Romantisch Belize

Belize is het meest veelzijdige land in ons aanbod. Het is naast een geweldige duik en natuur bestemming ook nog eens een romantische topper. Voor avontuurlijke stellen is Belize een walhalla! Maak samen een jungletocht (onder begeleiding), ga zwemmen onder een waterval of ga samen naar het strand. Qua accommodatie heb je ook alle keuze. Of je nou samen in een eco-lodge in de jungle wilt verblijven of in een luxe strand villa, het kan allemaal.

Video

Sfeerimpressie Belize
Beste reistijd

Beste reistijd

Het klimaat in Belize is vrij constant, toch zijn er verschillen. Allereerst is in de periode januari tot april er vrij veel wind in het gebied. Hierdoor kan het water te ruw zijn om uit te varen of het zicht beperkt. Voordeel is dat, door niet te reizen in deze periode, je het hoogseizoen vermijdt.

FAQ
Wij kunnen niet kiezen tussen de ABC – eilanden, wat zijn de verschillen?

Uiteraard ziet iedereen die verschil anders. Wij van BON travel zeggen het volgende.

Hou je van hagelwitte witte stranden, cocktails en een levendige omgeving? Dan is Aruba jouw eiland.
Bonaire is het Duiker’s Paradijs en is een erg rustig eiland. In tegenstelling tot Curaçao en Aruba is het hier erg rustig. Zo zijn er maar twee rotondes en zijn er geen stoplichten. Bonaire is het kleinste eiland van de drie. Curaçao zit er een beetje tussenin. Hier heb je prachtige baaitjes, kun je heerlijk uit eten en heb prachtige plaatjes schieten in Willemstad. En ook hier kun je ook prachtig duiken, al is het eiland er iets minder op ingericht dan haar buur Bonaire.

Hoe kom je in Belize?

Belize bereik je via de USA, Mexico of Panama. BON travel kan de drie reismogelijkheden aanbieden, dankzij onze samenwerking met Delta Airlines (KLM), United Airlines en TUIFly. In alle gevallen maak je een stop over. In de USA veelal in Atlanta of Houston, je vliegt dan de volgende dag naar Belize. Daarna reis je verder naar Belize. Op de terugweg geldt voor alle routes dat je niet hoeft te overnachten en met een overstap weer in Nederland aankomt.

Kijk op de website voor de eerste mogelijkheden die we hebben uitgewerkt. We hebben een aantal pakketten gemaakt, we maken echter met plezier een sublieme reis op maat. De natuur is prachtig, ook boven water.

Wat is het tijdsverschil?

Het tijdsverschil is 8 uur in de zomer (zomertijd in Nederland) en 7 uur in de winter (Wintertijd in Nederland). Het tijdsverschil tussen Atlanta en Belize is 1 uur.

Mag ik medicijnen mee aan boord nemen?

Passagiers die medicijnen en/of injectienaalden meenemen aan boord, kunnen dit gewoon doen, mits de afmetingen en het gewicht voldoen aan de criteria voor cabine-baggage (1 stuk, LxBxH = max. 115 cms – 10 kgs) en mits voorzien van een beschrijving van de arts of een medisch paspoort van de apotheek. In andere gevallen dient CBBG te worden aangevraagd, met afmetingen, gewicht en omschrijving. De passagier is zelf verantwoordelijk voor het bewaren en vervoeren.

Moet ik me inenten?

Wie kent ze niet, die kleine zoemende beestjes, die om je heen zwermen en die vervelende jeukende bulten veroorzaken. In het Caribisch gebied is het klimaat warmer, hierdoor zijn er zeker in de natte periode nu eenmaal meer muggen. Maar als je bent voorbereid dan blijft het bij zoemen.

Knokkelkoorts, vaak Dengue genoemd is een virus die door de tijgermug wordt overgebracht. Deze (overigens mooie mug) is vooral overdag en in de middag (tot het donker wordt actief). Omdat in de periode dat het meer regent meer zoet water poeltjes ontstaan is het zo dat er meer Tijgermuggen op het eiland zijn. Het is echter niet zo dat elke Tijger mug deze ziekte ook overbrengt. Lees meer over de tijgermug op Wikipedia.

We adviseren iedereen die naar de eilanden afreist om voldoende Deet meet te nemen (50%, te koop op Schiphol maar ook bij je eigen drogist). Een mug heeft een hekel aan deze geur en zal vast om je heen zwerven, maar niet op je gaan zitten. Een goede tip van de lokale mensen, draag ‘s avonds geen donkere kleding en wees alert, muggen vinden het heerlijk om onder een tafel of andere donkere plek te zitten, draag een lange broek.

Is er eventueel een kinderoppas op Bonaire?

Steeds vaker wordt BON travel gevraagd of er kinderopppas geregeld kan worden. Vanuit ons uitgangspunt dat we maximale zorg willen besteden aan onze klanten, ook al heeft het geen direct commercieel belang, zijn we op zoek gegaan naar een passende dienstverlening. En voor de bestemming Bonaire is dat gelukt!

We hebben afspraken kunnen maken met een aantal betrouwbare oppashulpen. Wie bij het boeken van een reis naar Bonaire al weet dat een oppas gewenst is, doet er goed aan ons dat te laten weten. Wij zullen dan proberen een oppas te regelen. Echter, omdat er tussen de boeking en de reis een behoorlijk tijdsverschil kan zitten, kunnen we vanzelfsprekend geen garanties geven voor een oppas.

Op de overige eilanden is ook vaak oppas te regelen, met name bij de grotere resorts.

Voltage op de Antillen

Het voltage op de Antillen is standaard 110/120V. Op de meeste scheerapparaten en haarföhns zit een schakelaar waarmee u het voltage kunt omzetten van 220 naar 110/120 volt. U heeft wel een reisstekker nodig met twee platte polen, zoals die ook in de Verenigde Staten gebruikt wordt. Als u geen schakelaar op uw elektrische apparatuur heeft, heeft u een adapter nodig. U kunt deze het beste voor vertrek kopen. Sommige accommodaties echter, hebben ook 220 V aansluitingen. Dit staat bij de accommodatie vermeld. In het geval van een duiklamp kunt u vaak ook bij de duikschool terecht!

 

Mag ik (dood) koraal meenemen naar huis?

Het is absoluut verboden om koraal mee te nemen naar huis. Zelfs wanneer het koraal dood is. Er wordt streng gecontroleerd op de verschillende vliegvelden.

Is er een decompressietank?

Voor duikers is het belangrijk om te weten dat er een decompressietank aanwezig is op Bonaire. Deze voorziening wordt geleid door zeer goed getrainde mensen. Het noodtelefoonnummer is 133.

Wat is de beste reisperiode voor Belize?

De beste reisperiode voor Belize hangt van een aantal factoren af. Natuurlijk het weer, maar ook hoog en laag seizoen spelen qua kosten een rol.

Wat is het klimaat op Aruba?

Afgezien van enkele zware buien verspreid over het hele jaar, schijnt over het algemeen elke dag de zon. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 28 graden. De warmste maanden in Aruba zijn in de maanden mei tot en met oktober, december tot en met maart zijn daarin tegen de meest koelste maanden. In de maanden oktober tot met januari is de kans op neerslag het grootst.

Wat is de geografische ligging van Aruba?

Aruba ligt in het hart van het Caribisch gebied, ongeveer 30 km voor de kust van Zuid-Amerika. Het eiland is ruim 30 kilometer lang en op het breedste punt 10 kilometer.

Wat is de beste reistijd?

De beste periode om naar St. Maarten te gaan is van december tot april. In de maanden november, mei en juni zijn de perfecte maanden om St. Maarten te bezoeken als je van wat meer rust houdt. Van juli tot en met oktober kan het weer wat meer onbestendiger zijn.

Hoe kan ik het beste betalen?

St. Maarten kan duurder ogen dan bijvoorbeeld Curacao. Het prijsniveau is te vergelijken met de prijzen in Nederland. Bijna alle hotels, winkels en restaurants accepteren creditcards, zoals: VISA, Mastercard en American Express. Daarnaast kan er met cash betaald worden. Het is raadzaam om zowel de Euro als de US Dollar mee te nemen tijdens je reis.

Kan ik water drinken uit de kraan?

Het water op Aruba voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen van de Wereldgezondheidsorganisatie. Uit de kraan kan het water dus gewoon gedronken worden.

Werkt mijn mobiele telefoon op Aruba?

Op Aruba werkt je mobiele telefoon altijd. Het is wel verstandig om te controleren wat je roamingkosten bedragen. Neem hiervoor zelf contact op met je eigen telefoonprovider. Wanneer je de internetbundel van je mobiele telefoon niet wilt gebruiken, denk er dan aan om dit uit te zetten voor vertrek van het vliegtuig.

Ben ik verplicht om fooi te geven?

Fooi geven is niet verplicht. Wanneer er fooi wordt gegeven wordt het onderverdeeld onder het personeel. Als er niet om fooi wordt gevraagd en je wilt graag fooi geven, dan is circa 15% gebruikelijk.

Hoe lang is het vliegen naar Aruba?

De vliegduur van Amsterdam naar Aruba is ca 9 uur indien je een rechtstreekse vlucht heeft. Een vlucht met tussenstop of overstap duurt 11-12 uur. Vluchten worden soms gecombineerd met een andere bestemming, zodat de mogelijkheid bestaat dat je op de heen- en/of de terugreis een tussenlanding maakt of dat je dient over te stappen. Het vliegveld ligt op 6 kilometer van Oranjestad. Op Schiphol dient u 3 uur voor vertrek aanwezig zijn, op Aruba ongeveer 3 uur voor vertrek.

 

Hoe is het klimaat op Curaçao?

Curaçao ligt in de tropische klimaatzone, dat betekent dat het altijd zomer is op Curaçao! Gemiddeld is de temperatuur 26 a 27 graden. Neem daarom goede zonnebrandcrème mee om uw huid te beschermen tegen de felle stralen van de zon. Drink genoeg en ga in de middag uren niet pal in de zon liggen.

Kan ik veilig water uit de kraan drinken op Curaçao?

Al heel lang destilleert Curaçao het zeewater in schoon drinkwater. Daar zorgt de drinkwaterfabriek op Curaçao voor. Het water is chloorvrij en bevat bijna geen calcium.

Hoe lang duurt het vliegen naar Curacao?

Als u vanaf Amsterdam vliegt zal dit 9 uur duren. Wanneer u vanaf Dusseldorf vliegt zal dit ongeveer 10,5 duren.

Wat is de munteenheid op Curacao

De munteenheid op Curaçao is de Nederlands-Antilliaans gulden. Maar je kan ook gewoon met de Amerikaanse dollar betalen. De winkels op Curaçao zijn geopend van maandag t/m zaterdag van 8:00 tot 18:00 met een middagpauze van 12:00 tot 14:00.

Je kan met je pinpas geld opnemen uit geldautomaten. Aan deze transacties zijn wel kosten verbonden. Pinnen kan met een pas die voorzien is van het Cirrus-, Plus-, Maestro of Master-/Eurocard-vignet.

Wat is de geografische ligging van Curaçao?

Curacao ligt in het zuidelijke deel van de Caribische zee. Op ongeveer 65 kilometer vanaf Venezuela ligt het 444 km2 grootte paradijs van de Caribbean.

Welke talen spreken ze op Curaçao?

Op Curaçao spreken ze voornamelijk Papiamento, Nederlands, Spaans en Engels.

Kan ik als minder valide ook goed terecht op Curaçao?

Voor mensen die gebruikmaken van een rolstoel zijn er goede voorzieningen op Curaçao. Heel veel accommodaties zijn rolstoel vriendelijk. Ook wordt er op Curacao de Wit Gele kruis rolstoelen verhuurt. Wanneer u gebruik wilt maken van aangepaste bedden en looprekken is dit bij bepaalde accommodaties voor je aanwezig.

Is het veilig op Curaçao?

Curacao is aardig veilig eiland. Neem net als je thuis gewend bent de normale voorzorgsmaatregelen om uw eigendommen te bewaren. Daarom moet je altijd alles op slot doen wanneer je een vervoersmiddel of accommodatie uitgaat. Laat tassen etc. ook niet pal in het zicht liggen wanneer je weg gaat van je vervoersmiddel of accommodatie. Maak vooral gebruik van een kluisje wanneer dat in uw kamer/appartement zit. Ook is drugsgebruik uiterst verboden op Curaçao, hier zijn strenge controles voor.

Hoe gaat dat dan als ik moet bellen in Curaçao?

De landcode om naar telefoonnummers in Curaçao te bellen is 005999 of +5999. Zou je vanuit Curaçao naar Nederland willen bellen? Gebruik dan 0031 of +31 voor het te bellen Nederlandse telefoonnummer. Voor België is dit 0032 of +32. Bij het gebruiken van een landcode moet je altijd de eerste 0 (nul) van het nummer dat je belt weglaten.

Waarmee moet ik betalen op Saba?

Voorheen moest je op Saba betalen met de Antiliaanse Gulden. Vanaf 1 februari 2011 is dat veranderd. Sindsdien is de munteenheid de Amerikaanse Dollar geworden. Saba heeft 1 bank die je vind in Windwardside.

Wat is het tijdsverschil tussen Nederland en Saba?

In de zomer is het op Saba 6 uur vroeger dan in Nederland, in de winter is het 5 uur vroeger dan in Nederland.

Hoe lang is het vliegen naar Saba?

Wanneer je met het vliegtuig vanaf Amsterdam naar Saba gaat, ben je in totaal ruim 8 uur aan het vliegen. Maar je kan niet met een rechtstreekse vlucht naar Saba, je land eerst op het vliegveld van Sint Maarten. Wanneer je daar geland bent stap je over op een kleiner vliegtuigje. Met die vliegtuigje moet je nog 52 kilometer afleggen. De landingsbaan van Saba is  populair onder de toeristen. De landingsbaan is namelijk vrij kort waardoor de piloot op het laatste moment enorm moet remmen om het vliegtuigje op tijd stil te hebben staan. Zonder speciale training kom je ook niet aan de bak als piloot op Saba. Wanneer je veilig geland bent kan je een T-shirt kopen als grappig souvenirtje met de tekst: ‘I’ve survived the Saba landing’

Welke talen spreken ze op Saba

Op de Bovenwindse eilanden spreken ze voornamelijk Engels, ook al zijn de officiele talen Nederland en Frans. Maar op Saba kan je ook terecht met Nederlands.

Wat is de geografische ligging van Belize?

Belize is in Centraal Amerika gelegen aan de Caribische zee. Ten noorden van Belize is het buurland Mexico gelegen en ten westen Guatemala. Belize is ongeveer net zo groot als België en dan een kwartslag gedraaid.

Wat voor weer kan ik verwachten op St. Maarten?

Op St. Maarten zijn de temperaturen het jaar rond vrijwel het zelfde. Het verschil tussen de warmste en koelste maanden is heel klein. De maanden juli, augustus en september zijn overdag het warmst met 30-35 graden Celsius en januari en februari het ‘koelst’ met 25-30 graden. De temperatuur van het zeewater ligt altijd tussen de 25 en 28 graden Celsius. Kortom een heerlijke zomerse warmte.

Wat is de geografische ligging van St. Maarten?

Het Nederlandse deel van St. Maarten vormt samen met St. Eustatius en Saba de Bovenwindse Eilanden. Het hele eiland is vrijwel rond, met aan de Franse kant een lagune. St. Maarten ligt in de Caribische zee en is ongeveer 900 kilometer gescheiden van Curacao. Ten zuiden St. Maarten ligt Saba, ten westen Puerto Rico en ten noorden Anguilla. Sint Maarten bestaat uit een Frans deel van 65 km² en een Nederlands deel met een oppervlakte van 34 km² .

Met welke reisdocumenten dien ik rekening te houden naar St. Maarten

U dient te beschikken over een geldig paspoort. Een visum is niet nodig als u korter dan 30 dagen op Sint Maarten verblijft.

Heb ik vaccinaties nodig om geen ziektes op te lopen?

Er zijn geen vaccinaties nodig. Tropische ziekten komen niet voor op St. Maarten.

Hoe zit het met fooien geven op St. Maarten?

Meestal is de fooi bij de rekening inbegrepen via een zogenaamde servic-charge van 10 tot 15%. Als dat niet is gebeurd kan je zelf altijd nog fooi geven van 10 tot 20%.

Kan ik met het openbaar vervoer goed terecht in Belize?

Er gaan vanuit Belize Stad verschillende ferry’s naar de vele eilanden in de Caribische Zee. Ook varen er boten over de Monkey River en de New River waardoor je daar ook stadjes kan bezoeken.

Ook zijn er verschillende bussen in het openbaar vervoer van Belize. Je hebt het type Amerikaanse schoolbus, wat dus niet zo luxe is, en de wel luxe expressbussen. De bussen zijn snel op de plaats van bestemming, goedkoop en gaan frequent. Wanneer je buiten de hoofdwegen reist, ga je met de lokale busmaatschappijen mee. Deze bussen rijden niet echt op tijd en hebben ook geen tijdschema waar ze op moeten rijden maar je zit wel gezellig tussen de lokale bevolking.

Taxi’s kan je herkennen aan de groene kentekenplaten. De taxi’s zijn niet voorzien van meters die rekenen hoeveel er gereden is en daar een prijs van maken, dus van te voren een prijs afspreken waar beide partijen het mee eens zijn is handig. Ook rijden er andere taxi’s rond die colectivo’s genoemd worden. Deze taxi deel je met andere passagiers.

Ben ik veilig in Belize?

Belize is een veilig land met een zeer vriendelijke bevolking. In de drukkere gebieden en Belize City komt criminaliteit voor. Let vooral in Belize City extra op uw spullen en laat waardevolle spullen in een kluisje bij de accommodatie. Wees extra alert rondom de grens van Belize en Guatemala.

Wat voor talen spreken ze in Belize?

De officiële taal in Belize is Engels, maar daarentegen praat de helft van de bevolking Spaans. Voor veel andere mensen is Spaans hun tweede taal. Ook Kriol is een bekende taal in Belize, dit is een Engels creoolse taal wat ook veel mensen hebben als moedertaal.

Hoeveel is het tijdsverschil tussen Nederland en Belize?

In Belize kennen ze geen zomertijd en wordt de klok niet twee keer per jaar verzet net zoals bij ons. Vandaar is het in onze zomer 8 uur vroeger in Belize en in onze winter 7 uur vroeger in Belize.

Heb ik een visum nodig om naar Belize te gaan?

Voor een vakantie naar Belize van maximaal 6 maanden hebben Nederlanders en Belgen geen visum nodig. Wel moet het zijn dat je paspoort na vertrek uit Belize nog minimaal 6 maanden geldig is.

Kan ik water uit de kraan drinken in Belize?

Kraanwater kan in Belize doorgaans veilig gedronken worden. Wanneer u echter twijfelt rijden wij het aan om flessen water te kopen. Zo heeft u de zekerheid dat u niet ziek wordt door het water wat u drinkt.

Wat is de beste reistijd om naar Belize te gaan?

Wanneer je lekker droog en warm weer wilt kan je het beste van februari t/m april naar Belize gaan. Ook al zijn de prijzen wat lager wanneer je niet in deze maanden gaat, de kans is groot dat er dan heel veel buien zijn en het stormt.

Wat is de munteenheid van Belize?

De officiële munteenheid van Belize is de Belizaanse dollar. Deze dollar is verbonden met de Amerikaanse dollar. Twee Belizaanse dollars staan gelijk aan een Amerikaanse dollar. Voor de mensen die graag met Amerikaanse dollars betalen is dat ook mogelijk.

Heb ik een visum nodig om op Saba te komen?

Om op Saba te komen heb je als Nederland en Belg geen visum nodig. Dit geldt voor een verblijf van maximaal 180 dagen. U moet wil in het bezit zijn van een paspoort dat geldig is bij aankomst. Ook is een retourticket of een ticket naar de volgende bestemming vereist en moet je alle documenten en/of visa bij je hebben voor de volgende bestemming indien dat van toepassing is.

Wat is de beste reistijd voor St. Lucia?

Op Saint Lucia valt vooral veel regen tussen juni en november, dan vallen er hevige stortbuien en zijn er temperaturen die hoger zijn dan 30 graden. Daarom is de beste reistijd voor Saint Lucia tussen eind december en april.

Heb ik een visum nodig om op St. Lucia te mogen verblijven?

Voor een reis naar St. Lucia hoef je van tevoren geen visum aan te vragen aangezien je een toeristenvisum krijgt in je paspoort wanneer je bij de douane komt. Je mag maximaal 28 dagen verblijven met je toeristenvisum. Ook is er een retourticket nodig om aan te kunnen tonen dat je niet langer dan deze 28 dagen op St. Lucia verblijft.

Heb ik vaccinaties nodig wanneer ik naar St. Lucia ga?

Voor St. Lucia zijn er geen vaccinaties nodig. Wanneer u voorafgaand naar een gele koorts besmet gebied bent geweest ben je uiteraard verplicht om een vaccinatie te nemen tegen gele koorts.

Wat is de munteenheid van St. Lucia?

De munteenheid van St. Lucia is de Oost Caraïbische Dollar. Er zijn diverse geldautomaten aanwezig op St. Lucia waar  je met je bankpas, Master- en/of Visacard kan pinnen.

Reizen / Accommodaties / Pakketonderdelen

Neem contact met mij op

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op

Not readable? Change text. captcha txt