St. Maarten accommodaties

Voor je vakantie naar St. Maarten hebben we verschillende accommodaties. Zowel kleinschalige accommodaties als resorts met een compleet aanbod aan faciliteiten. Vind je het lastig kiezen? Bel ons dan gerust.

Legenda

legenda-icons-3

FAQ
Kan ik mij met de taxi verplaatsen op St. Maarten?

Ja dat kan zeker. Er rijden net zoals in Nederland taxi’s op St. Maarten. De  taxi’s op St. Maarten hebben alleen geen meters, de tarieven zijn niet duur en al vastgesteld door de overheid. Het is wel gebruikelijk om een fooi te geven van ong. 10 a 15 procent.

Met welke reisdocumenten dien ik rekening te houden naar St. Maarten

U dient te beschikken over een geldig paspoort. Een visum is niet nodig als u korter dan 30 dagen op Sint Maarten verblijft.

Wat is de bese reistijd voor St. Maarten?

De meest populaire tijd om St. Maarten te bezoeken is van december tot april. Rond deze tijd is het drukker op St. Maarten dan normaal en de prijzen kunnen ook hoger zijn dan in het laagseizoen.

Wat is het tijdsverschil tussen St. Maarten en Nederland?

In de zomer is het op St. Maarten 6 uur vroeger dan in Nederland. In de winter is het op St. Maarten 5 uur vroeger dan in Nederland.

Wat is de beste reistijd?

De beste periode om naar St. Maarten te gaan is van december tot april. In de maanden november, mei en juni zijn de perfecte maanden om St. Maarten te bezoeken als je van wat meer rust houdt. Van juli tot en met oktober kan het weer wat meer onbestendiger zijn.

Wat voor weer kan ik verwachten op St. Maarten?

Op St. Maarten zijn de temperaturen het jaar rond vrijwel het zelfde. Het verschil tussen de warmste en koelste maanden is heel klein. De maanden juli, augustus en september zijn overdag het warmst met 30-35 graden Celsius en januari en februari het ‘koelst’ met 25-30 graden. De temperatuur van het zeewater ligt altijd tussen de 25 en 28 graden Celsius. Kortom een heerlijke zomerse warmte.

Hoe ziet vliegen met KLM eruit?

Vliegen met KLM

Bagage
U mag binnen de afmetingen tot maximaal 12kg aan handbagage meenemen.  KLM rekent voor een extra koffer/tas van maximaal 23kg een tarief van € 80,- per enkele reis. Graag horen wij bij uw boeking of u extra bagage naar de eilanden wilt meenemen.

Duikbagage
Een duikuitrusting (zonder persluchttank) telt als één bagagestuk. U betaalt een overbagagetarief wanneer u een duikuitrusting boven op de standaard bagagevrijstelling meeneemt of als de uitrusting meer weegt dan 23 kg (50,5 lbs).
Ook duiklampen dienen apart bij ons aangevraagd te worden. Wij hebben het type lamp, het gewicht en de afmetingen nodig. De lampjes en accu dienen apart van elkaar vervoerd te worden.

Als BON travel de extra bagage voor u voor vertrek (72 uur) vastlegt dan bent u het meest voordelig uit. Op de luchthaven betaalt u reguliere tarieven. Vanzelfsprekend kunt u e.e.a. ook zelf via Mijn Reis op de website van KLM aanvragen.

Stoelen met extra beenruimte
Wilt u tijdens uw reis lekker ruim zitten? Dan biedt KLM een aantal mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor voorkeursstoelen (zoals een stoel bij de nooduitgang) of voor Economy Comfort stoelen (extra beenruimte en uw rugleuning kan verder naar achteren). Logischerwijs zijn hier wel kosten aan verbonden, deze variëren van € 30,- (voorkeursstoelen) tot € 140,- voor een stoel in de Economy Comfort (enkele reis).
Bent u Platinum Flying Blue Elite deelnemer dan betaalt u niets extra voor een Economy Comfort-zitplaats. Flying Blue Gold-deelnemers krijgen 50% korting en Flying Blue Silver-deelnemers 25%. Voor alle reserveringen in Economy Comfort geldt: ‘zolang beschikbaar’. Let op: KLM stelt een bepaald percentage stoelen beschikbaar voor de voorverkoop. Daarna sluit het systeem en is elke stoelreservering pas weer mogelijk bij check-in.

 

Hoe kan ik het beste betalen?

St. Maarten kan duurder ogen dan bijvoorbeeld Curacao. Het prijsniveau is te vergelijken met de prijzen in Nederland. Bijna alle hotels, winkels en restaurants accepteren creditcards, zoals: VISA, Mastercard en American Express. Daarnaast kan er met cash betaald worden. Het is raadzaam om zowel de Euro als de US Dollar mee te nemen tijdens je reis.

Heb ik vaccinaties nodig om geen ziektes op te lopen?

Er zijn geen vaccinaties nodig. Tropische ziekten komen niet voor op St. Maarten.

Kan ik het kraanwater drinken op St. Maarten?

Het water uit de kraan op St. Maarten is zeker drinkbaar, maar wanneer je er toch zeker van wilt zijn dat je niet ziek wordt, raden wij het aan om flessen water te kopen in de winkel.

Wat is de geografische ligging van St. Maarten?

Het Nederlandse deel van St. Maarten vormt samen met St. Eustatius en Saba de Bovenwindse Eilanden. Het hele eiland is vrijwel rond, met aan de Franse kant een lagune. St. Maarten ligt in de Caribische zee en is ongeveer 900 kilometer gescheiden van Curacao. Ten zuiden St. Maarten ligt Saba, ten westen Puerto Rico en ten noorden Anguilla. Sint Maarten bestaat uit een Frans deel van 65 km² en een Nederlands deel met een oppervlakte van 34 km² .

Hoe zit het met fooien geven op St. Maarten?

Meestal is de fooi bij de rekening inbegrepen via een zogenaamde servic-charge van 10 tot 15%. Als dat niet is gebeurd kan je zelf altijd nog fooi geven van 10 tot 20%.

Kaart

villa-sxm

Je eigen villa op St. Maarten

Zin in een lekker plekje voor jezelf? Of misschien ga je wel met familie en vrienden naar het eiland. Ook dan is een villa erg geschikt. Lekker je eigen zwembad, loungen op je eigen terras en samen een maaltijd bereiden in de keuken. BON travel heeft villa’s over het hele eiland in haar aanbod.

Accommodaties St. Maarten

Neem contact met mij op

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op

Not readable? Change text. captcha txt