Onze reis naar St-Maarten, Anquilla, St Barth

Op 28 oktober 2014 vertrokken wij in de ochtend rechtstreeks met KLM naar St Maarten. Wij verbleven in het Franse gedeelte in hotel Marquis. Net 2 weken voor onze aankomst heeft orkaan Gonzalo over het eiland geraasd. Ook het hotel had schade opgelopen en waren nog bezig met het herstel, waar wij overigens weinig van merkten. Wat een super hotel, ontzettend vriendelijke mensen en wat een service. Het hotel lag vrij afgelegen, maar de hotel shuttle bracht ons bij restaurants of naar het strand beneden. We hadden een mooie grote kamer met uitzicht op ons volgende eiland Anquilla. Tijdens ons verblijf van 4 nachten, hebben we 2 dagen een auto gehuurd. Achteraf was dit voldoende om het hele eiland te zien. De stranden waren de moeite waard, vooral Mullet Bay aan de Caribische zee. Het enige wat wij jammer vonden van St Maarten is dat het nederlandse deel erg Amerikaans is . En geen cruiseschepen betekent alle winkels gesloten in Phillipsburg. Tip Restaurant Franse deel: Jam Rock (Jamaicaans) en Le Calypso.

Via de Ferry in Marigot, zijn wij vertrokken naar het 2e eiland Anquilla. Een hele goede manier van vervoer. In een half uur waren we aan de overkant. Wij verbleven voor 3 nachten in het Anacaona hotel. Dit hotel lag aan het strand en wat voor 1. Anquilla heeft zonder twijfel de mooiste stranden van de 3 eilanden. Het hotel had 2 zwembaden (helaas nog niet klaar voor gebruik i.v.m. de start van het seizoen op de dag van aankomst) en door de orkaan Gonzalo ook hier herstelwerkzaamheden. Maar er waren namens het hotel strandstoelen met parasol en bediening (tip verrukkelijke broodjes ) op het strand. Ook hier 2 dagen een auto gehuurd. Ondanks dat dit het grootste eiland van de 3 was, was dit voldoende om alles te zien. Dit eiland is engels en wordt er links gereden, maar is goed te doen, omdat dit een rustig eiland is. Echter richt je niet op het shoppen, want er zijn weinig winkels (voor toeristen). Tip restaurant: Straw hat
Voor het laatste eiland vertrek met de Ferry terug naar Marigot (st Maarten) om vervolgens naar de haven van Oysterpond te gaan (St Maarten ligt in het midden van de 3 eilanden en dit is de makkelijkste manier om naar St Barth te reizen). Wij verbleven voor 3 nachten in het Le Village hotel. Het eiland en het hotel was ons favoriet. Ondanks dat het een duur eiland is (Nederlandse prijzen), is het er netjes en georganiseerd. Ook hier is het leuk om een auto te huren (let wel op, veel steile wegen). Voor ons het nr. 1 strand : Flamands beach.

Op 7 november met Air France teruggevlogen via Parijs ( i.v.m. rechtstreekse vlucht naar Europa, KLM gaat eerst nog verder naar Curaçao) naar Amsterdam. We vonden de combireis Lounge een Top reis. De leuke combinatie en de verschillen onder de 3 eilanden.

NIeuwsbrief

Altijd de laatste Caribische deals en het actuele nieuws!

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)