Citrus Creek plantation

Citrus Creek Plantation is een klein eco dorp aan de prachtige ruige oostkust van Dominica. Het terrein van 20 acre is een open vallei met tropische planten en ligt langs the Taberi rivier. Op het ruim opgezette terrein tref je diverse cottages en villas. Allemaal verschillend van soort, maar stuk voor stuk in harmonie met de natuur.

Barefoot Luxury

Charmant, Casual, Comfortable, Duurzaam. Dat is Citrus Creek Plantation in een paar woorden. Citrus Creek Plantation wordt dikwijls omschreven onder de term Barefoot luxury. Wat houdt dit in voor deze accommodatie?

  • Geen flatscreen tv maar 20 acre natuurlijke speelruimte langs de rivier
  • Geen overvolle zwembaden maar prive locaties waar je een kan baden in de ongerepte rivier
  •  Geen airconditioning maar natuurlijke ventilatie, grote bogenschaduw en permanente aangename wind.
  • Geen casino’s in de buur, geen winkels, maar duizend hectare ongerepte natuur.
  • Geen fijne strandbar met luide muziek, maar verborgen stranden waar je alleen bent.
  • Geen winkelcentra of grote supermarkten, maar verse biologische producten, groeten en fruit.

Eco Dorp met Cottages

YlangYlang, Village 2,5 bedroom

Dit is een tropische rivier verblijf met aangelegde tuinen. Het huis is ingericht met mooi rode ceder meubels en deuren. Het is gelegen in een tuin van 1/2 hectare en met directe toegang tot de rivier. De hout en steen architectuur is perfect voor koppels en / of gezinnen. Met 2 grote slaapkamers met elk een badkamer ensuite. Er is een volledig ingerichte keuken, grote buiten eetkamer onder de veranda en directe toegang tot de poelen in de rivier.

Categorie: Exclusief
Maximale aantal gasten: 4+3 kinderen
Aantal slaapkamers: 2 + hoog slaapverblijf
Aantal badkamers: 2

Guava-Cherry, Suite Cottage

Dit is een tropische rivier verblijf met aangelegde tuinen. Het huis is ingericht met mooi rode ceder meubels en deuren. Het is gelegen in een tuin van 1/2 hectare en met directe toegang tot de rivier. De hout en steen architectuur is perfect voor een koppel. Er is een slaapkamer met eigen badkamer, allen met louvres voor natuurlijke ventilatie en een grote veranda met uitzicht op de rivier met woon- en eetruimte en volledig uitgeruste keuken. Directe toegang tot rivierbaden en aangelegde tuinen.

Categorie: Barefoot Luxury
Maximale aantal gasten: 2
Aantal slaapkamers: 1
Aantal badkamers: 1

Mango, Suite Cottage

Dit huisje dankt haar naam aan de ligging. Het huisje is namelijk omgeven door een grote oude mango bomen. Het huisje heeft directe toegang tot de rivier de Taberi. Met een grote veranda, buitenkeuken, woonkamer voor de rivier en een comfortabele slaapkamer binnen is dit een ware luxe getaway. Extra gasten kunnen binnen of buiten onder de veranda slapen.

Categorie: Barefoot Luxury
Maximale aantal gasten: 2+2
Aantal slaapkamers: 1+ 1 stapelbed
Aantal badkamers: 1

Banyan Stone Tree House, Suite Cottage

Een unieke locatie verheven in het bos. Afgelegen van de rest. Een cottage van de buitencategorie. Het stenenhuis is gebouwd rond een enorme magische Banyan boom. Een zeer prive en exclusieve locatie. Er is gebruik gemaakt van rood cederhout. De cottage is goed geventileerd en heeft louvre ramen. De cottage ligt in de de beboste rand van tientallen kokosbomen en geeft het gevoel dat je alleen in de jungle verblijft. Hier heb je even geen buren.

Categorie: Avontuurlijk
Maximale aantal gasten: 2 in queensize bed + 1 op de bank
Aantal slaapkamers: 1
Aantal badkamers: 1

Glamping Safari Canvas Cottage: Ambazaman

Deze adventure cottage is voorzien van een energie systeem op basis van zonne-energie. Dit is Glamping op z’n best! Omringd door oerwoud en de Taberi river verblijf je onder het perfecte zuid-afrikaanse canvas. Je voelt de natuur en leeft met het geluid van de rivier. Een unieke ervaring. Er is een groot dek boven de rivier. De douche is verborgen in een grote boom bij de rivier. Het betreft een grote ruimte binnen met een kleine kitchenette. Er is een toilet en fonteintje binnen.

Categorie: Avontuurlijk
Maximale aantal gasten: 2+2
Aantal slaapkamers: 1
Aantal badkamers: 1

Benedenverdieping villa 2 slaapkamers: Advocado Garden

De Advocado Garden is opgebouwd uit prachtige robuuste stenen. Het het een ruim verblijf op de beneden etage in de Advocado Island Villa. Boven bevind zich de VanilVaness loft met een eigen toegang.

De villa is gelegen aan de rivier en is omgeven door een prachtige tuin. De stenen en het design zorgt voor een unieke ambiance. Aan de rivier is een heerlijke chill out plek aangebracht met een barbecue. Al met al een prachtige romantische ambiance.

Categorie: Familie
Maximale aantal gasten: 2+2 (maar ook mogelijk om de hele villa te huren voor max. 10 personen).
Aantal slaapkamers: 2
Aantal badkamers: 1

Stone Loft: Vanil Vaness

Vanil Vaness is de boven etage van de Advocado Island villa. Deze grote villa is opgebouwd uit robuuste stenen. Het is een charmante kleurrijke romantische loft.

Categorie: Familie
Maximale aantal gasten: 2+2 (maar ook mogelijk om de hele villa te huren voor max. 10 personen).
Aantal badkamers: 1

Lokaal  eten + Franse Touch = Bon Manger!

Op het terrein van Citrus Creek Plantation tref je het Riverside Cafe. Deze eetgelegenheid is gevestigd in het hoofdgebouw van de Citrus Creek Plantation.

Alle tafels staan onder de open veranda die uitkijkt op de rivier. Sommige houten tafels staan in de tuin. Het Riverside Cafe biedt zoveel mogelijk lokale producten als mogelijk, bereid met een ‘Franse Touch’.

Het concept van “Eet what you grow, grow what you eat” is goed uitgevoerd bij Citrus Creek. Bij Citrus Creek groeien ze ook hun eigen groenten en kruiden. Hier eet je dus puur natuur zonder chemische toevoegingen.

Het is ook mogelijk om van deze ingrediënten en recepten te genieten in je eigen cottage. Je kunt vragen of ze je koelkast willen vullen met ingrediënten uit de keuken van het restaurant. Van de basis (rijst, pasta, fruit en groenten) tot de specialiteiten uit het restaurant zoals, franse wijnen, Caribische rums. Het is zelfs mogelijk om een prive kok je lunch of diner prive voor je te bereiden.

  • €,-
  • Vanafprijs per persoon o.b.v. personen.

Klanten keken ook naar ...

Neem contact met mij op

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op

Not readable? Change text. captcha txt