsterdam – Guadeloupe
Een ontspannen begin van de reis dankzij 1 nacht verblijf bij La Creole Beach Resort
Transfer van en naar de haven
Accommodatie in Premium tweepersoonshut met privé badkamer
Volpension (ontbijt, lunch, diner)
Drankjes tijdens de maaltijd (tafelwijn en water), lokale aperitieven (punch, rum, fruitsappen)
Bemanning: 2 personen (schipper, hostess / kok)
brandstof en water voor het jacht
Verzekering van het jacht en de passagiers
Watersport aan boord: snorkel-uitrusting , zee kajak
Prijsindicatie
€ 2.350,-
Deze prijsindicatie is exclusief: Verplichte cashbox a €220,- per persoon (ter plaatse te betalen). Optioneel bij te boeken excursiepakket a €225,- per persoon. Prijzen onder voorbehoud van wijzigingen.
Genoemde prijs is op basis van: vanafprijs per persoon in het laagseizoen. Vanafprijs per persoon in het hoogseizoen is €3.295. Deze zeiltocht is het gehele jaar mogelijk m.u.v. de kerstvakantie. September tot half oktober raden wij af i.v.m. het orkaanseizoen..
Prijs per persoon op basis van 2 personen

Voorbeeld accommodaties bij deze reis

La Créole Beach Hotel

La Créole Beach Hotel

Offerte aanvraag voor

Zeiltocht in de Caribbean: Guadeloupe & Dominica

Bon Travel is al jaren op zoek naar de pareltjes van de Caribbean. We zoeken / plannen / inspireren graag om jouw ultieme Caribische reis werkelijkheid te laten worden. Laat je gegevens achter, dan kunnen we beginnen!

Andere Voorbeeldreizen voor jou...

Offerte aanvraag

Vraag offerte aan voor deze reis

Wat leuk dat je een aanvraag gaat doen. Vul je gegevens in en vertel wat over je wensen en dan nemen we zo snel mogelijk contact met jou op. 

Offerte aanvraag

Wat leuk dat je een offerte wilt aanvragen! Via het formulier hieronder kun je een aanvraag doen. Maar je kunt ons ook altijd bellen zodat we telefonisch de aanvraag kunnen doornemen.  Vul het formulier in of laat een reisexpert jou bellen om je wensen op te nemen. 

NIeuwsbrief

Altijd de laatste Caribische deals en het actuele nieuws!

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)