ABC-tje

09 december kwamen we aan op het prachtige Amsterdam Manor. Ontzettend aardige mensen, mooie, ruime en schone kamer.
Letterlijk aan de overkant van de weg het beeldschone Eagle Beach. De ontbijtbar is een must, Juan die daar werkt is een vrolijke vent die je dag daar al helemaal goedmaakt. Goed eten, slappe koffie maar heerlijke jus d’orange.
Happy hour was top, heb nog meegezongen met de live muziek en gekletst met (wat later bleek) de eigenaar van het hotel. Heel gezellig.

De sfeer is er goed, het eten in de restaurants hoog van kwaliteit en het eten op het strand (Passions) was superromantisch bij de ondergaande zon. Een prachtig begin van de vakantie.

Na 5 dagen de overstap naar de Surfside Marina, dat was vooral voor mij (Larissa) wat lastig. We kwamen op zondag aan, het was er stil, maar wel iemand om ons op te vangen en we mochten vroeger in onze kamer wat heel fijn was. Wat ik jammer vond is dat er niets te doen was, behalve besloten feestjes. Waarna ik jullie ook gemaild heb in een beetje teleurgestelde bui. De mensen van de Surfside hebben de dag erna een fles champagne aangeboden en dat was natuurlijk heel lief. Surfside was dus wat stiller, geen barretje of restaurant maar gelukkig wel : Pincho’s. Een restaurant direkt achter de Surfside op het water waar we echt heel lekker en gezellig gegeten hebben. Het loopje naar de stad was ongeveer een kwartier, goed te doen hoor.
Vergeleken met elkaar was de Amsterdam Manor echt heel goed, ook de complimenten voor het personeel daar, ik ben een dag heel ziek geweest en mijn man heeft alle steun en hulp gehad van het personeel. Dikke complimenten. Surfside was rustiger, voelde me daar iets minder welkom maar goed, het is ook een heel ander hotel.

Curacao, eerlijk gezegd was het even schrikken toen we aankwamen in Pietermaai. De wijk is in opbouw en daar moet je wel een beetje doorheen kunnen kijken. Curacao is wat rommeliger, grimmiger en heel anders dan Aruba, dus dat was even omschakelen. Maar het hotel Scuba Lodge is geweldig. Weer ontzettend aardige mensen, mooie omgeving, direkt aan het water. Echt heel mooi. De omgeving is even schrikken de eerste keer dat je er doorheen wandelt.

Maar….. op onze eerste ochtend hebben we een eilandbriefing gekregen bij het hotel. Daan (duiksinstructeur) heeft in 2 uur alles uitgelegd over het eiland. Waar we wel moesten zijn en ook wat we beter niet konden doen. Op zijn aaraden hebben we een autootje gehuurd en een dagtocht naar Klein Curacao. Ook een introductieduik hebben we bij hem geregeld. Hij heeft alles uitgetekend op een kaart van Curacao zodat we overal heen konden wat hij de moeite waard vond.
Dat maakte onze week op Curacao toch tot een ontzettend leuke en volgeboekte week. Dus mensen die niet heel bereisd zijn zou ik de eilandbriefing zeker aanraden. Heeft ons erg geholpen! We hebben gezwommen in een tropische regenbui en gelachen bij Najib Amhali. Geen tijgermug gezien en ondanks de wat anders sfeer erg genoten.

Bonaire, onze laatste 5 dagen, we zaten op de Hillside.. En dit was helemaal onze plek!! de Studio was netjes en ruim. De omgeving erg gezellig. De zwembaden fantastisch lekker (en geen chloor) en de eigenaar een echte fijne vent die onze vakantie echt belangrijk vond.

Daar hadden we een auto gehuurd en omdat we even in de war waren met welk bedrijf duurde het even voor we de goede auto te pakken hadden maar ook dat is gelukt. We vinden Bonaire qua natuur ontzettend mooi, hebben genoten van National Park Slagbaai. De Donkey Sanctuary is echt een aanraden, lachbuien gegarandeerd met die ezels.
We hebben 5 dagen rondgetoerd en echt nog lang niet alles gezien. Dat had van ons dus echt langer mogen duren. Want wat is het eiland mooi zeg.

De entourage op Hillside vonden we erg leuk, de aanloop van allerlei mensen houden wij van, aanspraak heb je daar altijd.
Het eten en drinken is goed betaalbaar en lekker! Theo (de eigenaar) is zelfs zo lief geweest ons naar het vliegveld te brengen omdat Tropical Tours ons veel te vroeg op kwam halen en hij ons niet 3 1/2 uur op het vliegveld wilde laten zitten.
Het eten en drinken op alle eilanden was fantastisch, we hebben echt genoten van onze vakantie en ook mede dankzij jullie. Ik zal er wat foto’s bij hangen en willen jullie ook hartelijk bedanken voor de service!!

NIeuwsbrief

Altijd de laatste Caribische deals en het actuele nieuws!

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)